+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu

Családi Rend modul tartalma

Bert Hellinger, a Családi Rend és a Családállítás módszerét elhozta a nyugati világnak.

Bert Hellinger filozófiát, teológiát és pedagógiát tanult. Tanulmányai után 16 éven át egy katolikus misszionárius rend, a Kongregation der Missionare von Mariannhill tagjaként Dél-Afrikában dolgozott a zuluknál. Itt figyelte meg, hogy a természeti népeknél milyen nagy jelentősége és gyógyító ereje van az ősök tiszteletének. Visszatérése után pszichoanalitikus lett, majd a csoportdinamika, a primérterápia, a tranzakció-analízis és különböző hipnoterápiás eljárások hatása alatt kialakította a saját munkamódszerét, a mára már világszerte ismertté vált Családfelállítást.
A módszert számos területen alkalmazzák, például a pszichoszomatikus orvoslásban, az életvezetési és nevelési tanácsadásban, a tágabb értelemben vett lelki gondozásban. A morfogenetikus mező erőterében uralkodó törvényeket figyelte meg. A folyamat lényege a mezőben lévő rendek helyreállítása. A mezőt nevezi szellemi mezőnek.

A képzésben a Családi Rend elméleti alapjaival ismertetjük meg a hallgatókat:
»  A családi modellek segítségével ránézünk a gyermekkori családunk dinamikájára. Ez a gyakorlat megmutatja, hogy a szülők tudtak-e minket megfelelően támogatni és szeretni, és ha nem, akkor ez hogyan nyilvánult meg.
» A Családi Rend alapja: „Anyámból és apámból vagyok, és egy kicsit több.” Tehát leginkább szüleink és őseink határoznak meg minket (és tanításunk alapján a vérünkben hordozzuk ezeket a mintákat – erről a Szellemi Filozófia modulban tanulunk).  Egy rövid gyakorlat által felismerhetjük, mennyire tudjuk szüleinket elfogadni, és befogadni mindazt, amit képesek adni nekünk.
» Mi a családi rendszerünk, és hogyan működik maga a család leképezése.
» Az emberi kapcsolatok alapjai: kötődés, rend és egyensúly. Megvizsgáljuk, hogy ezek hogyan jelennek meg hétköznapi életünkben.
» Szülők és gyermekek kapcsolata – s ebből kifolyólag milyen problémák léphetnek fel szüleinkkel való kapcsolatunkban.
» Férfi és nő kapcsolata – milyen minták befolyásolják párkapcsolatunkat, és min kell változtatnunk, ha boldog kapcsolatra vágyunk.
» Milyen megbetegítő dinamikát cipelünk – bizonyos betegségek hátterében a családdinamikai kötődések állnak, hogyan jelenik meg ez testi szinten.
» Zárásként egy rövid vezetett meditáció keretében megköszönjük az életet a szülőknek.

Ezen témakörhöz érdemes elolvasnod Jemes Redfield: Mennyei Próféciák című könyvét.
Ekkor megértheted, hogy az életünket az energia szerzése motiválja. (A Vipassana technika gyakorlásával pedig lehetőséged van arra, hogy ne a vízszintes térből – másoktól – szerezz energiát, hanem a függőleges térből – melyet hívnak Dammának is -, az Egyetemes Áramlatból meríts energát életedhez, fejlődésedhez.)
A könyvben a negyedik felismerésben ír a hatalmért vívott harcról. Az emberek mai életmóduknak köszönhetően (materiális gondolkozás és létezés) gyakran elszakítják magukat az energia kiapadhatatlan forrásától (Dammától), s emiatt gyengének, bizonytalannak érzik magukat. Az energia megszerzése érdekében befolyásolják vagy kényszerítik a többi embert, hogy figyelmet, ezáltal energiát kapjanak tőlük. Ha sikerül ily módon uralomra szert tenni mások felett, akkor hatalmasabbnak érezzük magunkat, de a többiek meggyengülnek, és gyakran előfordul, hogy visszavágnak. Az energiáért folytatott versengés az oka minden emberi összeütközésnek. A konfliktusok oka az energiaszerzés vágya. A hatalomért, vagyis energiáért folytatott harc oka visszavezethető a gyermekkorba. A gyermek magával viszi sebeit a felnőttkorba, és mások energiáját veszi el, hogy pótolja saját elveszített energiáit..
Azonban a másoktól szerzett energia nem tart sokáig, és újra és újra energiáért harcolunk.
Fejlődésünk útján ráébredhetünk, hogy más forrásból kell megszereznünk az energiánkat. Eddig elzártuk magunkat az Univerzumtól, most meg kell nyitni magunkat az univerzális energiának – tanítja a regény.

Különböző én-állapotokat ismertet meg velünk, melyből különböző hatalami drámák alakulnak ki (S az én-állapotokat írja le Eric Berne Tranzakcioanalízise is.): 

  • Szülői én-állapot: irányításvágy, hibáztatás; ebből alakul ki a VALLATÓ és a MEGFÉLEMLÍTŐ személyiség.
  • Gyermeki én-állapot: gyengeség, bűntudat, felelőtlenség; ZÁRKÓZOTT és SZEGÉNY ÉN személyiség.
  • Megoldás a Felnőtt én-állapot: amikor felvesszük a kapcsolatot Felsőbbrendű Énünkkel, és a saját utunkat járjuk, mely Lelkünk Útja.

A Családi Rend témakörének és módszerének átadása és megismerése lehetővé teszi hallgatóink számára, hogy életükben felismerjék csaldái mintáikat és dianamikáikat.

Irodalomjegyzék

» Thomas Schaffer: Ami a lelket megbetegíti, és ami meggyógyítja
» Wilfried Nelles: A gyógyító valóság
» Bertold Ulsamer: Gyökerek nélkül nem lehet repülni
» Bert Hellinger – Gabrielle ten Hövel: Felismerni, ami van
» Dr. Angster Mária Ikertörténetek
» Bert Hellinger: A szeretet rendje
» Gabriele ten Hövel: Felismerni, ami van
» Bert Hellinger: A forrás nem kérdi merre visz az útja
» Thomas Schäfer: Hogyan válik a szenvedés ismét szeretetté
» Peter Orban: A családfelállítás tankönyve
» James Redfield: A mennyei prófécia

További tantárgy modulok a képzésekhez:

Ha szeretnél bővebben megismerkedni a témával, várunk képzéseinken…

Hírlevél igénylés

facebook

KÉPZÉSEK

Szolgáltatásaink

Személyes képzéseink

Ismerd meg az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit, válassz klasszikus tanrendű, személyes képzéseink közül.

Távoktatás képzéseink

Otthonodból, saját időbeosztásod szerint is elvégezheted az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit.

Online tanfolyamok

Rövidebb, online kurzusainkon egy-egy spirituális részterületet sajátíthatsz el, kényelmesen, otthonodból.

Ingyenes Spirituális Mini Tréning

Ha érdeklődsz a spirituális fejlődés iránt, ismerd meg az Omniverzum Szabadegyetem tanításait.

Le kell lépnünk a több tízezer éve taposott, jól bejáratott utunkról, és egy totálisan Új Úton kell elindulni.

Kérd INGYENES email programunkat és bemutatjuk az ÚT első néhány lépését >>>

MIÉRT

Miért érdemes a spiritualitással foglalkozni?

Miért?

Miért érdemes a spiritualitással foglalkozni?

Lelki fejlődés * Spirituális Út

A spiritualitás útja a Lélek fejlődésének az útja!
"A Spirituális Út egyszerűen a Természetes Evolúció felgyorsítása, több százezer évvel történő lerövidítse." Vallyon Imre

Belső béke

A belső béke egy különleges állapot, egy ajándék, amely egyre nehezebben érhető el mai túlhajszolt, anyagias világunkban. A spirituális fejlődés segít megtalálni a belső békét...

Hiteles Önismeret

Sorskódjaink megismerése (asztrológia, számok, ránk jellemző szín és rezgésminőségek), az energiák működési elve, szervezet öngyógyító folyamatainak megismerése, beindítása különböző módszerek segítségével (meditáció, ima, légzéstechnikák, koncentrációs gyakorlatok).

Szellemi Törvények megismerése

A világ és az ember kapcsolata, a teremtés csodája, Univerzális Törvényszerűségek megismerése, az ember Isteni hármasságának felfedezése (Test-Lélek-Szellem). Szellemi Törvények Tudása nélkül NINCS fejlődés!

Céltudatos Egyéniség felépítése

Cselekedet-érzelem-gondolat-tudat működése és egymásra hatása a gyógyításban, gyógyulási folyamatban, saját „vezérlő elveink” felfedezése, megismerése, személyiség karakter-énkép tudatos felismerése, ezen én-ek megsemmisítése, hogy a Lélek ruhájává válhasson az ember (mert ez az élet célja).

Értékes emberi viszonyok

A spiritualitást kereső, elfogadó emberi viszonyok sokkal teljesebbek, boldogabbak, emberibbek, mint a pusztán az érdekeken, anyagi dolgokon, megszokásokon alapuló emberi viszonyok.

Lépj velünk kapcsolatba

Telefon

+36-20/397-3930

Email

info@omniverzum.hu

Cím

Omniverzum Szabadegyetem
Budapest XIII. kerület, Váci út 4.
2 emelet 5.
82-es kapucsengő

mini-spiri-trening

Köszönjük, hogy igényelted Spiri-mini-tréningünket

mini-spiri-trening

Köszönjük, hogy érdeklődsz irántunk