+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

Meseterápia

A mesék lényünk mélyéhez szólnak. Képi nyelvük a tudattalan nyelve, mélyen érinthet minket egy-egy aktuális mese. (A gyerekeket is mélyen érinti, ezért is kéri a gyermek ugyan azt a mesét újra és újra. Addig mesélteti, míg belső világában megbirkózik az adott mesei helyzettel. Ismerős lesz számára az adott helyzet, ettől bátrabb lesz, és fejlődik a személyisége is.)

Miért fontos a mese?

A mesék egyidősek az emberiséggel. Tudtad, hogy a meséket régen felnőtteknek mesélték, mert a mesék tanítanak, utat mutatnak, erőt és bátorságot adnak, továbbá megoldási stratégiákat vetítenek elénk?
Történeteken keresztül jobban értjük a dolgokat, az ember agya történetekre van programozva.

Minden mese kódot nyit meg, kaput nyit a tudattalan és az univerzális dimenziók felé. Racionális elménk nem is érti miért fontos, azonban egy jól megválasztott és megdolgozott mese segít szembenézni helyzetünkkel és utat mutathat a megoldások felé. Erőt meríthetünk belőle és továbbléphetünk életünk vándorútján.

A történetekre, a mesékre bátran lehet hagyatkozni, mert komplex TUDÁS és BÖLCSESSÉG van benne. A mesék tisztaságát a preventív cenzúra (az adott közösség) őrizte meg.
Nincs olyan állapot (fizikai, pszichés, élethelyzet, tudatállapot) melynek ne lenne mesebeli párja.

Mire világítanak rá a mesék?

Még Istennek sem sikerült elsőre tökléteset alkotnia. A mesékben is általában harmadszorra sikerül.

  • Valamit valamiért el kell engedni.
  • Áldozatot kell hozni! Áldozat nélkül nincs új!
  • A teremtés lépésenként történik! Munka van abban, hogy valami megteremtődjön.
  • Az ember és a világ ugyanabból az anyagból van.
  • A mesék tudnak ez Egységről.
  • A nő más anyagból készül mint a férfi. Másra a teremtetett, más a feladata.

„A mese a világ megismerésének egyik módja. Lehetőség az embernek arra, hogy találkozzon jobbik részével, nemesebb énjével, és szembenézzen azokkal a tulajdonságaival, amelyek meggátolják ennek kibontakoztatásában. Példaadás, megküzdési eszköztér, emberi mintázatok gyűjteménye és tudásbázis.” Boldizsár Ildikó 2014.

Mi a meseterápia célja?

A meseterápia célja, hogy szembenézzünk önmagunkkal, belső hősünkkel, az akadályokkal, melyek bennünk vannak, a lehetőségeinkkel, megoldásokkal és a bennünk élő végkifejlettel.

A mesék segítenek feltárni belső világunkat, melyet bizony nem is ismerünk. Pedig ez az ismeretlen belső világ vezeti életünket.
Ha feltárjuk ezt a belső világot képesek vagyunk átdolgozni, hősünket (életünk vezérlő alakját) felvértezni erőkkel, igénybe venni segítők támogatását, és új lehetőséget adni magunkban az életben.

A mesék világa bevezet minket elfeledett minőségeinkhez, segít megküzdeni a kihívásokkal, és támogatja, hogy életünk Hősévé váljunk.

Találkozunk próbákkal, mely a ma emberének életéből hiányzik, és ezzel megfosztja önmagát a következő fejlődési szint beavatásától.

A Meseterápia segíthet nekünk szembenézni múltunkkal és támogathatja következő lépéseinket.

Ha tetszett fenti összefoglalónk, itt kérheted 3 részes ingyenes „Spiri-mini-tréningünket” amiben bemutatjuk az Omniverzum Szabadegyetem módszereit, majd rendszeresen küldünk léleképítő, önismeret fejlesztő tartalmakat.

ITT Kérheted INGYENES mini tréningünket >>>

KÉPZÉSEK

Szolgáltatásaink

Személyes képzéseink

Ismerd meg az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit, válassz személyes képzéseink közül.

Távoktatás képzéseink

Otthonodból, saját időbeosztásod szerint is elvégezheted az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit.

Online tanfolyamok

Rövidebb, online kurzusainkon egy-egy spirituális részterületet sajátíthatsz el, akár otthonodból.

Köszönjük, hogy igényelted Önismereti program tájékoztatónkat