+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

Meseterápia - Online Női Önismereti csoport

 A LÉTSZÁM BETELT, ELŐREGISZTRÁLNI LEHET A KÖVETKEZKŐ CSOPORTRA

48 leckés, 1 éves Online Önismereti Meseterápiás és Alkotói/Művészetterápiás csoport

MESÉL és ALKOT a NŐ

Előjegyzésre jelentkezhetsz és értesítünk, ha ismét indul a tanfolyam

 

MESETERÁPIA

Járd végig a női lélek meseútját, és éld meg saját nőiséged.

művészetterápia

A valódi női én kibontakoztatása

Én is sokáig keresgéltem a saját utam…

A női lét során sokszor feltesszük magunknak a kérdést, hogy lehet-e több, teljesebb az életünk mint a mindennapi munka, háztartás, gyermeknevelés, szeretet, szerelem… Próbálunk megfelelni a napi teendőknek, elvárásoknak, és azoknak a társadalmi képeknek is, amik a nőkről szólnak. Közben mégis azt érezzük, hogy nem a saját utunkat járjuk, hanem valami általános, ránk kényszerített ösvényt, amin még kényelmetlenül is érezzük magunkat.

Gondolom Te is szeretnéd azt érezni, hogy a női szerepeid nem csak kívülről rád kényszerített minták, hanem Te is ott vagy mindegyikben.

Szeretnéd ismerni, érteni és kibontakoztatni önmagadban és életedben a nő számtalan arcát.

TELJESSÉG

Te is szeretnél teljesebb női életet?

Úgy érzed, nem vagy Igazi NŐ?

Inkább érzed magad Hófehérkének vagy Csipkerózsikának, mint Igazi Nőnek?

A külső és a fizikai megjelenés csak a nőiség egyik oldala. Az, hogy nőnek, sőt, IGAZI NŐnek érezd magad, sokkal inkább belső világodban,  múltadban és az énképedben rejlik. 

A mesei életút segít bejárni és feldolgozni a múltadat.  A mesék és a benne rejlő szimbólumok feltárják az egyes életszakaszok női minőségeit, fejlődési állomásait. A saját alkotásokkal karöltve segítenek megérteni Hófehérke, Amazon vagy épp Okos-lány működésed mögött rejlő hiányokat vagy sérüléseket. Ráláthatsz a jelenbeli önmagad és kapcsolataidat befolyásoló belső működésedre és beállítódásaidra.

A mesék és az archetípusok megmutatják, hogy mi teszi a NŐt valódivá, mitől lehetsz Csábító nő, Anya és Önálló nő is egy személyben. És hol kapcsolódik ezekhez a benned élő Boszorkány.

Megtalálhatod a női létben saját helyedet, és megalkothatod azt a NŐt, akit Igaznak és Valódinak érzel. 

női alkotó csoport

ALKOSS

Mesél és Alkot a Nő

A Kincskereső Meseterápia módszertana alapján

Online Női Önismereti Meseterápiás és Alkotói csoport

1 éves, 48 leckés önismereti program, ahol mesék vezetésével és saját alkotásaid által kerülsz közelebb női élettörténetedhez.

Megismered az életúton fejlődő női minőségeket, az egyetemes női archetípusokat. Ezek segítségével felfedezheted saját nőiséged alakulásának folyamatát, és a jelenben megélt nőiségedet meghatározó életeseményeket.

A mesék vezetnek és utat mutatnak ahhoz, hogyan tudjuk felszabadítani és  teljességében megélni saját nőiségünket. Segítenek megérteni a női lét sokrétűségét, és testhezállóvá alakítani azt.

Témák, amelyeket biztosan érintünk a program során:
– Személyes női életút
– Szülő-gyerek kapcsolataid, amelyek meghatározzák működésed
– Női archetípusaid
– Női minőségek, tulajdonságok
– Saját nőiségünk: milyen vagyok, milyen szeretnék lenni – és az ezekhez köthető segítő és mintaként használható archetípusok.
– Férfiak az életutadon és a jelenedben.

Mindezeket az itt és mostban is megvizsgáljuk, hogy olyan NŐ lehess, amilyen lenni szeretnél.

Online program, amely:

– 1 éves, 48 leckés önismereti tanfolyam. Ezalatt születéstől felnőttkorig (30 éves kor) mesék segítségével áttekintjük a női fejlődési életutat. Annak meghatározó életszakaszait, állomásait.

– Minden szakaszt és mesét saját alkotással egészítünk ki, így megvizsgáljuk, hogyan jelenik meg és él benned az adott szakasz és minőségei.

– Mindezt kiegészítjük csoportos és egyéni online találkozókkal, ahol átbeszéljük a belső folyamatokat, felismeréseket, és megválaszoljuk a felbukkanó kérdéseket.

Rólam

Domokos Erzsébet vagyok, az Omniverzum Szabadegyetem oktatója, Komplex Művészeti Terapeuta és Spirituális Lélekgyógyász.

Tanulmányaim során a Művészet- és Meseterápia egy olyan utat mutatott, amelyben jobban megismerhettem magam, működésem, és általa megszülettek bennem az önelfogadás, önazonosság és önkiteljesítés tulajdonságai. A Kincskereső Meseterápia ismeretanyaga révén megvizsgálhattam saját nőiségem fejlődését. Ráláthattam elakadásaimra, a múltban gyökerező viselkedési- és működési módjaimra. A mesék segítségével kijavíthattam azt, ami továbbhaladásomat, boldogságomat és saját nőiségem tiszta megélését akadályozta. Önmagammá váltam nőiségemben, és rendeződtek a férfi-nő kapcsolataim is. Azóta Anyává váltam, aminek megszületését és tiszta megélését a mesék és ez a módszer is nagymértékben támogatja.

A Mesél és Alkot a NŐ * Online Önismereti Meseterápiás és Alkotói csoport a tanultakra és tapasztaltakra épül. A program összeállítását diákjaim inspirálták, mert szerették volna ők is bejárni ezt az utat. Most lehetővé szeretném tenni ezt azoknak is, akik nem tudnak személyesen jelen lenni budapesti programjaimon.

Domokos Erzsébet

Komplex Művészeti Terapeuta, Spirituális Lélekgyógyász

Omniverzum Távoktatás

Mi köze az élettörténetemnek a nőiségemhez?

A program lényege

Életutunk több szakaszra bontható, és ezen szakaszokban személyiségünkön kívül fejlődik még a női minőségeink tárháza is. Az egyes szakaszok során megélt élmények, tapasztalatok mind befolyásolják azt, hogy mostani életkorunkra sikerült-e kibontakoztatni a bennünk lévő nőiséget. Sikerült-e kapcsolatba lépnünk a tudattalanunk mélyén rejlő női archetípusokkal, mint az Anya, az Amazon, a Boszorkány vagy a Hetéra. Ezen minőségek mind ott rejlenek bennünk, de ha az életúton valamilyen elakadás történik, akkor mi is megakadhatunk az adott szakasz minőségében, tulajdonságaiban. Ettől kibillenhet egyensúlyunk, életünk pedig egyoldalúvá válhat. Ez pedig hatással van a jelenben megélt kapcsolatainkra, én-élményünkre, érzéseinkre, jóllétünkre. Hiszen a nőiség nem csak a külsőt jelenti, hanem mindazokat a belső értékeket, melyek az ősi, női archetípusok is magukban hordoznak: passzivitás, elfogadás, befogadás, intuíció, mély érzések; ha kell, cselekvés, akaraterő, spontaneitás, stb.. Ezek mindenkiben ott vannak, hiszen a tudattalanunkban rejlenek, mindössze az a gond, hogy egy esetleges elakadás miatt nem tudunk kapcsolódni hozzájuk.

A 48 hetes online tanfolyam célja, hogy születéstől kezdve végighaladva a felnőtt korig tartó életutunkon (kb. 30 éves korig) megvizsgáljuk, bennünk hogyan jelenik meg az adott szakasz. Átbeszéljük, milyen emlékeink vannak, milyen tulajdonságokat, erőket vagy épp sérüléseket hoztunk onnan. Milyen esetleges elakadások lehetnek, és hogyan tudjuk ezeket felszabadítani. Ehhez pedig a népmesék ősi tudását és a művészetterápia felszabadító módszerét használjuk.

A program által rálátást kaphatunk a női fejlődési szakaszokra, megismerjük az egészséges fejlődési ritmust, a női lét különböző archetípusait, és magunkat is megvizsgáljuk ezen ismeretek mentén. Nem csak feltárjuk saját nőiségünket és jellemzőit, hanem dolgozunk vele, mintákat gyűjtünk, és a végén kialakítjuk azt a nőiséget, ami számunkra a legjobb és a leginkább testhezálló.

A leckék és online találkozások, megbeszélések lehetővé teszik, hogy mélyebben rálássunk önmagunkra, a bennünk zajló folyamatokra, elakadásokra, és feloldjuk azokat.

Az egyes életszakaszokhoz és témákhoz kapcsolódóan általában alkotás készül, melyhez nem szükséges előképzettség. Itt csak az számít, hogy papírra vessük a bennünk lévő képeket, a saját készségeink szerint.

Bárki jöhet, aki kedvet érez arra, hogy önmagát, életútját és nőiségét megvizsgálja egy új nézőpontból. A csoportos online találkozók és az alkotások egymás közötti megosztása lehetőséget ad új nézőpontok megismerésére, csoportban történő önkifejezésre, és önmagunk megerősítésére, fejlesztésére.

A program 48 leckéből áll, melyeket hetente küldünk.
Általában 4 lecke vagyis hét alatt dolgozunk fel 1-1 témát vagy életszakaszt, így lehetőség van az elmélyülés mellett arra is, hogy személyesen oszd be, mikor tudsz tanulni.

 

RÉSZLETEK

Részletek a tanfolyamról

ONLINE tanfolyam

Több mint egy tanfolyam…

A tanfolyam a leckéken felül hanganyagokat, online találkozókat, személyes fejlődés-követést és közös csoportmunkát is tartalmaz.

 • 1 év alatt 48 lecke, heti rendszerességgel, szerdán küldve (az ünnepi időszakban szünetet tartunk).
 • 1 témát vagy életszakaszt 3-4 lecke dolgoz fel. Ezeket külön-külön vagy egyben is megcsinálhatod. Az időbeosztás tőled függ. A lényeg, hogy haladj és elkészülj mindennel.
 • Az egyes életszakaszokhoz kapcsolódóan készíteni kell rajzokat, képeket vagy keresni kell alkotásokat. Ezeket a Google csoport program segítségével osztjuk majd meg egymással zártan. És a művészetterápia szabályai szerint címeket adunk egymás képeinek, asszociálunk rájuk, ezzel segítjük az alkotó és saját magunk önismereti folyamatát.
 • A résztvevők személyes fejlődését egyéni online találkozók segítségével követem és vezetem. Ha szükséges, akkor külön gyakorlatot is ajánlok. Általában havonta egyszer van ilyen 1-1,5 órás konzultáció, mindig online, Zoom programmal, és a résztvevővel előre egyeztetett időpontban.
 • Életszakaszonként, de legalább havonta egyszer online csoportos találkozó, hogy tanuljunk egymástól, és megosszuk egymással a felismeréseket, kérdéseket, meglátásokat. Ezeket kedd délutánra tervezem 18-20:30-ig. De a csoport közösen módosíthat az időponton. (Tervezett első időpontok: Ismerkedés: 06. 09., majd az első téma után: 06. 30. kedd, 18:20:30-ig, Zoom programmal)
 • A leckékben mesék, alkotói feladatok, önismereti gyakorlatok váltják egymást. Ezzel is segítve, hogy minden életszakasz és téma teljes feldolgozása megtörténjen.
 • Egyes vizualizációs gyakorlatok, feladatok, mesék hanganyag formájában kerülnek elküldésre, hogy segítsük az elmélyülést, relaxációt.

Több mint online…

 • Az online keretek ellenére érvényesül a művészetterápia csoport előnye. Vagyis bár online keretek köött, de ugyanúgy megtörténik az egymás képeire történő asszociáció, visszajelzés. Ezzel is segítjük önmagunkat és egymást a fejlődésben. T
 • Nincs minősítés vagy ítélkezés a csoportban. Ezért is van az, hogy a hozzászólásokat ugyanúgy moderálom, ahogy azt egy személyes program során tenném.
 • Minden zárt térben történik, a csoport bizalmi és titoktartási kötelezettségeinek megtartásával. A képeket, egyéni megéléseket, hozzászólásokat csak a csoport tagjai látják.
 • Nem kell elmondanod, amit nem szeretnél. Ahogy a személyes csoportoknál, itt sem kell olyat megosztanod, ami nem szeretnél.
 • Szükség esetén plusz egyéni feladatok, személyre szabott gyakorlatok segítik a fejlődést és haladást. Így biztos, hogy mindenki a saját témáival, akadályaival dolgozik. Hiszen ezekeről beszélünk majd az egyéni találkozókon.
 • A csoportos találkozók, az online közös tér segít, ha fogy a lelkesedés, vagy elakadsz otthon. Online összekapcsolódunk, és visszük egymást tovább.
 • Minimális leheőtség a lemaradásra, hiszen egy témát több hét alatt dolgozhatsz fel.
 • Kidolgozott elméleti háttér, több sikeres csoport tapasztalata biztosítja, hogy mindenki fejlődhessen a program által.

Nem kell rajztudás vagy előképzettség! Csak elszántság, részvétel és nyitottság a mesék és szimbólumok világára.

művészetterápia
művészetterápia
művészetterápia
művészetterápia

Ezt is kapod a tanfolyam mellé

Bónuszok

 • Ajándék Önismereti Munkafüzet, amiben jegyzetelhetsz, követheted a programot és a személyes fejlődésedet. Extra feladatokkal, mandalákkal és gyakorlatokkal.
 • 15%-os kupon kedvezmény az eszközökhöz, melyet a Kreativpartner webáruházban válthatsz be.

ALKOTÁS

Nem kell művésznek lenned

Ne félj attól, ha úgy érzed, nem tudsz elég szépen rajzolni, festeni. Nem kell művésznek lenned. A lényeg az alkotáson keresztüli önkifejezés.

Mutatunk pár alkotást korábbi tanulóink munkáiból, hogy lásd, nem csak a profi festőké ez a tanfolyam 🙂

IGYEKEZZ

Csak 12 résztvevőnek van hely

A tanfolyamra csak 12 fő jelentkezhet, mert ekkora létszámmal tud hatékonyan működni a csoport. A csoport zárt, tehát az indulása után már nem lehet csatlakozni hozzá. Igyekezz a jelentkezéssel, mert számos hely már előzetesen lefoglalásra került.

Indulás: 2020. június 3. szerda (tervezett befejezés: 2021. május)

Jelentkezési határidő: 2020. május 27. szerda éjfél

A LÉTSZÁM BETELT – KÖSZÖNJÜK A JELENTKEZÉSEKET

Eddig tudsz még jelentkezni a tanfolyamra - igyekezz

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

AZ ÁR

Mennyibe kerül a tanfolyam

A LÉTSZÁM BETELLT

Alapdíj

12 x 20.000 Ft/hó

Egyösszegű fizetés esetén: 240 ezer forint helyett 204.000 Ft

(15% kedvezmény)

Early Bird

12 x 15.000 Ft/hó

Egyösszegű fizetés esetén: 180 ezer forint helyett 153.000 Ft

(május 15.-ig)

Omniverzum Diák

12 x 15.000 Ft/hó

Egyösszegű fizetés esetén: 180 ezer forint helyett 153.000 Ft

(15% kedvezmény)

Early Bird Diák

12 x 13.000 Ft/hó

Egyösszegű fizetés esetén: 156 ezer forint helyett 132.600 Ft

(május 15.-ig)

Pénzügyi Garancia

A tanfolyamot bármikor befejezheted, ha nem vagy elégedett.

Ha úgy érzed, nem erre számítottál, bármikor befejezheted a tanfolyamot, és nem kell tovább fizetned a havi díjat. Egyösszegű befizetés esetén az időarányos részt visszautalom.

Ez számomra kiemelten magas kockázat, mert korlátos létszámmal indítom a csoportot és nem lehet időközben csatlakozni, de annyira bízom a program sikerességében és elfogadásában, hogy bátran nyújtom Neked ezt a garanciát.

Megelégedettségi garancia

– Az elméleti anyag tudományos megalapozottsága (Dr. Antalfai Márta – Kincskereső Meseterápiás módszerére épül).

– 100% elégedettség a korábbi csoportokból

– Biztos fejlődés, ha minden lecke, gyakorlat elvégzésre kerül, és a résztvevő követi a vezető útmutatásait.

JELENTKEZÉS

Jelentkezés a tanfolyamra

Töltsd ki az űrlapot

Mi történik a jelentkezésed után

A jelentkezési űrlap kitöltése után kapni fogsz egy visszajelző E-mailt. Kérjük, ellenőrízd “kéretlen” vagy “promóciók” esetleg “spam” mappáidat is, mert néha sajnos oda érkezik a levél.

Egy másik levélben kapsz majd a megadott számlázási adatokkal és ütemezéssel egy díjbekérőt, ami alapján el tudod utalni a tanfolyam díját. Az összeg beérkezése után válsz a program aktív résztvevőjévé, és válsz jogosulttá az elvégzésére és a bónuszokra.

Ezután lehetőséged lesz csatlakozni az online csoportokhoz, és megkapod a Bónusz Önismereti Munkafüzetet valamint a Kreatívpapír webáruházba szóló kupont is.

Kérdés esetén keress

Kapcsolat

Ha kérdésed merül fel a tanfolyammal kapcsolatban, bátran keress alábbi elérhetőségeimen:

Domokos Erzsébet
alkotoonismeret@gmail.com
06-20-333-6475

ITT jelentkezhetsz a Mesél és Alkot a NŐOnline Önismereti  csoportba

CSOPORT LÉTSZÁM BETELT, MOST MÁR NEM TUDSZ JELENTKEZNI ERRE A KÉPZÉSRE:

Ha érdekel hasonló program, alábbi űrlapon előregisztrálhatsz, jelezheted érdeklődésedet és jelzünk Neked, ha indítunk hasonló új programot.

GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

Csak egyszer indul ez a tanfolyam?

Igen, nem lesz rendszeres, tehát érdemes most jelentkezned, ha szeretnél részt venni rajta.

Mi történik, ha lemaradok a leckékkel?

Ilyen előfordul. A személyes programoknál is van, hogy hiányzik valaki. Pont azért épülnek a témák több leckére, hogy több időd legyen a feladatokra és a feldolgozásra. Így nem lesz olyan megterhelő a heti lecke. Az online találkozókon pedig mindig segítünk azoknak, akik lemaradtak, és ismétlünk, ha szükséges.

Mindenképp részt kell venni az online konzultációkon?

Érdemes és ajánlott rajtuk részt venni. Ezek célja, hogy csoportként működjünk együtt. Ezzel lehetővé tesszük, hogy bár online teremben, de együtt legyünk, megosszátok egymással a tapasztalatokat, gondolatokat. Sokszor a másik kérdései és meglátásai adnak új felismeréseket. Emellett segíti a lelkesedés és kitartás fentartását is a program során.

Nem értek az említett online programokhoz. Hogyan fogom tudni használni ezeket?

Mind a Zoom, mind a Google csoport programhoz küldünk majd képes használati útmutatót. Ezzel is segítjük a részvételt és a jelenlétet az online térben. De ezen túl természetesen akár telefonon is segítünk, ha elakadnál használat közben. Csak bátran! Direkt könnyen kezelhető programokat választottunk.

Nem tudok rajzolni. Utoljára az oviban próbálkoztam vele. Ez gondot jelent?

Nem, az alkotáshoz és a művészetterápiához nem szükséges rajzkészség. Itt a cél, hogy a belső világodban megjelenő képeket a saját képességeid révén a papírra vesd. Nincs esztétikai minősítés, mert a tartalom a cél, nem pedig a kinézet.

Nem szoktam meséket olvasni. Problémát jelent, hogy nem ismerek egyet sem?

A leckék tartalmazzák a szükséges meséket, így nem kell, hogy könyveket vagy az internetet böngészd miattuk. Nem szükséges előzetes meseismeret a programhoz.

RÓLUNK

A programokról mondták

Korábbi tanítványaink visszajelzései

“A Művészetterápia nagyon sokat segített önmagam feltérképezésében. A Női szerepek megvizsgálása egy hosszú, nagyon bensőséges, intim folyamat volt. Nagyon jó csoporttal volt szerencsém együtt dolgozni. Ahogy írom ezeket a sorokat az alkotások képkockái fel-felvillannak bennem, pedig nagyon régen nem néztem már meg őket. S nem csak ilyenkor jönnek elő, amikor a témáról beszélek, hanem segítőim is az élet azon pillanataiban, amikor éppen a női mivoltom van porondon… Így van amit utólag értek meg üzeneteikből magamról, évekkel később… Az alkotások élnek bennem, de már nem úgy, ahogy az előtt bennem voltak, mielőtt egy papírlapon megszülettek. Megmutattak egy belső működést adott szerepben, jót-rosszat… és a csoportmunkában kaptam ehhez megértést, támpontokat, címeket, asszociációkat. Mindaz, ami addig árnyékként dolgozott odabent, az megkapta a tudat fényét és figyelmét és sokat gyógyult. Aztán visszakerülnek ők a tudattalan mélységeibe, mert bármennyire szeretnénk nem tudunk minden pillanatban tudatosan élni, de másképp működnek odabent, és már tudom, hogy ott vannak, észreveszem őket, amikor kell. És az az egy-egy kép, ami készült a mi közös képünk, a női részeimmel, ami egy nagyon bizalmi kapcsolat köztünk, vagy mondhatnám úgy is, a bizalom kulcsa. Egy kulcs, ami nyitja az ajtót a még mélyebb megértés felé. Maga a folyamat elindul a tanfolyam elején, de annak végével nem ér véget, sokkal tovább tart. Ajánlom minden nőnek :)”

 

Évi

“Szívből ajánlom a programot minden Nőnek! Egy varázslatos utazás volt a mesék gyógyító, finom és lágy erejével, támogató és megértő útitársakkal, biztonságos légkört teremtő kísérővel. Minden alkalommal ráláttam nőiségem kialakulását meghatározó korszakokra, azok elakadásaira, elfojtásaira, felszínre kerültek emlékek, vágyak és megértettem a mesék számomra küldött üzeneteit. Az alkotások megmutatták a valódi belső világomat és ezzel szembesülve szabadabbá és teljesebbé váltam. Nőnek lenni csodálatos, de ehhez előbb értenünk kell önmagunkat, és begyógyítani a sebeinket. A csoport lehetőséget és kulcsokat adott ehhez! Köszönöm, hogy a részese lehettem!”

Andi

Sajnos már régen voltam tagja ennek a csoportnak, de emlékszem hogy milyen jók és bosszantóak (és ettől voltak igazán jók) a feladatok. Bosszantóak, mert amikor érzékeny témához értek, és azt hiszed, hogy majd jól “agyból letudod” a feladatod, kapsz egy vízfestékes gyakorlatot, ami csak még jobban belevisz a felismerésekbe..  Fantasztikus és nyílt csapattal volt szerencsém együtt dolgozni magamon. Egymást segítve és támogatva együtt sírtunk, együtt nevettünk.

Hamar meg is látszott az eredménye, hisz (ha jól emlékszem) “csoport-babánk” fogant akkor, és rám is akkor talált rám a szerelem.
Sok felismerést és gyerekkori sérülés oldását hozta meg számomra.
Csak ajánlani tudom mindenkinek aki készen áll megnyílni a fejlődése érdekében.
Móni

Lépj velünk kapcsolatba

Telefon

+36-20/333-6475

Domokos Erzsébet

Cím

Omniverzum Szabadegyetem
Budapest XIII. kerület, Váci út 4.
2 emelet 5.
82-es kapucsengő

mini-spiri-trening

Köszönjük, hogy igényelted Spiri-mini-tréningünket

mini-spiri-trening

Köszönjük, hogy igényelted Spiri-mini-tréningünket