+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

Miért szükséges és célszerű tanulni és új tudás birtokába jutni?

írta: Steinmüller Csilla Magdolna (tanítvány és omnipszichológus)

A megfelelő tudás megszerzésével lelkünk energiapotenciálját gazdagítjuk!

Mi emberi testben élő lelkek vagyunk. Földi életük egyik feladata lelkünk energiapotenciállal és tapasztalatokkal való telítése. Azonban az nagyon fontos, hogy ezek milyen energiapotenciálok és tapasztalatok. Pozitív, felemelő, a fejlődésben előrevivő energiákat kell gyűjtenünk. „Nincs annál fontosabb feladat, mint a lelkünk fejlesztése.”[1]

Mi is ad számunkra előrevivő energiákat? Új tudás és ismeret. (Új gondolati és tudati magokat kell elsajátítanunk egész életünkben. Utolsó lélegzetvételünkkel sem szűnik meg az új tudás és ismeret elsajátításának szükségessége, mert a lélek fejlődése végetlen. „.. a fejlődés útja végtelen és a halál nem álltíja meg a lelket a fejlődésben.”)

“Vízszintes” vagy “Függőleges” tudás?

„… a tudás a lélek számára különböző minőségeket/tulajdonságokat továbbít.”  Azonban meg kell különböztetnünk a „vízszintes/egyéleti” és a „függőleges/Kozmikus” tudást. Mindkettő új információkhoz juttathat bennünket, de a lélek potenciális fejlődésében csak a „függőleges/Kozmikus” tudás ad emelkedési energiát.

Például bármilyen technikai típusú információ az embert a Földhöz szögezi, az a Kozmikus információ meg, amely nem a technikával kapcsolatos, hanem a Felsőbb világokkal, az a lélek fejlődésének az emelkedését segíti. Ez az információ telítve van a Felsőbb Síkok energiáival, ezért ennek az adott információnak az elsajátítása lehetővé teszi a lélek intenzív fejlődését.”  

Mit jelent ez a mindennapokban?

Először is igen fontos, hogy minden nap olvassunk magas Szellemi Tartalommal bíró olvasmányt. Legyen ez csak napi tíz perc, de az minden nap legyen meg. A mi tudati szintünktől magasabb minőségű energiapotenciállal rendelkező olvasmányból elsőre (és másodikra sem) fogunk sokat érteni. Nem baj. Én 25 évvel ezelőtt természetgyógyászati egyetemre jártam, ahol az egyik vizsgára Platón összes művéből kellett fejezeteket elolvasni. Becsületesen elolvastam de bizony semmit nem értettem belőle. Még ma is emlékszem, hogy a vizsgán azt mondtam, hogy „az a-n és az és-en kívül semmit nem értettem belőle”.

Azonban ma már tudom, hogy az az olvasmány mennyit segített nekem abban, hogy ma ott tartok a fejlődésben és a tudatosodásban ahol tartok. Tehát olvassunk, de jól válogassuk meg az olvasmányunkat, hogy az „függőleges” legyen. Amiket szívből tudok ajánlani (nekem is ezek a könyvek adták meg a fejlődési lépcsőfokokat): Larisza Szeklitova és Ludmila Sztrelnikova könyveit (ezt mondanám elsősorban), de a lélek potenciális emelkedéséhez sokat adhat: Ouspensky, Alice Bailey, Vallyon Imre, a Teozófia irodalma vagy például Rijckenborgh.

És az is nagyon fontos, hogy új tudás legyen. Egyrészt számunkra is új, másrészt (és ezt nem szabad elfelejteni!) energetikailag is új. Vagyis nem a régi tudás/ismeret, hanem az amely hordozza a Vízöntő-kor energiapotenciálját. Mert a régi tudás/ismeret nem képes a lelket magasabb energiával telíteni.

És ilyen új tudás/ismeret az egyetemen nem tanított Egyetemes Tudások: számmisztika, asztrológia, maja asztrológia, az ember energetikai felépítése, a Kozmosz működése, a lélek fejlődésének lépcsőfokai, az emberi létezés célja és értelme, a Vízöntő-kor, a Hatodik emberi faj, stb., stb. Mert ezek a tudások az embert és a lelkét is a felemelkedéshez segítik. „Ezért az embernek tudnia kell, hogy mi az, ami a felemelkedését segíti és mi az, ami a zuhanását.”

És még egy gondolat: „Csak a lélek helyes fejlődése segíthet az emberiségnek megszabadulni a háborúktól és szenvedésektől.”

Tanulj, fejlődj, gyűjts új tudást és ismeretet, mert ezért élünk emberként a földön!

[1] Az idéztek Larisza Szeklitova és Ludmila Sztrelnikova: A Vízöntő kor embere című könyvéből valók, a 7. fejezetből. Olvasd el ezt a könyvet!

Üdv:
Steinmüller Csilla Magdolna
spirituális tanító
2021. május 15.
omniverzum@gmail.com

Ha tetszett fenti összefoglalónk, itt kérheted 3 részes ingyenes “Spiri-mini-tréningünket” amiben bemutatjuk az Omniverzum Szabadegyetem módszereit, majd rendszeresen küldünk léleképítő, önismeret fejlesztő tartalmakat.

ITT Kérheted INGYENES mini tréningünket >>>

KÉPZÉSEK

Szolgáltatásaink

Személyes képzéseink

Ismerd meg az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit, válassz személyes képzéseink közül.

Távoktatás képzéseink

Otthonodból, saját időbeosztásod szerint is elvégezheted az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit.

Online tanfolyamok

Rövidebb, online kurzusainkon egy-egy spirituális részterületet sajátíthatsz el, akár otthonodból.
mini-spiri-trening

Köszönjük, hogy igényelted Spiri-mini-tréningünket