+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu

Bach-virág esszencia modul tartalma

 Bach-virág esszencia egy különleges módszer melyet képzéseinkben tanítunk.
Dr. Edward Bach 1936-ra alkotta meg ezt a nagyszerű rendszert. Az a cél vezérelte, hogy egy olyan finom módszert találjon, mely fájdalom nélkül képes gyógyítani.
Ma, ezt az izgalmas rendszert a mai korhoz, és elvárásokhoz igazodva alkalmazzuk, mind elméleti, mind gyakorlati szinten.

A Bach virág esszenciák lényege a Test – Szellem – Lélek egysége.

38 virág minősége segít nekünk abban, hogy feltérképezzük magunkat, hogy mélyebb szinten, más nézőpontból lássunk önmagunkra és környezetünkre is. Minden egyes virág egy-egy minőséggel foglalkozik (pl. szeretet, türelem, tolerancia, bátorság, felelősség, sors, tekintély, stb…), és jellegzetes reakció mintáik alapján könnyen felismerhetjük.

Mikor kapcsolatban vagyunk Lelkünkkel, akkor harmóniában vagyunk önmagunkkal. Mikor megjelenik bennünk egy negatív érzés (düh, harag, türelmetlenség, büszkeség, stb…), akkor eltávolodunk Lelekünktől. Ezek az érzések irányadóak lehetnek arra, hogy szembenézzünk személyiségünkkel és Egyéniségünkkel, a Bach-virág esszenciák rendszere pedig alkalmat ad arra, hogy feltérképezzük mi lehet a valódi ok érzéseink hátterében.

Az ma már általánosan elfogadott, hogy a betegségek hátterében lelki probléma fedezhető fel. Ez a Rendszer még a betegség kialakulása előtt képes figyelmeztetni, hogy mire érdemes odafigyelni, és min szükséges változtatni.

A Bach virág terápiát 3 szinten tudjuk használni:
1. Képes mély önismeretet,  Lélek szintű útmutatást adni.
2. Képes fizikai szinten különböző tüneteket enyhíteni (többek között fájdalomcsillapító, görcsoldó, lázcsillapító, sokkoldó hatása is van).
3. Képes egy olyan új nézőpontot adni, melyben felvállaljuk saját felelősségünket a gyógyulásunkért, személyiségünk fejlődéséért – “Gyógyítsd Tenmagad” egyik műve Dr. Edward Bachnak, amit szívből ajánlunk elolvasásra.

A képzések során elég sok rendszerrel ismerkedhetsz meg, és ezeket gyakorlatok által saját magadon tapasztalva sajátítod el. Mi a Bach-virág esszenciákban találtuk meg azokat a finom minőségeket melyek még mélyebbre tudnak vinni az önismeretben és az önszembesülésben. Amikor beszélgetünk egy-egy emberrel, aki mélyíteni szeretné önismeretét, könnyen felismerhetjük, hogy az adott elakadás, probléma hátterében mi a valódi ok, és így az okot tudjuk megcélozni és megszüntetni.

Kívánjuk, hogy legyen részed ebben az izgalmas felfedezőútban, melynek végén életed sokkal harmonikusabb, könnyedebb lehet.

Dr. Edward Bach gyógyító stratégiája

Hitvallása lényege: ”Nem leküzdeni, hanem átalakítani!”

A Bach-virág esszenciákról való beszélgetés alapja Dr. Edward Bach által kidolgozott rendszer, mely rezgés alapon működik.

Dr. Edward Bach magas szintű ráérző képessége – intuíciója segítségével 38 virágot választott, melyek 38 különböző viselkedés- , reakció- és gondolkodásformát szimbolizálnak.

A másik ember által hozott megoldásra váró helyzet/tulajdonság hátterét térképezi fel a Bach-virág esszencia beszélgetés a virágminőségek segítségével, majd mélyebbre nézünk, és a felmerülő probléma Lelki hátterét is megvizsgáljuk.

A Bach-virágok összefüggésebe kerülnek Születési számaiddal, Lelked Üzenetével és a Színekkel is.

Gyere és ismerd meg ezt a tudást.

Irodalomjegyzék

 • Mechthild Scheffer: Az eredeti Bach-virágterápia
 • Edward Bach: Válogatott tanulmányok
 • Edward Bach: Gyógyítsd Tenmagad
 • Edward Bach: Tizenkét gyógyító
 • Edward Bach: Szabadítsd meg tenmagad
 • Julian Barnard: Bach-virágterápia
 • Julian Barnard: Lélekgyógyászat természetes módon
 • Anna Jeoffroy és Philip Salmon: Dr. Bach virágeszenciái
 • Szabó – Dr. Várhelyi: Bach-virágterápia a mindennapokban
 • Rajda Cecília: Út a lelki egyensúlyig
 • Viven Williamson: Bach-terápia és a virágkivonatok
 • Jeremí Harwood: Bach-virág esszenciák

További tantárgy modulok a képzésekhez:

Ha szeretnél bővebben megismerkedni a témával, várunk képzéseinken…

Hírlevél igénylés

facebook

KÉPZÉSEK

Szolgáltatásaink

Személyes képzéseink

Ismerd meg az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit, válassz klasszikus tanrendű, személyes képzéseink közül.

Távoktatás képzéseink

Otthonodból, saját időbeosztásod szerint is elvégezheted az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit.

Online tanfolyamok

Rövidebb, online kurzusainkon egy-egy spirituális részterületet sajátíthatsz el, kényelmesen, otthonodból.

Ingyenes Spirituális Mini Tréning

Ha érdeklődsz a spirituális fejlődés iránt, ismerd meg az Omniverzum Szabadegyetem tanításait.

Le kell lépnünk a több tízezer éve taposott, jól bejáratott utunkról, és egy totálisan Új Úton kell elindulni.

Kérd INGYENES email programunkat és bemutatjuk az ÚT első néhány lépését >>>

MIÉRT

Miért érdemes a spiritualitással foglalkozni?

Miért?

Miért érdemes a spiritualitással foglalkozni?

Lelki fejlődés * Spirituális Út

A spiritualitás útja a Lélek fejlődésének az útja!
"A Spirituális Út egyszerűen a Természetes Evolúció felgyorsítása, több százezer évvel történő lerövidítse." Vallyon Imre

Belső béke

A belső béke egy különleges állapot, egy ajándék, amely egyre nehezebben érhető el mai túlhajszolt, anyagias világunkban. A spirituális fejlődés segít megtalálni a belső békét...

Hiteles Önismeret

Sorskódjaink megismerése (asztrológia, számok, ránk jellemző szín és rezgésminőségek), az energiák működési elve, szervezet öngyógyító folyamatainak megismerése, beindítása különböző módszerek segítségével (meditáció, ima, légzéstechnikák, koncentrációs gyakorlatok).

Szellemi Törvények megismerése

A világ és az ember kapcsolata, a teremtés csodája, Univerzális Törvényszerűségek megismerése, az ember Isteni hármasságának felfedezése (Test-Lélek-Szellem). Szellemi Törvények Tudása nélkül NINCS fejlődés!

Céltudatos Egyéniség felépítése

Cselekedet-érzelem-gondolat-tudat működése és egymásra hatása a gyógyításban, gyógyulási folyamatban, saját „vezérlő elveink” felfedezése, megismerése, személyiség karakter-énkép tudatos felismerése, ezen én-ek megsemmisítése, hogy a Lélek ruhájává válhasson az ember (mert ez az élet célja).

Értékes emberi viszonyok

A spiritualitást kereső, elfogadó emberi viszonyok sokkal teljesebbek, boldogabbak, emberibbek, mint a pusztán az érdekeken, anyagi dolgokon, megszokásokon alapuló emberi viszonyok.

Lépj velünk kapcsolatba

Telefon

+36-20/397-3930

Email

info@omniverzum.hu

Cím

Omniverzum Szabadegyetem
Budapest XIII. kerület, Váci út 4.
2 emelet 5.
82-es kapucsengő

mini-spiri-trening

Köszönjük, hogy igényelted Spiri-mini-tréningünket

mini-spiri-trening

Köszönjük, hogy érdeklődsz irántunk