+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

Vipassana meditációs elvonulás

Egyhetes elvonulást szervezünk, ahol Te, a meditáció, az összpontosítás és a csend a főszereplők.

 

VIPASSANA

Miért hasznos a Vipassana meditációs elvonulás?

csend-meditacio-elvonulas

Időpont: talán

Vipassana-Csend meditációs elvonulás

Egy hét önmagaddal és belső világoddal.

Az elvonuláson való részvételhez semmilyen előzetes gyakorlat NEM szükséges. Végigvezetlek a koncentráció és a Vipassana meditáció folyamatán, és biztosan tudom, hogy a végeredmény felejthetetlen élményt és tapasztalást hoz számodra.

A Tudatos Önismereti és Önfejlődési úton igen fontos a Tudat tisztítása, a lecsendesedés, az elmélyülés. Az érzelmi és mentális testek megtisztítása a kulcsa annak, hogy feljebb tudjunk lépni a tudatosság lépcsőjén. Változás nélkül nincs fejlődés! Nekünk magunknak kell változnunk, fejlődnünk és tapasztalnunk, hogy kinyiljon számunkra a fejlődés kapuja.

Az élethelyzetekben tárul fel igazán, hogy fejlődtünk, vagy pedig ugyanazokat a köröket futjuk, mint azelőtt. A fejlődés lépésekből és aktív munkából áll. Önlegyőzés és önmeghaladás szükségesek az úton.

Az elvonulás egy hete alatt időt és teret biztosítunk azoknak, akik komolyan gondolják, hogy bejárják az önismeret mély és egyéni útját, s közben “lámpást tartunk”, hogy visszataláljanak önmaguk mélyéből.

“Az emberek azt hiszik, hogy a meditáció nagyon időigényes, pedig éppen az ellenkezője igaz.

Utána több idő lesz mindenre, mert nem rágódunk értelmetlen dolgokon.”

Gareth Walker

A Vipassana és Én 2. rész

A Vipassana és Én 2. rész írta: Steinmüller Csilla Magdolna (tanítvány és omnipszichológus) Az első részt itt olvashatod >>>Tehát miután én...

Találkozás Önmagammal

Találkozás Önmagammal Vipassana elvonulás után írta "Egy diák"  * 2020. 09. 22.Készültem, hangolódtam az elmúlt hetekben, néhány hónapban az előttem...

A Vipassana és Én * 1. rész

A Vipassana és Én 1. rész írta: Steinmüller Csilla Magdolna (tanítvány és omnipszichológus)Kb. 10 évvel ezelőtt találkoztam a Vipassana meditációs...

A belső valóság útja * Ildi beszámolója Vipassana után

A belső valóság útja Cerny Ildikó írása Vipassana elvonulás utaán 2020 szeptember 7-13.  Próbáltad már felfedezni saját belső valóságodat? Arra a...

Assagioli Ki vagyok Én?

Ki vagyok Én? Meditációnkat napközben kiegészíthetjük tudati fókusszal, befelé fordulással és hangosan kimondott megerősítésekkel. Egyik kedvencem...

Vipassana meditációs elvonulás program

Részletes program

Részletes program:
5.30 óra Ébresztő
6.00 – 8.00 Meditáció
8.10 reggeli Csikung és energetikai gyakorlatok
8.45 Reggeli
10.00 – 12.20 óráig Meditáció
12.45 órakor Ebéd
utána a szobában pihenés, “ellazulás”
13.15 órakor lehetőség van a technikával kapcsolatos kérdések tisztázására a Tanítóval
15 – 17.15 Meditáció
17.30 Vacsora
19 – 20 Tanítás
20.10 – 21.10 Meditáció
22 órakor lámpaoltás

Hétfő 19 órától szigorú csend.

Napi 3x étkezésen kívül nincs semmilyen étkezés.

Kérünk, ha egészségügyi okokból különleges étrendre szorulsz azt időben jelezd felénk.
Egyéb esetben egyedi igényeket egyéni elbírálás szerint mérlegelünk. Ha valamilyen okból nélkülözhetetlen, hogy valaki egyedi igényei ki legyenek elégítve, minden esetben valamilyen felajánlással kell kiegyenlíteni! (pl. naponta plusz egy óra meditáció, lemondás még valamiről, amiről egyébként nem kellene, stb.)

A tábor célja: lecsendesedés, befelé fordulás, a tudat koncentrációja és elmélyülés.

Hét nap Önmagaddal és belső világoddal.

“Nem létezik olyan meditáció, mely leállítja az elmét. Az segít, ha az elme megadja magát a léleknek, a lélek pedig az Igazságnak. Ez akkor történhet meg, ha jobban szereted az Igazság szavát, saját intellektusod szavánál.” 

Yogi Bhajan

RÉSZLETEK

A program részletei

Időpont - Helyszín

Időpont: szervezés alatt

 

Érkezés hétfő 14.30 óra, zárás vasárnap 10 órakor.
 

Program ára

A tábor ára:
(Az Omniverzum Szabadegyetem jelenleg aktív diákjainak és tanárainak a tábor ára: ….- Ft)
Az árban a szállás, a program és napi 3x étkezés szerepel.
Jelentkezni 30.000.- Ft befizetésével, átutalásával lehet.

Élménybeszámolók

Kedves Csilla!
Küzdelmes, de abban biztos vagyok, hogy a legtisztább és legvalódibb egy hét volt az eddigi életemben.
Sikerült elmélyülnöm önmagamban a héten és meglepő, mert annyira nem is esett nehezemre, mint ahogyan azt vártam..ebben kétség kívül nagy szerepe volt a Tanítónak. Nekem például sok energiát adott a megerősítés, hogy minden rendben van vagy egy-egy biztató pillantás. Persze ettől függetlenül sírtam örömben, bánatban. És sok olyan dolog feljött a múltból és jelenből, ami fájó, de szembe kell nézni velük.
De ez is elmúlt, eljöttünk és arcon csapott a “mocskos” belváros. Komolyan, ha lehetne, önként dalolva visszamennék még 1-2 hétre.
Mindenesetre leírhatatlan élmény és kíváncsian várom a folytatást!
Gabriella * 2021. 09. 05.

További résztvevők beszámolóját itt olvashatod >>>

JELENTKEZÉS

Jelentkezés a programra

Az elvonulást vezeti

Steinmüller Csilla Magdolna
Segítő: Hudecz Tímea

Jelentkezés menete

A fenti letölthető jelentkezési lap kitöltött visszaküldésével és 30.000.- Ft. előleg befizetésével tudod véglegesíteni jelentkezésedet. A jelentkezési lap alapján díjbekérőt küldünk, mely tartalmazza a bankszámlaszámot, melyre az előleg összegét utalhatod.
Minden befizetésről számlát állítunk ki, mely alanyi áfa-mentes. 

Kérünk, a döntésednél vedd figyelembe, hogy az átutalt összeget később nem lesz módunk visszafizetni!

Az elvonulás kezdete előtt részletes tájékoztatót küldünk a résztvevőknek (útvonal, érkezés, menetrend, bátorítás, stb.).

Érdeklődésedet, igényedet jelentkezési űrlapunk segítségével is jelezheted.

ITT jelentkezhetsz a Vipassana meditációs elvonulás programunkra:

Doing Time Doing Vipassana * Csak Ülök és Meditálok * Szeretettel javaslom NÉZD MEG

Eilona Ariel és Ayelet Menahemi filmje

Ez egy Vipassana nevű ősi meditációs technika története, amely megmutatja az embereknek, hogyan kell átvenni az életüket és irányítani őket saját javaik felé.

Ez a történet egy erős nő, Kiran Bedi, az új börtönök főbírója Delhi, aki arra törekedett, hogy átalakítsa a hírhedt Tihar börtönét, és a béke oázisává változtassa. De legfőképpen a börtönök börtöne története, akik mélyreható változásokon mentek keresztül, és akik rájöttek, hogy a bebörtönzés nem a vég, de talán egy új kezdet egy jobb és pozitív élet felé.

A film a Golden Spire díj nyertese az 1998-as San Francisco-i Nemzetközi Filmfesztiválon.

Az American National Council of Crime and Delinquency 1998 NCCD Pass Awards díjazottja.

RÓLUNK

Rólunk mondták

Korábbi tanítványaink visszajelzései

"Sok új dolgot tanultam már eddig is, elég összetett de egymásra épülő a tananyag. Ha valami egyből nem is egyértelmű idővel az is szépen letisztul. Van 1-2 gyakorlati rész amit nem mindig tudok a gyakorlatba beépíteni, de próbálkozok vele. Viszont észre vettem, hogy sokszor a tanultak szemszögéből figyelem az embereket és észre veszek olyan dolgokat amiket eddig nem. A szammisztikával akadnak problémáim a kiszámolás az megy viszont az elemzésnél mindig elakadok arra valahogy nem akarok ráérezni. Láttam, hogy a mai lecke az utolsó így elkezdem újra átvenni az egészet, hogy még jobban letisztuljanak a dolgok. Most a Maya asztrológia lett az új tantárgy az még elég ködös, de türelmes vagyok mert az is biztos szépen a helyére kerül majd. Mindenesetre nagyon örülök, hogy belekezdtem ebbe az iskolába, érzem magamon a változást.

Üdv.: Timi"

Kiss Tímea

"Köszönet a tanáraimnak és annak a sok jó módszernek, amivel megismertetett, amit a kezembe adott. Köszönet a diáktársaimnak, az itt tanulóknak, mert a feladatokat csoportokban végeztük, ahol mindenki más, másképpen látja a dolgokat. Köszönet az őszinte szavaiknak, mert ezek mind segítettek az önismereti úton.

A szakdolgozatom megírása, a téma kitalálása, a megírása nagy kihívás volt az életemben, 65 éves koromban, de sikerült. Sokat tanultam belőle. Köszönöm!

Gabriella"

Gabriella

"Szeretném tiszta szívemből megköszönni ezt az értékes tudást, amit ennek a képzésnek a keretein belül kaptam.
Nem igazán tudom elég kifejezően szavakba önteni, mit is érzek minden egyes alkalommal, amikor az aktuális lecke sorait olvasom, de az biztos, hogy magányt egy percig sem. Sőt..!
Kérdezheted, hogy jön ide a magány.
Nos, amit a képzés során Csilla is sokszor kiemel, és utamon magam is folyamatosan ezzel szembesülök, hogy a tudatos úton járás, a Lélek, a Szellem útja bizony elszántságot és bátorságot, változtatni akarást kívánhat meg Tőlünk.
A hétről hétre érkező leckéket mindig nagy izgalommal várom, mert olyan Tudás van bennük, ami a legminőségibb táplálék a tudatosságra éhezőknek.
Egy szó, mint száz, ennél a képzésnél jobb dolog, aligha történhetett volna Velem. Köszönet!
Hoffmann Gabriella (24)"

Hoffmann Gabriella

Lépj velünk kapcsolatba

11 + 12 =

Telefon

+36-20/333-6475

Domokos Erzsébet

Cím

Omniverzum Szabadegyetem
Budapest XIII. kerület, Váci út 4.
2 emelet 5.
82-es kapucsengő

mini-spiri-trening

Köszönjük, hogy igényelted Spiri-mini-tréningünket