+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

Elindul egy új Tzolkin és ezzel kezdetét veszi egy új 260 napos ciklus, melyben új fejlődési lehetőségek tárulnak elénk. 9 hónap elegendő arra, hogy egy kisbaba testet öltsön a fizikai formában édesanyja pocakjában, és arra is elegendő, hogy mi magunk is létrehozzunk valami újat önmagunkban és az életünkben. 

A most induló új Tzolkin időszakra gondoltuk, hogy részletesen kifejtjük azokat a 13 napos időszakokat, úgynevezett hullámvarázsokat, amelyek egy-egy fejlődési utat tárnak elénk. Ha végighaladunk így tudatosan a 260 nap alatt a 20 hullámvarázson, akkor nagy fejlődési ugrást tehetünk életünkben, tudatos önfejlesztésünkben és nemesedésünkben. 

 

Tzolkin

A Tzolkin a Maja naptár szent köre, a Galaktikus Mátrix, mely 20 archetípus és 13 szám vagy dinamikai minőség, valamint 4 Föld energia kombinációjából áll. A Galaktikus Rend Teremtő elveinek végtelen áramlását fejezi ki, és viszi végig ez az időszak 260 nap alatt.

A 20 archetípus vagy Szoláris jegy a Fény Naprendszerünkön való áthaladásából létrejövő energiamintákat jeleníti meg.

A 13 szám vagy Galaktikus Hang az energia dinamikáját, mozgását és érzelmi befolyását tárja fel.

A 4 szín vagy Föld energia pedig a fizikalitás, az anyag jellemzőit és energiáit írja le.

Sárkány * a Forrás jelképe

A Tzolkin csodás körének  első 13 napos időszaka, vagyis hullámvarázsa a Sárkány jegy és archetípus minőségeivel telik meg. Ez a 13 nap fekteti le az alapjait az adott Tzolkin időszakának, vagyis mindaz, ami ebben az időszakban elindul bennünk és életünkben (akár csak egy kisbaba megfoganása) a 9 hónap alatt érik, fejlődik és a végére megvalósul életünkben.

Helga Brunner

A Sárkány jegy egyfajta kályha vagy kandalló szimbóluma, ami melegen tartja és étellel látja el a házat.

Nem véletlen, hogy a régi időkben mindig volt otthon valaki, aki a ház tüzét őrizte. Ez a kályha is azt szimbolizálja, hogy van egy tűz, egy életed adó és tápláló minőség, amely mindannyiunkban ott lakik, és amit folyamatosan táplálni, gondozni, őrizni kell.

A Forrás, a kandalló nem csak az Univerzumot és a belőle áradó végtelen szeretetet szimbolizálja, hanem azt az állapotot is, amikor mi vagyunk a forrás, melyből mások töltődnek. Ilyenkor létünkkel, cselekedeteinkkel, odafigyelésünkkel és gondoskodásunkkal tápláljuk családunkat és környezetünket.

A kihívás ilyenkor abban áll, hogy ne felejtsük el megrakni időről-időre ezt a kályhát tüzelővel, így életben tartva magunkat és biztosítva azt, hogy legyen mit adnunk másoknak.

A Forrással való kapcsolódás és a mások számára forrássá válás folyamatának legfontosabb állomása, hogy mi magunk jól legyünk, mert akkor tudunk másoknak is adni. Mégis, a Sárkány időszak egyik kihívása és fejlesztendő területe az önmagunk táplálása, szeretete, és a saját szükségleteinknek a kielégítése.

Vannak, akik karakterükből fakadóan hajlamosak mások túlzott kiszolgálására. A Sárkány hullámvarázsa során mindenkiben aktiválódnak ezek az Ősanyai minőségek: a másokról való gondoskodás vágya és a túlzott másokra figyelés. Ilyenkor a mindennapokban az energia az egyénből kifelé áramlik, és ha nincs egy „töltő”, amire időnkét rákötné magát, akkor ha ez elfogy, a környezettől várja vissza mindazt, amit adott. Erre a folyamatra ez a 13 nap persze nem elegendő, hiszen ennyi idő alatt nem veszítünk el minden energiát, de a fókusz kifelé irányulása miatt elveszítjük a lehetőséget, hogy önmagunk felé fordulva valaminek a születését elindítsuk.

A Sárkány időszaka a gondoskodás és odaadás képességét hozza a felszínre, ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy Önnön energiáinkat ne aprózzuk el. A Sárkány az Ősanyai minőséget szimbolizálja, általa figyelmünk, mindennapjaink központi témájává válik a(z Ős)Bizalom és a Biztonság témája.

A Születés és új tervek elindításának időszaka

Ez a 13 nap időt és teret ad arra – ha jól használjuk – , hogy megfogalmazzuk önmagunk számára, mit szeretnénk a Tzolkin 260 napja alatt megvalósítani életünkben. Új dolgok születésének alapjait tehetjük le, ha merünk és akarunk foglalkozni önmagunkkal és saját vágyainkkal.

Tudatosítanunk kell önmagunkban, hogy saját céljaink, vágyaink megvalósításáért csak mi vagyunk a felelősek, és csak olyat lehet kijelölni, aminek elérése rajtunk múlik. Most szinte maguktól bukkannak fel bennünk a vágyak, az igények és esetenként a hiányok is, amelyek elérése, kitöltése mind lehet a 260 napunk egyik fő fókuszpontja.

Ősbizalom és bizalom kérdései

Az anyaméhben töltött idő alatt épül ki bennünk az ősbizalom, melyre építkezve alakul ki a környezetünk és az élet iránti bizalom, amikor biztosan érezzük, hogy gondoskodnak rólunk és szeretnek minket.

Sokan sokféleképpen küzdenek ezzel  a témával életük során, hiszen a legelőször a bizalmunk veszik el, amikor valaki becsap vagy megbánt minket. Mégis, mélyebben megvizsgálva az Ősbizalom nemcsak egy érzés, hanem annak tudatosítása is, hogy a Mindenség, az Univerzum támogat minket. Lehet, hogy nem minden kellemes és örömteli az életünkben, de a régi idők emberei tudták, hogy a rossz dolgok mögött is az Isten jó szándéka és szeretete rejtőzik. Minden, ami életünk része, az a mi fejlődésünket szolgálja. Az Ősbizalom annak tudása, hogy minden a rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy fejlődjünk és nemesedjünk az életünk során. A Bizalom valójában a Hit abban, hogy van az Univerzumban egy mindent irányító és elrendező erő és szeretet, ami támogat minket, gondoskodik rólunk és arról, hogy az életünkben minden segítse a fejlődésünket.

A Sárkány jegy archetípusa magában hordozza az eredendő Ősbizalom erejét. Ha merünk vele kapcsolódni, akkor újraépíthetjük magunkban a bizalom képességét. Az energiái által színezett 13 napban újra felébreszthetjük önmagunkban a Hitet és a Bizalmat a Mindenség gondoskodásában és szeretetében.

Önszeretet

A Sárkány jegy által hozott témák mögött egy nagyon fontos kérdés húzódik meg.

Képes vagyok önmagamat szeretni?

Életünk során rengeteget halljuk, hogy szeresd a másikat, felebarátodat, légy tisztelettel mások iránt, figyelj másokra, stb.. De azt már jóval kevesebbet, hogy tanuld meg önmagad szeretni, tiszteld önmagad és életed, és figyelj oda saját szükségeleteidre. Ehelyett a mindennapokban igyekszünk odafigyelni a családunk igyényeire, mindenkinek azt és olyan formában adva, amit ő a leginkább szeretne. Amikor rangsort kell állítani a fontos személyekről az életünkben, általában mi magunk a sor végére kerülünk, ha egyáltalán szereplünk a listán. De az, hogy adni tudjunk, hogy valóban meleget adó kandallók legyünk, attól is függ, hogy mi magunk tudjuk-e, milyen fától a legmelegebb a tüzünk, és merünk-e először a saját kályhánkba pakolni.

Az Önszeretet az az erő, amivel teret adok önmagam számára a töltődésre, a fejlődésre, és amivel megengedem magamnak a hibákat, a próbálkozásokat, a bukásokat és sikeret, és ezáltal az emberi tökéletlenséget. Az Önszeretettel képes vagyok elengedni az önkritikát, és lehetővé tenni önmagam számára a valódi fejlődést és változást. Mert általa nem elítélem a hibáimat, hanem objektíven feltérképézem a gyengeségeimet, és kijelölöm, hol és miben kell még fejlődnöm. Az Önszeretet a kapu, amely megnyitja a valódi fejlődés és nemesedés útját.

Mire fókuszálj most?

Mindezeket átgondolva érdemes néhány egyszerű gyakorlatot beépíteni a Sárkány jegy archetípusának 13 napos időszakába:

* Törekedj arra minden nap, hogy legyen énidőd, amikor olyan tevékenységet végzel, ami feltölt, kikapcsol és leginkább örömmel tölt el. Egy edzés vagy nehezebb testmozgás, bár önmagában megterhelő, mégis önmagunk számára elismerést, szeretet is tud adni. De a rajzolás, alkotás vagy egy finom étel megfőzése is jelentheti az énidőt.

* Vedd számba, mire van szükséged ahhoz, hogy érezd a törődést és szeretet, és add meg magadnak!

* Ez most egy 260 napos időszak kezdete. Jelölj ki önmagadnak célokat, terveket, amik lehetnek hosszú vagy rövid távúak, bontsd le ezeket apró lépésekre, és kezdd el megvalósítani. Ha érzel rá kedvet, alkothatsz egy montázst is, amelyen képek segítségével megjeleníted céljaidat.

* Merj szeretetet adni és leginkább befogadni. Minden nap legyen egy szeretetteli cselekedeted, és ha mástól nem is, de önmagadtól minden nap kapj szeretetet valamilyen formában.

* Merd bátran megismerni vágyaidat, igényeidet és ezeket ugyanilyen bátorsággal oszd meg a számodra fontos emberekkel. Hidd el, ők is szeretnének úgyanúgy adni Neked, ahogy Te nekik, de lehet, hogy azt se tudják, mit adjanak és hogyan. Ha megosztod önmagad, mások is képesek lesznek a megfelelő módon kapcsolódni hozzád!

* Vizsgáld meg jelenedet. Mire van leginkább szükséged? Mi az, amit szeretnél, ha életed része lenne. Hogyan tudsz tenni ezek megvalósulásáért? Vizsgáld meg, és tegyél lépéseket.

* És bár az utolsó, de az egyik legfontosabb gyakorlat, hogy kapcsolódj az Univerzumhoz, a Forráshoz, a Mindenség kandallójához. Meditálhatsz vagy jógázhatsz, mindegy hogyan, csak csendesedj el, és merj befelé és felfelé figyelni és töltődni. Ha az segít, akár el is képzelheted a Forrás kiáradó energiamagját, és azt, ahogy a feléd áradó energia feltölt, megtölt Fénnyel, és beburkol a Szeretetével.

Sárkány jegy Mágikus Gyermek Verse

Forrás: Maja Orákulum könyv

 Én vagyok Imix, az Őseredeti Anya.
A kialakulás lehetőség-mintázatának nyugodt, sötét anyaméhe,
szent, csillagközi eredet, Én Vagyok.

Gondoskodón termékeny, végtelen mélység vagyok, életet adok neked.
Jóságosan beburkolom ősvizeim hatalmas üstjében az élő magot.
Ölelésem örökkévaló.

Ahogy bizalmad és fogékonyságod nő,
megerősítlek számtalan ajándékaim édes borával.
Bőséges életerőben mosdatom magod esszenciáját,
mert Én Vagyok a teremtés első hangja,
az osztatlan vizek teremtő energiája és rezgése.

Amint a nyugodtság forrása a mozgásnak,
úgy e zsenge mag megvédetik odaadó éberségem által.
Én vagyok a lehetőségek isteni bölcsője,
mely az eredendő bizalom által válik valóra.
Szorosan tartalak szeretett gyermek,
mert életem véréből származol, és felemelkedsz
gyengéd hatalmam mélységeiből, mely szíved esszenciájával azonos.

 Én vagyok, aki minden életforma
univerzális összekapcsolódásának hálóját szövi.
Selyem kárpitom tartalmazza az
egyetlen anyaméh történetét, aki Vagyok.

Minden egyes csillámló szál hozzám,
a Misztikus Anya Pókhoz vezet vissza. 

Galaxisaim forgó karjai ölelnek téged,
az én formám a te formáddá válik,
Szövődik a selyem kárpit … minden forma …
Minden forma megadja magát a forma nélküliségnek
melyen belül az én méhem a Nagy Misztérium.

Szent, megszentelt templom, melyből a teremtés édes éneke árad,
isteni dallam,
Téged dalollak, gonddal őrzött esszenciám,
gyengéd táplálék felébredésed útján.

Remélem írásunkkal sikerül ösztönöznünk a mindennapok és az egyes energetikai időszakok megélésére. A Sárkány jegy időszaka egy csodálatos lehetőség a töltekezésre, a tervek és célok kijelölésére és az önmagunkra fókuszálás megtanulására.

Legyen ez a 13 nap fejlődésben és nemesedésben gazdag!

Ha tetszett fenti összefoglalónk, itt kérheted 3 részes ingyenes „Spiri-mini-tréningünket” amiben bemutatjuk az Omniverzum Szabadegyetem módszereit, majd rendszeresen küldünk léleképítő, önismeret fejlesztő tartalmakat.

ITT Kérheted INGYENES mini tréningünket >>>

KÉPZÉSEK

Szolgáltatásaink

Személyes képzéseink

Ismerd meg az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit, válassz személyes képzéseink közül.

Távoktatás képzéseink

Otthonodból, saját időbeosztásod szerint is elvégezheted az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit.

Online tanfolyamok

Rövidebb, online kurzusainkon egy-egy spirituális részterületet sajátíthatsz el, akár otthonodból.

Köszönjük, hogy igényelted Önismereti program tájékoztatónkat