Hálás vagyok, hogy megkaptam a Mahabharata ismeretetét!
Csilla
Időnként azt érzem, hogy már mindent ismerek. Azonban ekkor Égi Irányítóm MINDIG megmutatja számomra a következő Ajtót. – Határtalanul HÁLÁS vagyok ezért! Köszönöm!
És ez most sem volt másként. 2024. tavaszát írunk. Így 64 évesen már nem igen gondolkodok következő tanfolyamról. Legnagyobb TANÍTÓIM egész életemben a könyvek voltak. Vagyis inkább az Égi Irányítóm
Ouspensky: Egy ismeretlen tanítás töredékei című könyvében ez olvasható (320-322 oldal):
“Azzal kapcsolatban, amit most mondtam, nagyon fontos megérteni az élőlények osztályozásának és meghatározásának elveit kozmikus szemszögből, azok kozmikus létének szemszögéből. A közönséges tudományban az osztályozás külső jellegzetességek alapján történik; csontok, fogak, vagy a funkciók alapján; emlősök, hidegvérűek, rágcsálók, és így tovább. A pontos tudományban az osztályozás kozmikus jellemvonások alapján történik. Lényegében véve minden élőlénynek meghatározó jellemvonásai vannak, melyek lehetővé teszik, hogy a legnagyobb pontossággal megállapítsuk az adott teremtmények osztályait és fajait, a többi teremtménnyel való kapcsolatát, és a világmindenségben elfoglalt helyét.
Ezek a lét jellemvonásai. Minden élő teremtmény létének kozmikus szintjét meghatározza:
elsősorban az, amit eszik,
másodszor, amit belélegez és
harmadszor a közeg, amiben él.
Ez létének három kozmikus jellemvonása.
Vegyük például az embert. Ő ‘hidrogén’ 768-at eszik, ‘hidrogén’ 192-öt lélegzik, és ‘hidrogén’ 192-ben él. Nincs hozzá hasonló lény a bolygónkon. Bár vannak nála magasabb lények. Egy olyan állat, mint a kutya, képes ‘hidrogén’ 768-at enni, de tud alacsonyabb rendűt is, nem 768-at, hanem 1536-ot, olyan táplálékot, ami az ember számára nem megemészthető. A méh a 768-nál sokkal magasabb ‘hidrogénnel’ táplálkozik, még a 384-nél is magasabbal, de kaptárban él, olyan környezetben, ahol az ember nem tudna élni. Kívülről nézve az ember egy állat. De más rendeltetésű állat, mint az összes többi.
Vegyünk egy másik példát – a lisztkukacot. Lisztet eszik, sokkal durvább ‘hidrogént’, mint a ‘hidrogén’ 768, mert a kukac romlott liszten is cl tud élni. Mondjuk azt. hogy ez 1536-os. ‘Hidrogén’ 192-őt lélegzik és ‘hidrogén’ 1536-ban él.
Egy hal ‘hidrogén’ 1536-ot eszik, ‘hidrogén’ 384-ben él, és ‘hidrogén’ 192-őt lélegzik.
Egy fa hidrogén’ 1536-al táplálkozik, részben hidrogén’ 192-őt, és részben ‘hidrogén’ 96-ol lélegzik, és részben ‘hidrogén’ 192-ben, részben ‘hidrogén’ 3072-ben (a talajban) él.
…
Egy adott anyag intelligenciáját az a teremtmény határozza meg, amelynek táplálékul szolgál. (És ez a gondolat azonnal elindít egy mások kört bennem, de most nem arra megyek.) Például melyik intelligensebb a nyers vagy a sült krumpli? A nyers krumpli a disznónknak szolgálhat táplálékul, a sült krumpli az embereknek. Ezek szerint egy sült krumpli intelligensebb, mint egy nyers krumpli. (Húúú! Nesze neked egészséges táplálkozás. Azonban Ouspensky más “dimenzióról” beszél. De most nem megyünk arra.)
Ha helyesen értik ennek az osztályozásnak és meghatározásnak az elvét, sok dolog tisztább és érthetőbb lesz. Egyetlen élőlény sem tudja kedve szerint megváltoztatni sem a táplálékát, sem a levegőt, amit belélegez, vagy a közegei, melyben él. A kozmikus rendje minden egyes létnek meghatározza a táplálékát, a levegőjét és a közegét.
Amikor a táplálék oktávokról beszéltünk a három emeletes gyárban, láttuk, hogy az összes finom ‘hidrogén’, melyre szükség van a szervezet munkájához, fejlődéséhez, evolúciójához, háromfajta táplálékból készül, vagyis a táplálékból a szó megszokott értelmében – az ételből és italból -, a levegőből, amit belélegzünk és a benyomásokból. Tételezzük fel, hogy meg tudnánk javítani az élelem és a levegő minőséget, mondjuk ‘hidrogén’ 384-et ennénk 768 helyett, és ‘hidrogén’ 96ot lélegeznénk 192 helyett. Mennyivel egyszerűbb és könnyebb lenne akkor a finomabb anyagok termelése a szervezetben. De ez lehetetlen. A szervezet pontosan arra alkalmas, hogy ezeket a durva anyagokat alakítsa át finom anyagokká, és ha durva anyag helyett finomat adnánk neki, nem volna képes azt átalakítani, és hamar meghalna. Sem a levegőt, sem a táplálékot nem lehet megváltoztatni. De a benyomások, vagyis az ember számára lehetséges benyomások minősége, nem tartoznak semmiféle kozmikus törvény alá.
Az ember nem javíthatja meg a táplálékát, az ennivalót, nem javíthatja meg a levegőt, amit lélegez. Javítani ebben az esetben gyakorlatilag a dolgok rosszabbá tételét jelentené. Például ‘hidrogén’ 96 a 192 helyett nagyon ritka levegő vagy nagyon forrón izzó gáz lenne, melyet az ember nem képes belé gezni; a tűz egy 96-os ‘hidrogén’.
Ugyanez a helyzet az ennivalóval. ‘Hidrogén’ 384 a víz. Ha az ember meg tudná javítani az ennivalóját, vagyis finomabbá tenni, akkor vizet kellene ennie és tüzet lélegeznie. Ez természetesen lehetetlen.
Bár az ember nem tudja feljavítani ennivalóját és levegőjét, de benyomásait nagyon magas fokra tudja feljavítani, és ezáltal finom ‘hidrogéneket’ tud a szervezetébe juttatni. Pontosan ezen alapszik a fejlődésnek a lehetősége. Az ember egyáltalán nem köteles csak a sivár H 48 benyomással táplálkozni, lehetősége van a H 24, H 12, H 6 vagy akár a H 3-ra. Ez megváltoztatja az egész helyzetet, és az az ember, aki magasabb ‘hidrogént’ nyújt táplálékul gépezete felső emeletének, természetesen különbözik attól, aki csak alacsonyabb ‘hidrogént’ eszik.”
Kiegészítő gondolat a ‘hidrogén’ről, hogy egy kicsit érthetőbb legyen a leírt anyag.
Gurdjieff és Ouspensky a ‘hidrogén’ alatt nem egy közönséges anyagi hidrogént ért, hanem egy Kozmikus Anyagot. És minden anyagnak, így a Kozmikus Anyagnak is megvan a saját Kozmikus Célja és Feladata, így a ‘hidrogén’nek is. S minél finomabb a ‘hidrogén’ – 12-es, 6-os vagy netén 3-as – annál közelebb van az Istenihez.
„A magasabb hidrogének gyors, könnyű energiák, amelyek észleléssel és tudatossággal vannak kapcsolatban, az alacsonyabb hidrogének nehéz, durva, sűrű energiák, amelyek tompaságot és negativitást hoznak létre.” (in.: Robert Earl Burton: Önemlékezés, Út az öröklétbe)
Most nézzük összefoglalva: az ember három módon “táplálkozik”:
- étel* ez a legnehezebb anyag, ‘hidrogén’ 768. Ebből a megközelítésből teljesen mindegy, hogy az ember vegetáriánus, vegán, paleo, keto vagy vegyes étrenden van. Mindegyik ‘hidrogén’ 768. Más minőségű ‘hidrogén’t az ember emésztőrendszere NEM tud megemészteni. Ezen a szinten nem tudunk finomítani a magunkhoz vett anyagon.
- levegő* az ember CSAK ‘hidrogén’ 192-őt tud belélegezni. Ezen a módon sem tudunk magunkhoz finomabb ‘hidrogén’t venni.
- benyomások* első körben a benyomások ‘hidrogén’ 48. Ezek a mindennapi benyomások: a tér ami körülvesz bennünket, a reklámok, a televízió műsorai, az újságok, a hírek, stb…
Azonban a tudati fejlődés feltétele, hogy magasabb ‘hidrogén’t vegyünk magunkhoz, vagyis finomabb „anyaggal” tápláljuk magunkat.
És ezt CSAK a BENYOMÁSOK finomításán keresztül tudjuk megtenni!
Mi is a benyomás: „Általánosságban véve bármely gondolat, érzelem vagy érzet; pontosabban azok az észlelések, amelyek az érzékszerveken keresztül érkeznek.2 (in.: Robert Earl Burton: Önemlékezés, Út az öröklétbe)
És itt megosztok egy zeneszámot, mely ‘hidrogén’ 6-ot ad nekünk benyomásként:
És itt olvashatod a Benyomások fontossága 2. részt, ezze is támogatva a Tudati Fejlődést.
És már azzal, hogy elolvastad finomabb benyomásokat vettél magadhoz.
Szép napot!
Üdvözöllek: Csilla
Ha megérintett ez a kis történet olvass tovább. Itt kérheted 3 részes ingyenes „Spiri-mini-tréningünket” amiben bemutatjuk az Omniverzum Szabadegyetem módszereit, majd rendszeresen küldünk léleképítő, önismeret fejlesztő tartalmakat.
ITT Kérheted INGYENES mini tréningünket >>>
KÉPZÉSEK
Szolgáltatásaink
Személyes képzéseink
Ismerd meg az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit, válassz személyes képzéseink közül.
Távoktatás képzéseink
Otthonodból, saját időbeosztásod szerint is elvégezheted az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit.
Online tanfolyamok
Rövidebb, online kurzusainkon egy-egy spirituális részterületet sajátíthatsz el, akár otthonodból.