+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

Diapozitív stresszoldás

„Amikor a köldökzsinór elszakad, a vérkörök kettéválnak, a véráram megpördül, és a magzat, aki eddig az anya szívével élt, most önálló szívet kap, saját, maszek létcentrumot, amely innen kezdve fáradhatatlanul veri az Élet ritmusát. Az új lény, mint egy kis autó, leszalad a Teremtés futószalagjáról. Innen kezdve hol hevesen, hol békésen dobogó szívvel, felpörgetve vagy alapjáraton, de egyedül is üzemel – a misztérium megtörtént. Élet született.” – Müller Péter

VÁRLAK …

Magzatkori stresszoldás, avagy Diapozitív metódus

spirituális lélekgyógyász

Magzatkori stresszoldás Pataki Martinával

Szeretettel várlak érintések általi születésélmény feldolgozáson

Mindaz, amit a kismama átél a várandósság alatt, az tudatalatti és sejtszinten rögzül a magzatban, és befolyásolja a fejlődését, ez pedig kihat az egész életére, kapcsolataira, egészségére, és életminőségére egyaránt.

A módszer alapja a Diapozitív metódus, amely egy bioenergetikai stresszoldó, blokkoldó módszer, amely a születés előtti magzati korban felhalmozódott blokkokat, illetve az azóta felhalmozódott stresszeket képes oldani.

A dia egy láthatatlan filmszalag, a rajta lévő kockák pedig tartalmazzák az anyaméhben töltött időszakban tapasztalt emlékképeket.

A pozitív az előjelek sokasága, ami jelzi a filmszalagon a rögzült stresszek időpontját az elszenvedett fájdalmakat.

Az anya és a magzat

A magzat pontosan átéli mindazt, ami az édesanyjával történik a terhesség kilenc hónapja alatt. (Természetesen az édesapa is bekapcsolódik ebbe a történetbe, de közvetetten.)

Az anya stressz-hormonjai a magzat vérkeringésébe is bekerülnek, de ennél többről van szó: a baba nagyon jól „tudja”, érzékeli, ami odakint történik, és ami meglepő: érti is, mivel teljességgel az anya lelkiállapotára van hangolódva. Például, ha az anya megijed, a magzat is összerándul. Ezek a nagyon korai emlékek képezik a „diákat”, az életfilmünk első kockáit.

A születés után következő életszakaszban ismét érhetnek bennünket a magzatihoz hasonló helyzetek.

Minden új kihívás (például új munkahely) hasonlít egy új megszületéshez, minden új folyamat a méhen belüli fejlődéshez, vagyis úgy fogunk hozzáállni ezekhez a helyzetekhez, ahogyan magzatkorunkban „megtanultuk”: rendszerint félelemmel, pánikkal, behúzódással, dühhel. Ilyenkor „fényt kap” a régi diakép-emlék, és agyunk újra levetíti a régi történés érzelmi hatását. Ez rávetítődik a jelen élethelyzetre, befolyásolja azt.

Világosság Omniverzum irás
Világosság Omniverzum irás
Világosság Omniverzum irás

A kezelés menete

A kezelés beszélgetés nélkül masszázságyon történik egy mély relaxációs állapotban.

A folyamat két szakaszból épül fel. Az első részben (ez a hosszabb) a talpakon található gerincvonal (idősín) finom, lágy érintésével történik a kezelés, mely során a háttérben anyai szívhang hallható.

A gerincvonal lágy érintése és az anyai szívhang együtt egy olyan regressziós állapotot idéznek elő, amelynek hatására a magzati korban átéltek felszínre tudnak jönni.

Ezek megnyilvánulhatnak szomatikus tünetekben, feltörő érzésekben, képekben, de olyan is előfordul, hogy színeket látnak, illatokat éreznek a kezeltek. Hogy kinél mi jön fel, az teljesen egyéni.

A kezelés második, levezető szakaszában a test ringatása következik.  Ennek során lágy és erőteljesebb ringató, hullámzó és pulzáló fogások váltják egymást.
Melyek szintén olyan hatást keltenek, mintha az anya pocakjában ringatóznánk.
A kezelés során egyes stresszek szépen oldódnak, mások tudatos szintre tudnak emelkedni.

A módszer olyan módon hozza felszínre a traumákat, a magzatot ért hatásokat, hogy azokat a kezelt személy képes feldolgozni. Persze ehhez is kell egy elhatározás, a változni, „gyógyulni” akarás terén.

Hogyan emlékezik a test?

A test szavak nélkül beszél, emlékszik, zokog, dühös vagy sóvárog – a kérdés csak az, hogy értjük-e a szavát…

A testünkhöz való viszony, a testünkről kialakított kép legszemélyesebb, legintimebb tapasztalásunk.
Az igen korai, „szavak előtti” csecsemőkori élmények rendkívüli jelentőségűek a testkép alakulásában. A test tudattalanában a korai testérzetek által meghatározott testkép, a test
„története” – az érintések, simogatások, a traumatikus tapasztalások (erőszak, verések, műtétek) nyoma – tárolódik, s mindez meghatározó a társas kapcsolatokban, az intimitásban megélhető élménypotenciálra.

Ami ténynek tekinthető – és amit a szomato-pszichoterápiás módszerek tapasztalatai is igazolnak: a szavakon túl, „a testre íródott élettörténet”, a korai életszakaszok testi érzékletei megőrződnek az idegrendszerben, így meghatározhatják a későbbi testi élményeket. Van, aki biztonságosnak és testileg is kellemesnek éli meg az érintést, az ölelést, a testi közelséget, mások ellenben fullasztónak, fenyegetőnek, elnyelőnek találják – mindez a korai élményekre visszavezethető személyes kötődési mintázatától függ.

Stanislav Grof elmélete szerint a születés során szerzett tapasztalatok oly erősek, hogy akár a „tudattalan életforgatókönyv” meghatározói lehetnek.
A testi emlékek Grof szerint „kondenzált” élményrendszerek, azaz adott témák (pld. megaláztatás, szégyen, elutasítás stb.) köré felépülő tapasztalat-sűrítmények, tudattalan élményösszefüggések formájában tárolódnak, s az összekapcsolódó traumatikus emléksorok mélyén döntően testi érzeteket találunk. (Forrás: Mindennapi Pszichológia 2011. 2.szám)

Világosság Omniverzum irás
Világosság Omniverzum irás

Az alábbi kérdéskörökre nyújthat segítséget a magzati oldás a teljeség igénye nélkül:

  • Milyen volt a fogantatás pillanata? – Erőszakos, lombik, szeretetteljes?
  • Vártak-e minket, akartak-e? – Itt akarok-e lenni? Vagy folyton elvágyódok?
  • Milyen nemű gyermeket vártak szüleink? – Kinek akarok megfelelni a családon belül?
  • Elég jónak és értékesnek érzem magam? Tudok-e nemet mondani? Meg tudom- e élni a nőiességemet/férfiasságomat?
  • Volt ikertestvéred, aki nem született meg? Esetleg mindig azt érzed, hogy hiányzik a másik feled?
  • A megszületés megélése. Lehet édesanyánk mindig azt mesélte, hogy könnyű szülés volt, de a baba ezt teljesen másként éli meg sok esetben.
  • Koraszülött voltál vagy túlhordott édesanyád? Elválasztottak-e édesanyától (pl. inkubátorba tettek) stb.
  • Megindították-e mesterségesen a szülést, programozott volt? Siettetve éreztük magunkat ezáltal? Esetleg kapott édesanyád fájdalomcsillapítót vagy mást, ami befolyásolja a szülés lefolyását? – Itt felvetődhet a kérdés, hogy milyen a kapcsolatom az idővel? Vagy folyton dacolok és kontrollálni akarom a történéseket?
  • Császármetszéssel jöttünk a világra? – Milyen a kapcsolatom az édesanyámmal? Illetve milyen a megküzdési stratégiánk az életben?
  • Képesek vagyunk-e új dolgokba beleállni, megteremteni? Hisz minden dolog megteremtése, létrehozása egy „születési” folyamat.

Kinek ajánlott a kezelés?

Aki a fent leírtakban magára ismer.

Aki úgy tudja, hogy a magzati korban, fogantatástól születésig stresszhatások érhették (szülei párkapcsolata, családi problémák, támogatás hiánya, balesetek, lelki trauma stb…)

Illetve bárkinek, aki javítani szeretne az életminőségén.

A magzatkori stresszoldás nem helyettesíti az orvosi kezelést, nem ad diagnózist, és nem helyettesítik a szakemberrel történő konzultációt. A magzati stresszoldás a fizikai és lelki közérzet javítását szolgálja preventív jelleggel, illetve a hagyományos és a természetgyógyászati kezelések kiegészítéseképpen.

JELENTKEZÉS

Jelentkezés a Diapozitív oldásra

A konzultáció és kezelés díja:

Egy alkalom kb. 1,5-2 óra oldással és a folyamat átbeszélésével együtt.
Kezelés díja: 15.000 Ft
Omniverzum hallgatóknak: 10.000 Ft

Csomag ajánlat:
5 alkalmas csomag: 67.500 Ft (13.500 Ft/alkalom)
7 alkalmas csomag: 89.250 Ft (12.750Ft/alkalom)

Érdeklődés, időpont egyeztetés:

Pataki Martina

06 30/579-68-28

martina.lelekringato@gmail.com

Helyszín:

Omniverzum Szabadegyetem és Központ:
Budapest, XIII. kerület, Váci út 4. 2/5.

és Budapest 17. kerület egyeztetés szerint.

RÓLUNK

Rólunk mondták tanítványaink

"Sok új dolgot tanultam már eddig is, elég összetett, de egymásra épülő a tananyag.

Ha valami egyből nem is egyértelmű, idővel az is szépen letisztul. Van 1-2 gyakorlati rész, amit nem mindig tudok a gyakorlatba beépíteni, de próbálkozok vele. Viszont észrevettem, hogy sokszor a tanultak szemszögéből figyelem az embereket, és észreveszek olyan dolgokat, amiket eddig nem. A számmisztikával akadnak problémáim, a kiszámolás az megy, viszont az elemzésnél mindig elakadok, arra valahogy nem akarok ráérezni.

Láttam, hogy a mai lecke az utolsó, így elkezdem újra átvenni az egészet, hogy még jobban letisztuljanak a dolgok. Most, a Maya Asztrológia lett az új tantárgy, az még elég ködös, de türelmes vagyok, mert az is biztos szépen a helyére kerül majd.

Mindenesetre nagyon örülök, hogy belekezdtem ebbe az iskolába, érzem magamon a változást.

Üdv.: Timi"

2020. június

Kiss Tímea

"Sziasztok leendő Jelentkezők!"
Szeretnék megosztani Veletek egy érzést és gondolatot!
Idén kezdtem el az Omniverzum Spirituális Lélekgyógyász képzést,és lassan vége az első szemeszternek. Sokáig halogattam a döntést,hogy belevágjak-e a képzésbe..merthogy 3 év,és a manapság egyébként sem egyszerű mindennapok anomáliai,es persze az életkor..:
De kijelenthetem hogy az egyik legjobb döntést hoztam az életemben hogy megembereltem magam,és jelentkeztem,majd elkezdhettem a tanulmányokat!
Már most nagyon sok mindent gyakorlatban használhatok a tanultakból a munkám során! Fantasztikus a tanári kar,és a szivből átadott tananyag!
Az egész szervezés és rendszer profi! Az összes segitség a tanulok felé,az iskola részéről maximális!
A csoporttársaim fantasztikusak,és már most összekovácsolodott a csapat! Csak ajánlani tudom az iskola bármely képzését!
Ne halogassátok az időt a tanulásra! Köszönök szépen ezúton is minden segitségeteket Omniverzum!!
Szeretettel!"

2023. május

Lapos Enikő

"Az első félévemen vagyok túl az Omniverzum Szabadegyetemen, és nem lehetek elég Hálás az Égieknek, hogy ide vezettek engem. 1 éves képzésre jelentkeztem, de már az első hétvége után tudtam, hogy 3 évre itt ragadok, és remélem, ennek a 3 évnek sosem lesz vége!!!
Amióta itt tanulhatok, az életem nem csak múlik, hanem telik!!!!
Rengeteget tanultam magamról, és változtam már 5 hónap alatt, máshogy szemlélem a világot és a körülöttem élő embereket. Szeretem az iskola sokszínűségét, a végtelenül lelkes és segítőkész tanárainkat, az online órákat, a könyvtárat, ahol választani sem tudok a rengeteg könyv közül!
És nem utolsó sorban csodás, önzetlen, támaszt adó Barátokra leltem a csoportunkban!!!!
Alig várom a szeptembert, hogy folytassuk.

Szívből ajánlom mindenkinek, hogy kezdje el az Omniverzum csodás útját járni!!!!"

2023. június

Vereczkey Dorottya

Lépj velünk kapcsolatba

Telefon

+36-20/333-6475

Marelin-Domokos Erzsébet

Cím

Omniverzum Szabadegyetem
Budapest XIII. kerület, Váci út 4.
2 emelet 5.
82-es kapucsengő

Köszönjük, hogy igényelted Önismereti program tájékoztatónkat