+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

Kik is vagyunk mi emberek? * 1. rész

Elgondolkodtál már azon, hogy vajon miért is vagyunk ilyen sokszínűek?
(És itt most nem a kinézetre utalok, hanem a tudatosságra, az érdeklődésre, a vélemények sokszínűségére és például az életben felállított fontossági sorrendre.)

Miért van az, hogy az öngyilkos merénylő ugyan úgy velünk él emberként a Föld nevű bolygón, mint a rabló, a gyilkos, de az életét másokért feláldozó ember is, vagy az igazi nagyok: a Buddha, Teréz Anya, a Dalai Láma, vagy az a sok-sok szent, akik emberként elérték az emberi fejlődés magasabb fokát.

Az „ember” kifejezés (furcsán hangozhat), de egy „gyűjtőfogalom”.

Olyan gyűjtőfogalom ez, mint a növények csoportja. Számtalan féle és fajta, színű és nagyságú növény létezik. Igaz, hogy mindre azt mondjuk, hogy növény, de ismerjük és elfogadjuk ennek a csoportnak sokszínűségét.

Tudjuk, hogy például a tulipán egy csodálatos tavaszi virág sok-sok színben és rövid virágzási idővel, s emellett létezik 800 éves tölgyfa is, mely szintén a növények családjába tartozik, s teljesen különbözik a tulipántól. S azt is tudjuk, hogy vannak ehető növények és vannak mérgező növények is.
Ha meggondoljuk, igen tájékozottak vagyunk a növények birodalmában.

És az emberi-csoport semmiben nem különbözik ettől a sokszínűségtől. Ezt is jó lenne megérteni, elfogadni, és beépíteni a gondolkodásunkba. S ez NEM rasszizmus, nem fajgyűlölet, nem kivételezés vagy kiemelés, hanem a Mindenség RENDJE!

Azonban az ember nem fogadja el a Mindenség Rendjét! Képtelen erre. Igaz nem is ismeri, de nem is akarja megismerni.

Omniverzum Kik vagyunk
Omniverzum Evolúció kik is vagyunk?

Tényleg egyformák vagyunk?

Az biztos, hogy egyformán nézünk ki. Van 2 kezünk, 2 lábunk, arcunk, továbbá tudunk érzeni és gondolkodni is. Emberek vagyunk mindannyian.

Azonban ember és ember között igen nagy a különbség.
Ha azt mondom, hogy nem vagyunk egyformák, akkor az ma egyből ellenérzést vált ki. Pedig a Szellemi Hierarchiában is vannak akik előrébb tartanak az evolúció spirálján és vannak akik hátrébb. Ez nem jó vagy rossz kérdése, hanem több tudás, tapasztalat és bölcsesség birtoklása. És az így van!

Gondolj csak a Star Wars Jedi világ sokszínűségére és eltérő fejlettségi fokára. (Ó de szeretem ezt a filmet. Főleg a legelső részt, a Csillagok háborúját, melyet 1977-ben mutattak be. Már akkor nagyon megérintett. Volt benne valami, ami közel állt hozzám, és azt gondolom sokan így vannak ezzel.)

Omniverzum jedi
Szellemi Hirerarchia
Jedi Omniverzum

Különböző tudati fejlődési szinten állunk!

Emberként mindannyiunkat megillet a biztonság (lakás, élelem, egészség), a szabadság és a fejlődés lehetősége. Ezek egyenlően járnak nekünk, mindannyiunknak.

Azonban különböző tudati fejlődési szinten állunk! S ezt nagyon fontos lenne belátnunk. Mert ez lehetne a Fejlődést, az Evolúciót és az Isteni Rendet szolgáló alap, melyre épülhetne az okatatás, a nevelés és az élet.

Mert így támogatni és segíteni tudnánk az embert, hogy a saját fejlődési és tudatossági szintjéről elindulva meg tudja tenni a következő fejlődési lépéseket. Nem várnánk el senkitől, hogy olyan ugrást tegyen, ami nem lehetséges számára, vagy, hogy álljon be egy olyan sorba, melyet ő már rég kinőtt.

Hangoztatjuk, hogy egyenjogúság van. DE emberek, NINCS!
Nem egy tudati és fejlődési szinten van az a Szellem, Lélek, mely bennünk időnként alszik, vagy ébredezik, vagy éppen felébredt.

Szeretném, ha megértenéd, a Mindenségben NINCS egyenjogúság!! Mindenkit az a hatalom és érdem illet meg, amit saját munkája és erőfeszítése eredményeképpen elért a fejlődése során.

Azonban már itt egy nagyon lényeges pontot kell elfogadnod: az emberi létezés egy lépcsőfok a fejlődés folyamatában.
Vannak az emberi létezés alatti fejlődési fokok (ásvány, növény, állat) és vannak az emberi létezés feletti fejlődési fokok (EMBER, Szellemi Létezés, Önmegvalósult Mondád, …) is.

És az emberi testben való születésnek is több szintje létezik. A Hylozoika 777 szintet különböztet meg, Ken Wilber integrál szemlélete 10 tudatossági fejlődési lépcsőfokról beszél, Ouspensky pedig hét csoportról.

folytatom ….

Steinmüller Csilla Magdolna
spirituális tanító
2020. május 24.

Omniverzum Fejlődés

Ha tetszett fenti összefoglalónk, itt kérheted 3 részes ingyenes „Spiri-mini-tréningünket” amiben bemutatjuk az Omniverzum Szabadegyetem módszereit, majd rendszeresen küldünk léleképítő, önismeret fejlesztő tartalmakat.

ITT Kérheted INGYENES mini tréningünket >>>

KÉPZÉSEK

Szolgáltatásaink

Személyes képzéseink

Ismerd meg az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit, válassz személyes képzéseink közül.

Távoktatás képzéseink

Otthonodból, saját időbeosztásod szerint is elvégezheted az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit.

Online tanfolyamok

Rövidebb, online kurzusainkon egy-egy spirituális részterületet sajátíthatsz el, akár otthonodból.

Köszönjük, hogy igényelted Önismereti program tájékoztatónkat