+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

A színek hatása

A színek mindig is izgalomba hozták az embereket. Egy-egy életeseményhez (születés, esküvő, temesés) és a természet ritmusához is (más színe van a nyárnak, mint az ősznek, vagy a télnek), mind-mind kapcsolódnak színek.

Miért fontosak a színek?

Indiába járva a színek csodálatos kavalkádjával szembesülünk. Gyönyörű, szemet gyönyörködtető látvány.

Színekkel vesszük körbe magunkat, színes ruhákat hordunk, színes ételeket eszünk. A színek áthatják életünket.

A színek (úgyan úgy, mint a számok, lásd a számmisztika oldalon) energiák, rezgések, melyekkel körülvesszük magunkat kívül és belül és ezek hatnak ránk.

Célszerű ismerni a színek jelentése, hogy tudatosabban használhassuk őket.

Hogyan hatnak a színek?

Tudjuk, ha valakinek fáj a torka érdemes kék sálat kötnie. De ez a kék sál segíti a kommunikációt is. (A kék szín a torokcsakra színe.)

Életerőt a vörös színű ételek, italok, vagy színek tudnak adni nekünk.

A színeket használhatjuk vizualizációs gyakrolatoknál is. Azt képzeljük el, hogy körülöl minket az adott szín, átjárja testünk minden sejtjét és feltöl minket az adott szín energiáival.

Ha például gyermekünknek éjszaka rémálmai vannak, este lefelkvés előtt segítsünk neki egy vizualizációval, hogy vegyen fel lila kezeslábast, ami meg fogja őt védeni éjszaka.

Nem véletlen a kórházban a kék vagy a zöld színek használata, mely a nyugalmat, s ezáltal a biztonságot, a reményt közvetítik.

A színek gyógyító ereje

Betegség, depresszió, rossz hangulat. Gondoltad volna, hogy a színek ezek legyőzésében mind segíthetnek? Nézzük mire jó a színterápia, mit gyógyithatsz kedvenc színeiddel!

Az egyiptomi, a görög, az indiai és a kínai gyógyászatban is érvényesül a színek hatalma, tehát nagy hülyeség nem lehet a színterápia, ha az alternatív gyógyító megoldások legismertebb területein mind megjelenik valamilyen formában.

Az ősi kultúrákban már igen korán felismerték és hasznosították is a fény pozitív erejét, a görögök a hélioterápia, avagy fénykezelés nevű módszer formájában alkalmazták. A legelső úgymond színterápia valószínűleg a kiadós napfürdőzés volt. Ma is élünk a napfény adta energiával, és ha fel akarunk töltődni egy kicsit, már néhány napon töltött perc is hatásos lehet. Vagy gondoljunk arra, hogy tavasszal mennyire várjuk az első napsugarakat.

Ha tetszett fenti összefoglalónk, itt kérheted 3 részes ingyenes „Spiri-mini-tréningünket” amiben bemutatjuk az Omniverzum Szabadegyetem módszereit, majd rendszeresen küldünk léleképítő, önismeret fejlesztő tartalmakat.

ITT Kérheted INGYENES mini tréningünket >>>

KÉPZÉSEK

Szolgáltatásaink

Személyes képzéseink

Ismerd meg az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit, válassz személyes képzéseink közül.

Távoktatás képzéseink

Otthonodból, saját időbeosztásod szerint is elvégezheted az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit.

Online tanfolyamok

Rövidebb, online kurzusainkon egy-egy spirituális részterületet sajátíthatsz el, akár otthonodból.

Köszönjük, hogy igényelted Önismereti program tájékoztatónkat