+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

„Nem lehet megoldani problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel csináltuk őket.”

A fenti idézet Albert Einstein nevéhez fűződik, melyet az alábbi módon is szoktak fordítani:

„Egyetlenegy probléma sem oldható meg azon a tudatossági szinten, amelyen az keletkezett.”

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

A legtöbb ember életében legalább egyszer eljön az a pillanat, amikor megfogan benne a változás iránti igény.

Ennek kiváltó oka lehet egy krízishelyzet, egzisztenciális válság, kapcsolati válság, munkahelyi probléma, egészségügyi kihívás. Megfogalmazódhat az érintett személyben több kérdés is, melyekre válaszokat szeretne kapni.

Ezek a teljesség igénye nélkül ehhez hasonlóak lehetnek:

Ki vagyok én?

Miért születtem?

Mi dolgom van ebben az életben?

Mit értem el eddig?

Miért történik ez velem?

Mi lehet a kialakult helyzet oka?

Ekkor a legtöbben elkezdenek keresni valamiféle külső segítséget.
Sokan ilyenkor fordulnak a spiritualitás, az önismereti út, illetve a holisztikus szemléletű módszereket alkalmazó segítő szakemberek felé.

Ez nagyon jó dolog és szerencsére manapság sokféle lehetőségünk van segítséget kérni.
Azonban fontos tudatosítani magunkban, hogy a „segítők”, legyen az személy vagy egészséges étrendkiegészítő, vagy bármi más, tudnak bennünket támogatni, mintegy mankót nyújtani, azonban a kulcs a változáshoz, mindig önmagunkban van.

Kezdetnek nagyon jó, ha felismerjük, hogy szükségünk van segítségre és elmegyünk akár családállításra, metamorf masszázsra, természetgyógyászhoz, kineziológushoz, lélekgyógyászhoz, pszichológushoz, energiagyógyászhoz vagy más szakemberhez.

Azonban fontos, hogy a saját energiánkat, időnket és munkánkat is beletegyük a folyamatba.

Ehhez természetesen arra van szükség, hogy megszülessen bennünk az elhatározás, hogy változtatni akarunk, másként szeretnénk tenni, mint eddig.

Van, amit ilyenkor el kell engedjünk, mint például a hitrendszereinket, a negatív gondolkodásmódunkat, sztereotípiákat, akár helyzeteket vagy személyeket. Ez általában nem könnyű, hiszen évek, illetve évtizedek óta az életünk részei voltak. Sokszor a gyerekkori családunkból hozott hitrendszereink szerint működünk felnőttként is.

Mire is van akkor szükségünk, hogy a változás ténylegesen elinduljon az életünkben?

1. ELHATÁROZÁS: vagyis a változás mellett döntök minden körülmények között. Nem számít, mások mit mondanak, kitartok az elhatározásom mellett önmagamért.

2. HIT: megingathatatlanul hinni saját képességeimben, hogy képes vagyok a változásra önmagamért. Fontos tudni, hogy nincs rossz döntés, valójában minden érted van.

3. TUDATOSSÁG: kulcs az önismereti munkában és a fejlődésben. Tudatosan figyelem a gondolataimat, érzéseimet és a cselekedeteimet és igyekszem azokat összhangba hozni. Megismerem a magasabb összefüggéseket az élet folyamatai mögött.

4. TÜRELEM: a változás egy folyamat, nem lehet siettetni. Érdemes reális célokat kitűzni, melyeket akár lépésről lépésre részcélonként lehet megvalósítani.

5. KITARTÁS: előfordulhat, hogy elkeseredünk, vagy épp azt érezzük, legszívesebben feladnánk, azonban érdemes tudni, hogy ez természetes reakció, hiszen a változás azt jelenti, hogy kilépünk a megszokottból és bizony lehetnek ebben kihívások, nehézségek. A lényeg, hogy tartsunk ki az elhatározásunk mellett, hiszen így tud megtörténni a vágyott változás az életünkben.

Érdemes tudatosítani magunkban, hogy az önismereti munkát nem lehet megúszni, amennyiben változtatni szeretnénk.

Szembe kell nézni az árnyékrészeinkkel, fel kell ismernünk, hogy azok is hozzánk tartoznak, éppen ezért meg kell ismerjük saját működésünket és végsősoron el kell ismerjük önmagunkat, mint Isten csodálatos teremtményét.

Tudatosítani szükséges, hogy a dualitás világában élünk, és ahogyan a nappal és az éjszaka is egymást kiegészítve tökéletes összhangban működnek, úgy a bennünk lévő fény-és árnyékminőségek is hasonlóképpen megférnek egymás mellett.

Emberként érezhetünk haragot, csalódást bizonyos helyzetekben, a kérdés az, hogy hogyan éljük azt meg, tudatosan tudunk rátekinteni, levonni a megfelelő tanulságokat vagy benne ragadunk egy negatív spirálban.

Éppen ezért a tudatosság kiemelt szerepet játszik saját fejlődésünkben és a változásra való képességünkben.

Hiszen a változás nem tud megtörténni, ha tudatosan nem változtatunk a hozzáállásunkon és továbbra is mindent ugyanúgy csinálunk az életünkben.

Továbbá el kell fogadjuk, hogy minden egyes embernek más a tempója, más energetikai csomaggal, készségekkel rendelkezik, éppen ezért mindenki a saját ritmusában halad. Minden akkor érkezik meg az életünkbe, amikor annak eljött az ideje.

Egy inspiráló gondolat Hérakleitosz ókori filozófustól, mely örökké időtálló → „a világunkban az egyetlen állandó a változás maga.”

Ha egy kicsit az élet ritmusára helyezzük a figyelmünket és ráhangolódunk szívünkkel, lelkünkkel az örökös áramlásra, melyben a dolgok folyamatosan változnak, akár ha csak az évszakokat és benne a természet változását figyeljük, talán mi is könnyebben nyílunk meg a változás hívásának.

Zárszóként szeretném az írásom két legfontosabb üzenetét kiemelni:

A VÁLTOZÁSHOZ A KULCS A TUDATOSSÁG ÉS AZ ÖNISMERET.

A KULCS PEDIG BENNED VAN!

Főtevékenységem:
Spirituális Lélekgyógyászat (egyéni és csoportos beszélgetések, foglalkozások) és metamorf masszázs.
Mindkettőt nagy szeretettel ajánlom az érdeklődők számára.
Az alábbi elérhetőségeimen, bővebb információ kérhető, illetve időpont egyeztethető:

Telefon:+36-30-542-1544
Email: evi750310@gmail.com

Lélekgyógyászattal, önismerettel és a csoportos programjaimmal kapcsolatos írásaimat a CsillagMag Lélekkuckó – Évivel oldalamon olvashatják a kedves érdeklődők.

Szép napot kívánok:
Fitos-György Éva (Spirituális Lélekgyógyász, metamorf masszőr)

 

Ha megérintett ez a kis történet olvass tovább. Itt kérheted 3 részes ingyenes „Spiri-mini-tréningünket” amiben bemutatjuk az Omniverzum Szabadegyetem módszereit, majd rendszeresen küldünk léleképítő, önismeret fejlesztő tartalmakat.

ITT Kérheted INGYENES mini tréningünket >>>

KÉPZÉSEK

Szolgáltatásaink

Személyes képzéseink

Ismerd meg az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit, válassz személyes képzéseink közül.

Távoktatás képzéseink

Otthonodból, saját időbeosztásod szerint is elvégezheted az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit.

Online tanfolyamok

Rövidebb, online kurzusainkon egy-egy spirituális részterületet sajátíthatsz el, akár otthonodból.

Köszönjük, hogy igényelted Önismereti program tájékoztatónkat