+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

Korábbi cikkünkben írtunk arról, hogy elkezdődött a Kos időszaka, mely behozza az „Én vagyok, én akarok.” minőségét életünkbe.

Áthat minket az aktivitás, a tettvágy, felerősödik akaraterőnk és kitartásunk. Negatív hatásaként pedig megjelenhet bennünk vagy cselekedeteinkben az agresszió, féktelenség és a határok tiszteletben nem tartása.

Feladatként meg kell tudnunk zabolázni és korlátok között tartani a feltörő energiát, ha féktelen. Szellemi irányt kell találnunk és annak alárendelni céljainkat.

Ez az időszak harcra hív minket Önmagunkért és ezáltal Mindenkiért!

A Kos időszakában rejlő erő hordozza azt a lehetőséget, hogy változtassunk. Ehhez pedig „fegyvereket” is ad. Indítsuk el a saját újjászületésünket, mert más nem tudja helyettünk megtenni. A kezdő energiát csak mi magunk tudjuk megadni!

De milyen „fegyvereink” is vannak?

* A döntés lehetősége, hogy mit akarunk és az erő a célok megvalósításához.

* Elköteleződés a szeretet mellett minden körülmények között.

* A tisztelet, az odaadás és az ítéletmentesség erényei.

Fogalmazzuk meg, hogy milyen emberré akarunk válni?

Gondoljuk végig, hogy mely tulajdonságok és szokások azok, amik hátráltatnak a fejlődésünkben?

Miben akarunk újjászületni? Döntsük el, hogy az energiáinkat mozgósítjuk és felhasználjuk a változásért.

A következő időszakban tegyünk meg mindent azért, hogy az életünk alapját a szeretet képezze. Ez legyen az origója minden érzésünknek, gondolatunknak és cselekedetünknek. Ebből az energiából merítkezve indítsunk el mindent. Ne válogassunk, adjunk szeretetet akkor is, ha ez nehezünkre esik.

Figyeljünk és összpontosítsunk, hogy mindenki és minden felé odaadással és tisztelettel tudjunk fordulni.

Közelítsünk úgy, hogy lássuk meg a szépséget és Isten jelenlétét mindenhol. Vegyük észre, hogy mi az, ami fölöttünk áll és bizakodjunk, hogy kapunk lehetőséget arra, hogy minél tovább fejlődjünk abba az irányba.

Keressük meg folyamatosan, hogy mi vált ki belőlünk tiszteletet és csodálatot? A gyengeségeket, hibákat ne kutassuk.

Persze ez nem azt jelenti, hogy el kell ezeket folytani és rózsaszín szemüveget kell hordani. Ha mód és lehetőség van rá, segíteni kell másoknak is változni. Elsősorban a hiteles példamutatással és az ismereteink, tudásunk és tapasztalásaink átadásával, hogy mindenki maga indulhasson el az útján.

A Kos erőteljes energiája hirtelen sok lehet, de átitatva szeretettel igazi inspiráció. Hozzuk be az öröm attitűdjét, ez legyen a társa a cselekvő energiánknak.

Hagyjuk el a rosszindulatot, még a legapróbb, jelentéktelennek tűnő megjegyzéseket is, aminek alapja nem a szeretet. Persze meg fognak jelenni bennünk, de első körben az is lépés, ha nem mondjuk ki, nem erősítjük tovább ezeket. Bizony ehhez is sokszor nagy erőfeszítéseket kell tenni.

Közelítsük meg a környezetünket ítélkezés nélkül, igyekezzünk a felszín alá nézni és megérteni azt. Hagyjunk fel minden kritikával, engedjük tovaszállni.
Helyette ébresszük fel magunkban az empátiát, együttérzést, érezzünk tudatosan. Ha a kereszt szimbolikáját tovább visszük, tanuljunk meg nemcsak vízszintesen érezni, gondolkodni, hanem függőlegesen is.

Ha van olyan Tanító, aki közel áll hozzánk, feltehetjük magunkban a kérdést, hogy vajon Ő ebben a szituációban hogyan érezne, gondolkodna vagy cselekedne? A fizikai világban váljunk Szellemi Létezőkké.
Ez el fogja hozni a harmóniát, megértést és egyensúlyt az életünkben. Valódi Erőt fog felszabadítani!

Gondolatainkat akarjuk a helyes mederbe terelni. Biztosan tapasztaltad, hogy mennyire fékezhetetlenül áradnak be, csapongva és sokszor összefüggéstelenül kapcsolódva. Ilyenkor törekedjünk belső erőinket mozgósítva visszaterelni olyan irányba, mely előre visz, mely alkotásra késztet, mely mások és saját fejlődésünket szolgálja.

Testi szinten is megtisztíthatjuk magunkat. Az akaraterőnket aktiválva végezzünk tisztítókúrát, tartsunk tavaszi vagy időszakos böjtöt, ha egészségi állapotunk engedi. Hagyjunk fel akár olyan nassolási szokásokkal, melyek feleslegesen terhelik meg a szervezetünket. Legyünk kreatívak, éljük meg a tavaszi természet inspiráló lüktetését, és keressünk új megoldásokat. 

Vezessünk be minél több színes, energiát adó ételt az étrendünkbe. Ébresszük fel testünket is akár csak egy-egy hosszabb sétával vagy bármilyen mozgással, amire lehetőségünk van.

A Kos energiáit ne hagyjuk veszni, adjunk még neki tüzet és újítsuk meg fizikai állapotunkat is, hogy legyen erőnk a mindennapokban küzdeni Szellemi törekvéseink felé. Testünk ajándék ebben az életünkben, bánjuk vele jól.

Tanuljunk ebből az időszakból, elsősorban Önmagunkról.

Azért, hogy ne felejtsük el a megértéseket és megéléseket, készíthetünk minden reggel jegyzetet.

* Hogyan éltük meg az előző napot?
* Milyen szituációban tudtuk mozgósítani az „őstüzet” szellemi-lelki-testi szinten egyaránt?
* Hol kell még finomhangolásokat végeznünk vagy éppen hová kell több tüzet, energiát irányítanunk?
* Hol fedeztük fel az erények megnyilvánulását a napunkban?

Értékeljünk minden megtett lépést, de merjünk bátran szembenézni Önmagunkkal!

Vezessünk be minél több színes, energiát adó ételt az étrendünkbe. Ébresszük fel testünket is akár csak egy-egy hosszabb sétával vagy bármilyen mozgással, amire lehetőségünk van.

A Kos energiáit ne hagyjuk veszni, adjunk még neki tüzet és újítsuk meg fizikai állapotunkat is, hogy legyen erőnk a mindennapokban küzdeni Szellemi törekvéseink felé. Testünk ajándék ebben az életünkben, bánjuk vele jól.

Támogassunk az úton másokat is. Mutassuk meg, hogy lehet változni és változtatni. Bízzunk magunkban és erőinkben!

Hangoljuk össze gondolkodásunkat, érzéseinket a cselekedeteinkkel. Tudatosan, a jelen minden pillanatát itassuk át Lényünk odaadásával és szeretetével felajánlva minden Létezőért! A Kos energiái utat törnek mindig, de mi a szolgálatunkba tudjuk állítani és segítségével elérni a céljainkat. 

Újjászületve másképp fogjuk látni a világot és embertársainkat is!

Írta: Péter Andrea Mária
2024.04.05

Ha megérintett ez a kis történet olvass tovább. Itt kérheted 3 részes ingyenes „Spiri-mini-tréningünket” amiben bemutatjuk az Omniverzum Szabadegyetem módszereit, majd rendszeresen küldünk léleképítő, önismeret fejlesztő tartalmakat.

ITT Kérheted INGYENES mini tréningünket >>>

KÉPZÉSEK

Szolgáltatásaink

Személyes képzéseink

Ismerd meg az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit, válassz személyes képzéseink közül.

Távoktatás képzéseink

Otthonodból, saját időbeosztásod szerint is elvégezheted az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit.

Online tanfolyamok

Rövidebb, online kurzusainkon egy-egy spirituális részterületet sajátíthatsz el, akár otthonodból.

Köszönjük, hogy igényelted Önismereti program tájékoztatónkat