+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

Találkozás Önmagammal

Vipassana elvonulás után írta „Egy diák”  * 2020. 09. 22.

Készültem, hangolódtam az elmúlt hetekben, néhány hónapban az előttem álló közel 1 hetes ’csendes’ Vipassana elvonulásra.
Némi izgalommal, és erőteljes várakozással utaztam a helyszínre. És azt kell mondjam a várakozásomat siker koronázta, ha lehet egyáltalán sikerről beszélni azon a téren, amiről írni készülök.

Az elme szintjén számos életterületbeli tapasztalatot képeztem már le életem során és építettem be, ezek között vegyesen voltak saját és mások tapasztalatai. Szellemi/spirituális tekintetben azonban jórészt mások élményei adtak fogódzót eddig. Eddig.

Ugyan voltak benyomások, érzések, némi intuíció, és néhány belső képi megélésben is részem volt már életem során.

Azonban a vipassana gyakorlása alatt valami más várt rám:

Megtapasztalás

Első pár napban a test egyetlen területére fókuszáltunk, amiben hát nemegyszer túlfeszítettem magam. Ugyanakkor ez az élmény is segített egyfajta önmeghaladásban, hogy kitartottam, a több liter víz ellenére, amit kiizzadtam magamból a koncentráció során, valamint a szétfeszülő hátam és vállam ellenére, mert hát miért ne húznám ki magam gyakorlás közben.

Aztán mikor váltottunk a vipassana technikájára, mivel ott a fókusz végig változik már jól éreztem magam – gondoltam magamban – Ooooh hát ennyi, hát ezt simán, ez így laza lesz, ezt könnyedén… – De aztán mikor már többedjére csináltuk ugyanazt a technikát már nem annyira volt ez egyszerű, mert az elme, vagy legalábbis az én elmém vágyik az új tapasztalatokra, és hát a sablon az nem változik – szóval így meglett benne a kihívás a folyamatos ismétlődés.

A gyakorlások alatt voltak jól és kevésbé jól sikerült 1-1 órás gyakorlatok. Azért általánosságban elmondhatom, hogy a csoport energiájának köszönhetően elég jól sikerült jelen lennem a gyakorlatokban, fókuszáltnak maradnom, mert ugyan az elmém olykor elkószált, mégis úgy érzem visszatekintve, összegzésként elég erőteljesek lettek a gyakorlatok.

Egyik gyakorlás alatt – nem tudom jobb szavakkal leírni – Isten könyörületét éreztem magamban. Ennek hatására beláttam, hogy az, hogy magam maximális teljesítményre ösztökéltem minden területen jórészt azon alapult, hogy féltem a hibázástól, mely valójában visszatekintve hozott „némi” önmarcangolást eddigi életem során, arról nem is beszélve, hogy ezen maximalista elvárásokat olykor másokra is kiterjesztettem. Ennek a mély belső könyörületességnek a hatására azt éreztem, hogy a könnyeimmel eltávoznak a bennem jelenlévő túlzó elvárások, mert hát ha Isten megbocsát…

Talán legmeghatározóbb élményem, hogy az egyik ilyen erőteljes, fókuszált, mégis ellazult állapotbeli könnyeden végzett gyakorlat során – egyelőre elmével nem tudom megmagyarázni hogyan – elindult bennem egy belső tapasztalási folyam, melynek során láttam a gondolataim, vágyaim jelképességét, illúziótermészetét, valótlanságát. Olyan gondolatok és érzések hullottak szét bennem darabokra, melyeknek eddig fontos jelentőséget, akár életfeladatot tulajdonítottam saját életemben. Ráláthattam az elmém működésére, hogyan hozza létre a gondolatokat, és hogyan épít fel rájuk aztán akár egy kiterjedt hitrendszert. Valójában sorra pukkadtak ki az általam az életben még fontosnak tartott gondolatok, vágyak. Még az emberi életben egyik talán legerőteljesebb késztetés a szexuális vágy is megadta magát a tudat fókuszának oltárán, és megmutatta ürességét, szertefoszlott némi plusz erőfeszítéssel a fókuszálásban. Ezek után felmerülhet a kérdés, hogy mi valós és mi nem az?
Nos attól függ mit akarunk annak látni, de talán a legjobb válasz az, hogy mit akarunk együtt látni a Bennünk élő Szellemmel együttműködve, mert ez mindannyiunk érdekét szolgálja, nem csak 1, hanem mindenkiét a Földön!

Valójában így két hét távlatában ismét elkezdte valami bizsergetni a kobakom, hogy vajon mi lehet még mindezen túl? J Egy másik elvonulás talán még beljebb visz a „nyúl üregében”?

A hétköznapi rohanó élet nem nyújt olyan egyedülálló lehetőséget, mint ez a közel egy hét, ahol a csendben ily módon elmélyedhetünk saját magunkban, úgy hogy közben azért a teret mégis megosztjuk másokkal, érezve a többiek támogatását, törekvését is.

Szóval… Találkozunk?! 😉

„Egy diák”

Ha tetszett fenti összefoglalónk, itt kérheted 3 részes ingyenes „Spiri-mini-tréningünket” amiben bemutatjuk az Omniverzum Szabadegyetem módszereit, majd rendszeresen küldünk léleképítő, önismeret fejlesztő tartalmakat.

ITT Kérheted INGYENES mini tréningünket >>>

KÉPZÉSEK

Szolgáltatásaink

Személyes képzéseink

Ismerd meg az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit, válassz személyes képzéseink közül.

Távoktatás képzéseink

Otthonodból, saját időbeosztásod szerint is elvégezheted az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit.

Online tanfolyamok

Rövidebb, online kurzusainkon egy-egy spirituális részterületet sajátíthatsz el, akár otthonodból.

Köszönjük, hogy igényelted Önismereti program tájékoztatónkat