+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

Integrál szemlélet modul

Integrál pszichológia, filozófia és önismeret

Az Integrál szemlélet modul az Omniverzum Szabadegyetem képzéseinek alapját képezi, és ezért a képzéseink első szemeszterében tanítjuk. Azonban ez a tudás végig kíséri az egész képzést (és az életünket is). Ez a tudás és rálátás alap a személyiség fejlődéséhez és a Lélekhez közelebb kerüléshez.

Fejlődésünk kulcsa a TUDAT evolúciója. És az Integrál szemlélet is erre a Tudatfejlődési útra ad rálátást. Azonban azt is tudjuk, hogy nem ez az egyetlen, „igaz” út. A szellemi iskolák MIND a TUDAT evolúciójáról tanítanak.

Az Integrál pszichológia és filozófia (is) átfogó térképet ad a létezésünk szintjeiről, világképünk sokszínűségének okairól és az azok mögött működő személyiségjegyekről. Általa jobban megérthetjük fejlődésünket, önmagunkat, környezetünket és a világot is.

Ezen tudás birtokában rálátunk arra is, hogy miért is nem értünk szót időnként egymással, miért van ez a “bábeli zűrzavar” világunkban. És az Integrál szemlélet tudásával az is kirajzolódik előttünk hogyan is tudunk ezen változtatni.

Az alaptudás Ken Wilber munkássága, azonban az Integrál modulban még sok mást is megemlítünk, többek között: Ouspensky, Aurobindo, Roberto Assagioli és Viktor Frankl tantételeit is. Hiszen mindannyian egy tágabb nézőpontól tekintenek az emberre és a tudati fejlődésére.

Ouspensky azt mondja, hogy az igazi pszichológia az, amikor arra keresünk választ “Mivé is fejlődhetne az ember?“, és ez az Omniverzum képzéseinek is ez a fő kérdése: hová fejlődhetünk, mit kell azért tennünk, mi létezésünk célja és értelme.

Az Integrál modulban tágítjuk a látásmódot a Vízöntő-kor emberiségének következő, KÖTELEZŐ személyiség és Egyéniség (halhatatlan Lelkünk) fejlődésének útjáról, mely az evolúció útja. (Ó, mennyire fontos ez!)

Tanulunk a személyiség fejlődésének lépcsőfokairól, és az előttünk álló lehetőségekről. Mert bizony a fejlődésnek nincs vége azzal, hogy felnővünk és befejezzük a hagyományos iskolákat.
SŐT!!

Igazán CSAK EKKOR kezdődhet el az “igazi” fejlődés, hiszen a személyiség éretté vált a következő, a spirituális vagy Szellemi Útra. Vajon elindul a ma embere ezen az Úton?

„A Spirituális Út egyszerűen a Természetes Evolúció felgyorsítása, több százezer évvel történő lerövidítse.”
Vallyon Imre

Ez a modul tanfolyami keretben is tanulható.

Irodalmi ajánló

 • Steinmüller Csilla Magdolna: Személyiségfejlődés integrál pszichológiai megközelítésben,
  innen letölthető>>>
 • Ken Wilber: Integrál szemlélet
 • Ken Wilber: A Működő Szellem rövid története
 • Ken Wilber: Áldás és állhatatosság
 • Ken Wilber: Integrál meditáció
 • Maslow – Assagioli – Wilber: Bevezetés a transzperszonális pszichológiába
 • Ken Wilber: Határok nélkül
 • Osho: A keresés
 • P. D. Ouspensky: Az ember lehetséges fejlődésének pszichológiája
 • Viktor Frankl: … és mégis mondj igent az életre

További olvasmányok:
» Roger Walsh M.D., Ph.D. és Frances Vaughan M.D.: Az ember transzperszonális dimenziói (A fordítás ön és közszorgalomból készült! KÖSZÖNJÜK!!!* itt olvasható >>>)

További tantárgy modulok a képzésekhez:

Ha szeretnél bővebben megismerkedni a témával, várunk bejárós vagy távoktatás képzéseinken >>>

KÉPZÉSEK

Szolgáltatásaink

Személyes képzéseink

Ismerd meg az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit, válassz klasszikus tanrendű, személyes képzéseink közül.

Távoktatás képzéseink

Otthonodból, saját időbeosztásod szerint is elvégezheted az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit.

Online tanfolyamok

Rövidebb, online kurzusainkon egy-egy spirituális részterületet sajátíthatsz el, kényelmesen, otthonodból.

Ingyenes Spirituális Mini Tréning

Ha érdeklődsz a spirituális fejlődés iránt, ismerd meg az Omniverzum Szabadegyetem tanításait.

Le kell lépnünk a több tízezer éve taposott, jól bejáratott utunkról, és egy totálisan Új Úton kell elindulni.

Kérd INGYENES email programunkat és bemutatjuk az ÚT első néhány lépését >>>

MIÉRT

Miért érdemes a spiritualitással foglalkozni?

Ismerni kell Világunkat.

Lélek vagy, s létezésed spirituális.

Lélek vagy Te is,

aki most, emberi testben, lehetőséget kaptál a Fejlődésre, Nemesedésre és a Tudatosságod emelésére. Felelős vagy az Életedért, a Fejlődésedért! 

Lelki fejlődés = Spirituális Út

A Spiritualitás Útja a Lélek fejlődésének az útja!
"A Spirituális Út egyszerűen a Természetes Evolúció felgyorsítása, több százezer évvel történő lerövidítse." * Vallyon Imre

Hiteles Önismeret

Lélekként kell önmagunkra ismernünk. Hol tartunk a Lélek fejlődésben? Mi az ezéleti Program Lelkünk fejlődése szempontjából? Miben kell mélyíteni a tudásunkat? Milyen erényeket kell összegyűjtenünk? Mi tehetek, hogy halhatatlanná váljak? S ezek a kérdések MINDENKINEK kérdések, melyeket az életünkkel válaszolunk meg.

Szellemi Törvények ismerete és megélése

A Kozmikus Törvények ismerete és betartása felgyorsítja Lelkünk fejlődését. A Vízöntő-kori ember 136 Törvényt kapott, melyet itt az idő megismerni. S aki nyitott az Új Tudás felé, annak kitárulnak a Tudás Kapui.

Céltudatos Élet

Mindannyian, születésünkkel Életprogramot is hoztunk magunkkal. Ezen Program beteljesítése Lélekfeladat. Mi az én Programom? Erre a kérdésre választ találhatunk az asztrológiából, a számmisztikából, a nevünkből, a Maja Asztrológiánkból, a Sorsfeladatainkból, a visszatérő élethelyzetekből is. 

Értékes Emberi kapcsolatok

Útonjáró Társak vagyunk, akik járják az egyéni fejlődési Útjukat is, és rendszeresen kapcsolódunk, hogy egyrészt támogassuk egymást az Úton, másrészt türkök legyünk egymás számára. 

Lépj velünk kapcsolatba

Telefon

+36-20/397-3930

Email

info@omniverzum.hu

Cím

Omniverzum Szabadegyetem
Budapest XIII. kerület, Váci út 4.
2 emelet 5.
82-es kapucsengő

Köszönjük, hogy igényelted Önismereti program tájékoztatónkat