+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

A Sors Törvénye a kedvező lehetőség törvénye.

Minden, ami él fejlődik a kozmikus végső cél felé. Mindannyiunk sorsa az, hogy elérjük ezt a célt előbb vagy utóbb. Hogyan valósul ez meg, milyen úton megyünk, senki sem képes előre megmondani. A szabadságunkhoz és a sajátosságunkhoz tartozik az, hogy választunk és viseljük a választásaink következményeit. Az biztos, hogy elérjük a célt. És a cél az egyedüli, ami meghatározott és közös mindenkinek. Minden más része az egyéni sorsunknak és a számtalan kollektív sorsnak, amivel osztozunk jelenleg és a jövőben.

Az élet az egy hierarchiája a számtalan kollektívának. A teljes kozmosz egy kollektív lény, ami kisebb kollektívákból áll; ezek még kisebb kollektívákból állnak és így tovább lefelé az egyénig. Minden egyén olyan feltételek között fejlődik, amelyek attól a nagyobb egységtől függnek, aminek az egyén a részévé vált. A kollektívának közös sorsa van, aminek határt szab az egyén lehetséges sorsa. Az egyes ember boldogulása függ a nemzetének és az emberiségnek a sorsától.

A sors sem vak sem mindenható. A sors erői azok az intelligens közvetítők, akik – az élet nagy céljának alárendelve – hatnak az emberre és teszik őt olyan helyzetekbe, ahol mindazt tapasztalhatják, amelyek szükségesek a további fejlődéséhez. Ez nem jelenti azt, hogy az ember megtapasztalja ezeket. A sors erői csak nyújtják a kedvező lehetőségeket. Az ember szabad akarata abban jelenik meg, hogy neki teljes szabadsága van választani. Ebből következik, hogy végső soron az ember saját maga az, aki meghatározza a sorsát, és akinek vállalnia kell a következményeit a választásának az aratás törvényének megfelelően.

Törvény Omniverzum
Törvény Omniverzum
Törvény Omniverzum

Az aratás törvénye a szükségesség törvénye. A sors törvénye a kedvező lehetőség törvénye. Ők együttműködve teszik az embert oda, ahol neki helyt kell állnia, és megteheti a legjobb hozzájárulását. A tetteivel és mulasztásaival a múlt életekben az ember nagyjából kitűzte az utat, ahol vándorolnia kell ebben az életben és a sok elkövetkezőben. Azok a tapasztalatok, amik azóta gyűlnek, hogy az ént tudatosságra ébresztették, formálják az ő sajátosságát azzá az örök egyedi lénnyé, ami ő saját maga. Elért egy meghatározott szintet az evolúcióban. A sors törvénye tekintetbe veszi mindezt amikor, általa beleszületünk egy meghatározott nemzetbe, családba és más emberi kapcsolatokba.

Saját magunk teremtjük a sorsunkat

A sors az ember saját teremtése, a saját cselekedeteinek a következménye, az élethez való saját pozitív vagy negatív hozzáállásának eredménye, a saját vonzó vagy taszító tudatkifejeződései. Az embernek nincs oka sem önszánalomra sem önigazolásra. Hálásnak kell lennie azért, hogy vannak törvények, amik segítik őt abban, hogy fejlődjön, növelje a szabadságát, a saját sorsa feletti hatalmát.

Az élet az egy kínálata, egy kedvező lehetősége a fejlődésnek. Ha megértettük, hogy mi azért vagyunk itt, hogy tapasztaljunk és tanuljunk belőle, hogy közülünk mindenki számára van egy életfeladat, akkor mi azt is megértjük, hogy azzal tehetjük a legjobbá életünk, hogy megtaláljuk ezt a feladatot és azt tesszük. Akkor megmenekülünk attól az életelutasítástól is, ami új inkarnációkban megterhelne minket még kényszerítőbb körülményekkel és a szabadságunk még inkább korlátozná.

”Senkise kerüli el a sorsát.” De a sorsunk a saját teremtésünk és a javunkért van. Ha megtartjuk ezt a hozzáállást, akkor kiaknázzuk az életeinket. Az ellentétes hozzáállással akadályozzuk az evolúciót és ártunk magunknak. Muszáj belátnunk, hogy akármennyire kemény a sorsunk, az nem csak elkerülhetetlen, hanem valóban az a legenyhébb szenvedés is, ami a legjobban támogatja a további fejlődésünk onnan ahol most vagyunk

Még fontosabb az önmegvalósításunk számára annak belátása, hogy a sors erői olyan intelligens közvetítők, akik figyelemmel kísérik és elősegítik az énfejlődésünk. Amint meghozod az egyetlen jelentős döntést és így határozottan kiállsz az egységért, akkor életbe lépteted a lehető legerősebb erőt a saját sorsod megváltozásáért. Ez az erő képes teljesen megváltoztatni a jövődet. Az evolúcióért és az egységért dolgozni nem más, mint a legrövidebb úton túljutni a tudatlanságon és tehetetlenségen, a leggyorsabb út a szabadsághoz.

Steinmüller Csilla Magdolna
spirituális tanító

vissza a Szellemi Törvényekhez >>>

in.: Lars Adelskogh: Hylozoikai tanulmányok
www.hylozoik.se

Ha tetszett fenti összefoglalónk, itt kérheted 3 részes ingyenes „Spiri-mini-tréningünket” amiben bemutatjuk az Omniverzum Szabadegyetem módszereit, majd rendszeresen küldünk léleképítő, önismeret fejlesztő tartalmakat.

ITT kérheted INGYENES „Mini Spiri” tréningünket >>>

KÉPZÉSEK

Szolgáltatásaink

Személyes képzéseink

Ismerd meg az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit, válassz személyes képzéseink közül.

Távoktatás képzéseink

Otthonodból, saját időbeosztásod szerint is elvégezheted az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit.

Online tanfolyamok

Rövidebb, online kurzusainkon egy-egy spirituális részterületet sajátíthatsz el, akár otthonodból.

Köszönjük, hogy igényelted Önismereti program tájékoztatónkat