+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

Számok jelentése és érzelmi „tankunk”

A Számmisztika tudománya segít abban, hogy információt szerezzünk önmagunkról a születési számaink segítségével. A számok jelentése bemutatja, hogy működünk fizikailag, érzelmileg és gondolati szinten.

Mai írásunk segítségével arra láthatsz rá, hogy a számmisztika nézőpontjából milyen érzelmi minőségekkel, tulajdonságokkal rendelkezel.

Nézzük részletesen mit mutathat nekünk a számok jelentése.

Születési hónap és az „érzelmi tank”

Ismerd meg önmagad és szeretteid működését.

Születési hónapunk megmutatja milyen érzelmi minőséggel rendelkezünk. Megtudhatjuk általa, hogy mi az a cselekvés, melyből töltekezhetünk.

Kapcsolatainkban fontos lenne ismerni párunk, szüleink és gyermekeink „Érzelmi tankját”.

Nagyon sokszor szeretünk, de a másik ezt mégsem érzi. Vajon miért? Mert nem az ő nyelvén szólunk hozzá.

Az „Érzelmi tank” energiáját a számmisztika rendszerében úgy tudhatjuk meg ha megnézzük a születési hónap számát.

A kétjegyű számokat a számmisztikában egy számjegyűre redukáljuk.
Vagyis:
» 10. hóban születni: 1+0=1, vagyis az 1-es számot értelmezzük.
» 12. hónapban születni: 1+2=3, itt a 3-as számot nézzük.

A Mesterszámoknak nevezzük azokat a számokat, melyek egyforma számokból állnak: 11, 22, 33, 44, 55, …. Ezeket az energiákat 2000-es évtől NEM adjuk össze. Ügy kezeljük őket, mint ha egy számjegyűek lennének. Tehát marad a hónap esetében 11.

Az egyes hónapokhoz kapcsolódó érzelmi minőségek

1-es Érzelmi tank:
(januárban és októberben született emberek)

Az ilyen ember nehezen tudja kimutatni az érzelmeit, sőt néha bizony még önmagának sem könnyű bevallania, hogy vannak érzelmei. Külső ránézésre hideg és számító lehet, azonban ez nincs így.
Ő inkább érzelmileg befelé forduló. Fontos számára, hogy legyen saját tere ahol töltekezni tud.Fontos a magányos visszavonulás, hogy egyedül lehessen és ne szóljanak bele abba amit csinál, hisz az örömet okoz neki.

Az 1-es érzelmi tankkal rendelkező gyermek nem szereti a túlzott ölelgetést, hallgassuk meg és figyeljünk oda arra, hogy neki mi ad belső örömöt és segítsük őt ebben.

2-es Érzelmi tank:
(februárban született
emberek)

Ő az igazi Társ. Fontos számára a másik. Fontos a kapcsolódás, az érintés, az ölelés, a melegség. Azonban ő igazán akkor boldog, ha a másik boldog. Az ő érzelmi tankját leginkább az tölti, hogy adni tud a másiknak, és látja annak érzelmi szárnyalását.

Gyermekünk esetén fontos hogy érezze, hogy szeretjük. Nem elég százszor elmondani neki, neki konkrét cselekvés, érintés, ölelés szükséges. S engedjük gyermekünknek, hogy örömet okozzon iskolatársainak, barátainak. Ez nagyon fontos számára, ettől az ő tankja töltekezik. Azt mutassuk meg neki, hogy lehet ezt jól csinálni. Hogy ne legyen belőle kihasználás, mert a 2-es gyermek a szeretetért és a kapcsolatokért mindenét képes odaadni. Ez a felnőttekre is igaz.

3-as Érzelmi tank:
(márciusban és decemberben született emberek)

Ő a barát. Szereti a közösséget, a barátokat, a jó bulikat, a felszabadulást. Érzelmileg töltődni egy jó beszélgetésben, együtt töltött kalandos időben tud. Mer új dolgokat kipróbálni, de szüksége van másokra is.
Kreatív tevékenységben elmerülve is jól tud töltődni. Mandalafestés, alkotás, zene, tánc, mind képes neki érzelmi energiát adni.

Gyermekünk esetén teremtsünk számára lehetőséget, hogy kreatívan tudja tölteni a szabadidejét, és igényének megfelelően támogassuk a barátokkal töltött minőségi idő eltöltésére is.

4-es Érzelmi tank:
(áprilisban született emberek)

Számára az értelmes, kiszámítható cselekvés hozza el az érzelmi töltődést. Bizony ezt még a munkájában is megtalálhatja, s társként ne haragudjunk rá ezért. Értsük meg, hogy ezzel ő „kerekebb” lesz, és utána nekünk is többet tud adni.

Gyermekként vonjuk be úgy a munkába, mintha az egy nagy kaland lenne. Amit elvégez azt értékeljük és dicsérjük meg érte. Élvezni fogja a munkát, és szeretett és örömmel fogja elvégezni a rá bízott feladatot.

5-ös Érzelmi tank:
(májusban született
emberek)

Ő érzelmileg szabadnak született. Fontos számára, hogy ő választhassa meg mit csinál, mennyi ideig, és mikor. Ettől ő szárnyalni fog, és boldog, elégedett lesz. A rutin feladatok érzelmileg kimerítik. Mindig kell valami kis új impulzus, mert az tud neki érzelmi energiát adni.

Gyermekként nem egyszerű a helyzet, mert egyszer ebben merülne el, utána pedig abban. Ha zenélni szeretne ne vásároljuk meg az első héten a zongorát, mert a következő héten már lehet, hogy dobot kell vennünk.
Igyekezzünk vele áramlani, és megtámogatni, mert az ad számára egy érzelmi biztonságot, hogy számíthat ránk.

6-os Érzelmi tank:
(júniusban született emberek)

Ő lételeme a család. Fontos számra az otthon és az ott eltöltött idő. Kellemes, harmonikus, meleg „fészek” szükséges számára, hogy érzelmileg töltekezzen. Időnként szívesen meghívja a családot, a barátait, de a párjával is szívesen tölt kettesben időt. Gondoskodó, figyelmes, és az ilyen környezet tölti őt.

Gyermekként igen fontos a családi harmóniában eltöltött idő. Fontos a szülők, nagyszülők figyelme, szeretete. Szüksége van ölelésre és érintésre is.

7-es Érzelmi tank:
(júliusban született emberek)

Ezen érzelmi tanknak igen nagy mélysége van. Igazán nehéz a helyzet, mert először önmagát kell megfelelően szeretni és úgy nyílni a környezet felé. Viszont azt az embert aki nem tud azonnal szeretetet kimutatni nem igazán tudjuk megszeretni, viszont így ő magányos lesz.
Fontos számra, hogy találja meg azt a tevékenységet – mely sokszor magányos (olvasás, elmélyedés, festés, tanulás, …) – melyben töltekezni tud. Merjen egyedül lenni és felfedezni önmagát. És időnként kilépve megmutatni magát a világnak.
Ha megtalálta saját hitét, filozófiáját az sokat tud adni neki érzelmi stabilitásában.

Gyermekként nagy odafigyelés szükséges számára. Legyen meg a saját tere, hagyjuk, ha igénye van, hogy egyedül legyen, de arra mindenképpen figyeljünk, hogy ne magányosodjon el. Mondjuk el neki, hogy szeretjük, de számára nem csak a szavak a fontosak, hanem a tettek. Érezze a szeretetünket.

8-as Érzelmi tank:
(augusztusba született emberek)

Mély érzésű, de nem egyszerű emberek. Nem lehet őket bezárni egy kapcsolatba, vagy a családba. Úgy érzik, ennél sokkal többre hivatottak, s ezt meg is kívánják élni. Érzelmei ingadozóak lehetnek, de ez azért van, mert oly sok minden érdekli. Nyitott, érdeklődő, és fontos, hogy ezt meg is élje az érzelmi tank energiája szempontjából.

Gyermekként segítsünk neki, hogy az érzelmi mélységek és magasságok kicsit egyensúlyba kerüljenek. Fontos, hogy tudja számíthat ránk, szeretjük, mindig ott vagyunk, ha szüksége van ránk, de hagyjuk meg a szabadságát.

9-es Érzelmi tank:
(szeptemberben született emberek)

Gondolkodó típus. Sajnos időnként még a szeretetet is leagyalja.
Neki is szüksége van a saját térre, az elvonulásra, a magányra, de emellett odaforduló, segítőkész ember. Humanitárius, akkor boldog, ha adhat.

Gyermekként az egyedül eltöltött értelmes idő fontos érzelmi egyensúlya szempontjából. És támogassuk őt abban, ha segíteni akar a környezetében. Ettől ő szárnyalni fog.

11-es Érzelmi tank:
(novemberben született emberek)

Új utak, új érzelmi minőségek. Szeret, de úgy, ahogy ő akar.
Első ránézésre hidegnek tűnhet, de ha jobban megismerjük, rájövünk, hogy sok szeretet van benne, csak nem is tudja, hogy mutassa ki ezt. Az átlagos számára nem elég, viszont mintája nincs az új módú kifejezésre.
Neki is fontos, hogy egymagában töltsön időt, és felfedezze ki is ő és miért is jött erre a csodálatos világra. Mit vár tőle a Mindenség, mert ő kevesebbel nem éri be.

Gyermekként ő MÁS. Szülőként azonban ezt nehéz megérteni. Pedig pont ez a feladatunk fedezzük fel gyermekünk másságát és segítsünk neki azzá lenni aki ő.

Sikeres érzelmi tank töltést!

Reméljük tetszett, fenti összefoglalónk. Most már tudod, hogy az egyes számok jelentése milyen Érzelmi minőségeket és működést takar.
Használd az itt található számok jelentése tudást mind önmagad, mind mások érzelmeinek figyelésére és töltésére. Tanuld meg megadni magadnak mindazt, amire szüksége van. Majd tanuld meg a másik tankját felismerni és feltölteni, akkor máris tettél egy lépést a harmonikus, boldog kapcsolatrendszerért.

Ha tetszett fenti összefoglalónk, itt kérheted 3 részes ingyenes „Spiri-mini-tréningünket” amiben bemutatjuk az Omniverzum Szabadegyetem módszereit, majd rendszeresen küldünk léleképítő, önismeret fejlesztő tartalmakat.

ITT Kérheted INGYENES mini tréningünket >>>

KÉPZÉSEK

Szolgáltatásaink

Személyes képzéseink

Ismerd meg az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit, válassz személyes képzéseink közül.

Távoktatás képzéseink

Otthonodból, saját időbeosztásod szerint is elvégezheted az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit.

Online tanfolyamok

Rövidebb, online kurzusainkon egy-egy spirituális részterületet sajátíthatsz el, akár otthonodból.

Köszönjük, hogy igényelted Önismereti program tájékoztatónkat