+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

Meseterápia - Női Önismereti csoport

13 alkalmas Önismereti Meseterápiás és Alkotói (Művészetterápiás) csoport

MESÉL és ALKOT a NŐ

BETELT A LÉTSZÁM!

MESETERÁPIA

Járd végig a női lélek meseútját, és éld meg saját nőiséged.

művészetterápia

A valódi női én kibontakoztatása

Én is sokáig keresgéltem a saját utam…

A női lét során sokszor feltesszük magunknak a kérdést, hogy lehet-e több, teljesebb az életünk mint a mindennapi munka, háztartás, gyermeknevelés, szeretet, szerelem… Próbálunk megfelelni a napi teendőknek, elvárásoknak, és azoknak a társadalmi képeknek is, amik a nőkről szólnak. Közben mégis azt érezzük, hogy nem a saját utunkat járjuk, hanem valami általános, ránk kényszerített ösvényt, amin még kényelmetlenül is érezzük magunkat.

Gondolom Te is szeretnéd azt érezni, hogy a női szerepeid nem csak kívülről rád kényszerített minták, hanem Te is ott vagy mindegyikben.

Szeretnéd ismerni, érteni és kibontakoztatni önmagadban és életedben a nő számtalan arcát.

TELJESSÉG

Te is szeretnél teljesebb női életet?

Úgy érzed, nem vagy Igazi NŐ?

Inkább érzed magad Hófehérkének vagy Csipkerózsikának, mint Igazi Nőnek?

A külső és a fizikai megjelenés csak a nőiség egyik oldala. Az, hogy nőnek, sőt, IGAZI NŐnek érezd magad, sokkal inkább belső világodban,  múltadban és az énképedben rejlik. 

A mesei életút segít bejárni és feldolgozni a múltadat.  A mesék és a benne rejlő szimbólumok feltárják az egyes életszakaszok női minőségeit, fejlődési állomásait. A saját alkotásokkal karöltve segítenek megérteni Hófehérke, Amazon vagy épp Okos-lány működésed mögött rejlő hiányokat vagy sérüléseket. Ráláthatsz a jelenbeli önmagad és kapcsolataidat befolyásoló belső működésedre és beállítódásaidra.

A mesék és az archetípusok megmutatják, hogy mi teszi a NŐt valódivá, mitől lehetsz Csábító nő, Anya és Önálló nő is egy személyben. És hol kapcsolódik ezekhez a benned élő Boszorkány.

Megtalálhatod a női létben saját helyedet, és megalkothatod azt a NŐt, akit Igaznak és Valódinak érzel. 

női alkotó csoport
női alkotó csoport

ALKOSS

Mesél és Alkot a Nő

A Kincskereső Meseterápia módszertana alapján

Női Önismereti Meseterápiás és Alkotói csoport

13 alkalmas önismereti program, ahol mesék vezetésével és saját alkotásaid által kerülsz közelebb női élettörténetedhez.

Megismered az életúton fejlődő női minőségeket, az egyetemes női archetípusokat. Ezek segítségével felfedezheted saját nőiséged alakulásának folyamatát, és a jelenben megélt nőiségedet meghatározó életeseményeket.

A mesék vezetnek és utat mutatnak ahhoz, hogyan tudjuk felszabadítani és  teljességében megélni saját nőiségünket. Segítenek megérteni a női lét sokrétűségét, és testhezállóvá alakítani azt.

Témák, amelyeket biztosan érintünk a program során:
– Személyes női életút
– Szülő-gyerek kapcsolataid, amelyek meghatározzák működésed
– Női archetípusaid
– Női minőségek, tulajdonságok
– Saját nőiségünk: milyen vagyok, milyen szeretnék lenni – és az ezekhez köthető segítő és mintaként használható archetípusok.
– Férfiak az életutadon és a jelenedben.

Mindezeket az itt és mostban is megvizsgáljuk, hogy olyan NŐ lehess, amilyen lenni szeretnél.

Személyes program, amely:

– 13 alkalmas (9 hónapos) önismereti tanfolyam.

– Ezalatt születéstől felnőttkorig (30 éves kor) mesék segítségével áttekintjük a női fejlődési életutat. Annak meghatározó életszakaszait, állomásait, kapuit.

– Minden szakaszt és mesét saját alkotással egészítünk ki, így megvizsgáljuk, hogyan jelenik meg és él benned az adott szakasz és minőségei.

– Megvizsgáljuk az adott életkorhoz kötődő női szerepeket, archetípusokat és ezek bennünk lévő állapotait.

– Az egyes szakaszokhoz kapcsolódóan megvizsgáljuk a legfontosabb kapcsolatokat (szülő-gyerek, testvér, partner), amik a fejlődésünkre és jelenünkre is hatással vannak.

– Természetesen a partnerideál képe és a belső férfiképek is megdolgozásra kerül.

Rólam

Marelin-Domokos Erzsébet vagyok, az Omniverzum Szabadegyetem oktatója, Komplex Művészeti Terapeuta és Spirituális Lélekgyógyász.

Tanulmányaim során a Művészet- és Meseterápia egy olyan utat mutatott, amelyben jobban megismerhettem magam, működésem, és általa megszülettek bennem az önelfogadás, önazonosság és önkiteljesítés tulajdonságai. A Kincskereső Meseterápia ismeretanyaga révén megvizsgálhattam saját nőiségem fejlődését. Ráláthattam elakadásaimra, a múltban gyökerező viselkedési- és működési módjaimra. A mesék segítségével kijavíthattam azt, ami továbbhaladásomat, boldogságomat és saját nőiségem tiszta megélését akadályozta. Önmagammá váltam nőiségemben, és rendeződtek a férfi-nő kapcsolataim is. Azóta Anyává váltam, aminek megszületését és tiszta megélését a mesék és ez a módszer is nagymértékben támogatja.

A Mesél és Alkot a NŐ * Önismereti Meseterápiás és Alkotói csoport a tanultakra és tapasztaltakra épül. A program összeállítását diákjaim inspirálták (mely azóta is bővül, mélyül), mert szerették volna ők is bejárni ezt az utat. Több csoporttal bejártuk már a mesék útját. Volt, akikkel személyes találkozókon, volt, akikkel online formában. Minden résztvevő, aki végigcsinálta a programot, mély átalakulásról számolt be, és azóta is meghatározó élménynek tartják. Most újra lehetővé szeretném tenni, hogy együtt végigjárjuk a mesék segítségével női életünk útját.

Marelin-Domokos Erzsébet

Komplex Művészeti Terapeuta, Spirituális Lélekgyógyász

Omniverzum Távoktatás

Mi köze az élettörténetemnek a nőiségemhez?

A program lényege

Életutunk több szakaszra bontható, és ezen szakaszokban személyiségünkön kívül fejlődik még a női minőségeink tárháza is. Az egyes szakaszok során megélt élmények, tapasztalatok mind befolyásolják azt, hogy mostani életkorunkra sikerült-e kibontakoztatni a bennünk lévő nőiséget. Sikerült-e kapcsolatba lépnünk a tudattalanunk mélyén rejlő női archetípusokkal, mint az Anya, az Amazon, a Boszorkány vagy a Hetéra. Ezen minőségek mind ott rejlenek bennünk, de ha az életúton valamilyen elakadás történik, akkor mi is megakadhatunk az adott szakasz minőségében, tulajdonságaiban. Ettől kibillenhet egyensúlyunk, életünk pedig egyoldalúvá válhat. Ez pedig hatással van a jelenben megélt kapcsolatainkra, én-élményünkre, érzéseinkre, jóllétünkre. Hiszen a nőiség nem csak a külsőt jelenti, hanem mindazokat a belső értékeket, melyek az ősi, női archetípusok is magukban hordoznak: passzivitás, elfogadás, befogadás, intuíció, mély érzések; ha kell, cselekvés, akaraterő, spontaneitás, stb.. Ezek mindenkiben ott vannak, hiszen a tudattalanunkban rejlenek, mindössze az a gond, hogy egy esetleges elakadás miatt nem tudunk kapcsolódni hozzájuk.

A 13 alkalmas tanfolyam célja, hogy születéstől kezdve végighaladva a felnőtt korig tartó életutunkon (kb. 30 éves korig) megvizsgáljuk, bennünk hogyan jelenik meg az adott szakasz. Átbeszéljük, milyen emlékeink vannak, milyen tulajdonságokat, erőket vagy épp sérüléseket hoztunk onnan. Milyen esetleges elakadások lehetnek, és hogyan tudjuk ezeket felszabadítani. Ehhez pedig a népmesék ősi tudását és a művészetterápia felszabadító módszerét használjuk.

A program által rálátást kaphatunk a női fejlődési szakaszokra, megismerjük az egészséges fejlődési ritmust, a női lét különböző archetípusait, és magunkat is megvizsgáljuk ezen ismeretek mentén. Nem csak feltárjuk saját nőiségünket és jellemzőit, hanem dolgozunk vele, mintákat gyűjtünk, és a végén kialakítjuk azt a nőiséget, ami számunkra a legjobb és a leginkább testhezálló.

A mesék és a kapcsolódó gyakorlatok, elméleti háttér lehetővé teszik, hogy mélyebben rálássunk önmagunkra, a bennünk zajló folyamatokra, elakadásokra, és feloldjuk azokat.

Az egyes életszakaszokhoz és témákhoz kapcsolódóan általában alkotás készül, melyhez nem szükséges előképzettség. Itt csak az számít, hogy papírra vessük a bennünk lévő képeket, a saját készségeink szerint.

Bárki jöhet, aki kedvet érez arra, hogy önmagát, életútját és nőiségét megvizsgálja egy új nézőpontból. A csoport lehetőséget ad új nézőpontok megismerésére, csoportban történő önkifejezésre, és önmagunk megerősítésére, fejlesztésére.

A program 13 alkalomból áll. Minden alkalommal lesz mese, alkotás és egyéb, a női életúthoz kapcsolódó témák feldolgozása. Van, hogy képzőművészeti eszközökkel dolgozunk, de olyan is lesz, hogy asszociációs kártyákat használunk a bennünk lévő tartalmak feltárására. 

A módszer nem kívánja meg a művészeti előképzettséget. Nem kell tudni jól rajzolni, hogy az alkotásokon visszakapjuk mindazt, ami bennünk van. Egyszerű formák, színek segítségével is kifejezhetjük magunkat. Nem az esztétikai érték a cél, hanem az, hogy beleengedjük magunkat a folyamatba, nyitottan és bátorsággal.

 

RÉSZLETEK

Részletek a tanfolyamról

Személyes program Budapesten

Több mint egy tanfolyam…

Ez egy csoportos életút-bejáró folyamat. A mesék segítségével mindenki elmerül saját belső világában, vezettetést kapva, hogy onnan felhozhassa önmagának mindazt, ami elakadt, megragadt, rejtett érték.

A csoporttagok segítik, támogatják egymást. Egy ilyen hosszú folyamat lehetővé teszi, hogy mélyen rálássunk önmagunkra, és egymásnak is hasznos visszajelzéseket adjunk. Emellett akinél szükséges, ott külön gyakorlatokkal segíthetjük az egyéni folyamatot.

1 témát vagy életszakaszt 1 alkalom dolgoz fel. Így lehetőség van a mély munkára, de a két alkalom között eltelt idő segíti a további elmélyítést, lezárást is.

Több mint csoport…

  • A mesei vonal ellenére is érvényesül a művészetterápia csoport előnye. Megtörténik az egymás képeire történő asszociáció, visszajelzés. Ezzel is segítjük önmagunkat és egymást a fejlődésben.
  • Nincs minősítés vagy ítélkezés a csoportban. 
  • Minden zárt térben történik, a csoport bizalmi és titoktartási kötelezettségeinek megtartásával
  • Nem kell elmondanod, amit nem szeretnél. Semmi olyat nem kell megosztanod, amit nem szeretnél.
  • Szükség esetén plusz egyéni feladatok, személyre szabott gyakorlatok segítik a fejlődést és haladást. Így biztos, hogy mindenki a saját témáival, akadályaival is dolgozik. 
  • A csoportos találkozó segít, ha fogy a lelkesedés, vagy elakadsz. Együtt mindig könnyebb. Még ha a 3 hétben el is bátortalanodnál, visszük egymást tovább.
  • Minimális lehetőség a lemaradásra hiányzás esetén. Ha hiányzol, azt otthoni munkával vagy az adott napra történő online bekapcsolódással tudom segíteni.
  • Kidolgozott elméleti háttér, több sikeres csoport tapasztalata biztosítja, hogy mindenki fejlődhessen a program által.

Nem kell rajztudás vagy előképzettség! Csak elszántság, részvétel és nyitottság a mesék és szimbólumok világára.

művészetterápia
művészetterápia

Mesél és Alkot a Nő

Program részletei

Alkalmak (minden alkalom 9-16:30-ig tart)

1.) 2022. szeptember 18. vasárnap
2.) 2022. október 09. vasárnap
3.) 2022. október 29. vagy 30. – csoport egyeztet majd (hosszú hétvége)
4.) 2022. november 20. vasárnap
5.) 2022. december 11. vasárnap
6.) 2023. január 08. vasárnap
7.) 2023. január 29. vasárnap
8.) 2023. február 19. vasárnap
9.) 2023. március 12. vasárnap
10.) 2023. április 02. vasárnap
11.) 2023. április 23. vasárnap
12.) 2023. május 14. vasárnap
13.) 2023. június 4. vasárnap

Helyszín:
Omniverzum Szabadegyetem
1132 Budapest, Váci út 4. 2/5.
(a Nyugati pályaudvarnál a Rossmann és a Vasedény boltok közötti kapu)
Kapucsengő: 82

Program részletes tájékoztatója itt letölthető

művészetterápia
Művészetterápia
művészetterápia

Ezt is kapod a tanfolyam mellé

Bónuszok

  • Ajándék Önismereti Munkafüzet, amiben jegyzetelhetsz, követheted a programot és a személyes fejlődésedet. Extra feladatokkal, mandalákkal és gyakorlatokkal.
  • Mesél és Alkot a Nő – Digitális füzet, mely az egyes szakaszok, témák elméleti anyagát tartalmazza

ALKOTÁS

Nem kell művésznek lenned

Ne félj attól, ha úgy érzed, nem tudsz elég szépen rajzolni, festeni. Nem kell művésznek lenned. A lényeg az alkotáson keresztüli önkifejezés.

Mutatunk pár alkotást korábbi tanulóink munkáiból, hogy lásd, nem csak a profi festőké ez a tanfolyam 🙂

IGYEKEZZ

Csak 12 résztvevőnek van hely

A tanfolyamra csak 15 fő jelentkezhet, mert ekkora létszámmal tud hatékonyan működni a csoport. A csoport zárt, tehát az indulása után már nem lehet csatlakozni hozzá. Igyekezz a jelentkezéssel, mert számos hely már előzetesen lefoglalásra került.

Indulás: 2022. szeptember 18. vasárnap (tervezett befejezés: 2023. június)

Jelentkezési határidő: a létszám betelt

Eddig tudsz még jelentkezni a tanfolyamra - igyekezz

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

AZ ÁR

Mennyibe kerül a tanfolyam

Pénzügyi Garancia

A tanfolyamot bármikor befejezheted, ha nem vagy elégedett.

Ha úgy érzed, nem erre számítottál, bármikor befejezheted a tanfolyamot, és nem kell tovább fizetned a havi díjat. Egyösszegű befizetés esetén az időarányos részt visszafizetem.

Ez számomra kiemelten magas kockázat, mert korlátos létszámmal indítom a csoportot és nem lehet időközben csatlakozni, de annyira bízom a program sikerességében és elfogadásában, hogy bátran nyújtom Neked ezt a garanciát.

Megelégedettségi garancia

– Az elméleti anyag tudományos megalapozottsága (Dr. Antalfai Márta – Kincskereső Meseterápiás módszerére épül).

– 100% elégedettség a korábbi csoportokból

– Biztos fejlődés, ha minden lecke, gyakorlat elvégzésre kerül, és a résztvevő követi a vezető útmutatásait.

JELENTKEZÉS

Jelentkezés a tanfolyamra

Töltsd ki az űrlapot

Mi történik a jelentkezésed után

A jelentkezési űrlap kitöltése után kapni fogsz egy visszajelző e-mailt. Kérjük, ellenőrizd „kéretlen” vagy „promóciók” esetleg „spam” mappáidat is, mert néha sajnos oda érkezik a levél.

Egy másik levélben kapsz majd a megadott számlázási adatokkal és ütemezéssel egy díjbekérőt, ami alapján el tudod utalni a tanfolyam első részletét vagy egyösszegű díját. Az összeg beérkezése után válsz a program aktív résztvevőjévé, és válsz jogosulttá az elvégzésére és a bónuszokra.

Ezután egyeztetek veled egy időpontot az online találkozóra, hogy megismerjük egymást. Ha valamiért a kezdésig meggondolnád magad, visszaadom a befizetett összeget.

Kérdés esetén keress

Kapcsolat

Ha kérdésed merül fel a tanfolyammal kapcsolatban, bátran keress alábbi elérhetőségeimen:

Marelin-Domokos Erzsébet
alkotoonismeret@gmail.com
06-20-333-6475

Mesél és Alkot a Nő

Program tájékoztató letöltése itt…

CSOPORT LÉTSZÁM BETELT, MOST MÁR NEM TUDSZ JELENTKEZNI ERRE A KÉPZÉSRE:

Ha érdekel hasonló program, alábbi űrlapon előregisztrálhatsz, jelezheted érdeklődésedet és jelzünk Neked, ha indítunk hasonló új programot.

GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

Csak egyszer indul ez a tanfolyam?

Igen, nem lesz rendszeres, tehát érdemes most jelentkezned, ha szeretnél részt venni rajta.

Mi történik, ha nem tudok részt venni egy alkalommal?

Ilyen előfordul természetesen. Ebben az esetben elküldöm neked az adott nap meséjét, a gyakorlatokat, amiket így otthon tudsz pótolni. Ha van az adott naphoz kapcsolódóan, akkor hanganyagot is küldök, hogy segítsem a feldolgozást.

A következő alkalommal pedig behozhatod az alkotásokat, azzal kezdjük a napot, hogy felzárkóztassunk.

Mi történik, ha nem lehet személyesen találkozni?

Az elmúlt évek alatt már gyűjtöttünk tapasztalatot. Ha valamilyen oknál fogva nem szabad személyesen találkoznunk, akkor az adott alkalmat áttesszük az online térbe (Zoom programba). Így tovább tudunk haladni, és együtt tudunk dolgozni. Ilyenkor szükség lehet otthon az alkotáshoz eszközre, de ezt akkor egyeztetjük majd.

Mi történik, ha jól vagyok, de karantén miatt nem mehetek?

Az elmúlt évek is megmutatták, hogy ilyen bármikor előfordulhat. Zárt csoportnál, ahol már ismerik egymást a tagok, fel szoktam ajánlani az otthon maradónak, hogy online csatlakozhat a naphoz. Így az adott időben jelen tudsz lenni, csak nem személyesen. Már ilyenre is volt példa, tudott működni a dolog.

Nem tudok rajzolni. Utoljára az oviban próbálkoztam vele. Ez gondot jelent?

Nem, az alkotáshoz és a művészetterápiához nem szükséges rajzkészség. Itt a cél, hogy a belső világodban megjelenő képeket a saját képességeid révén a papírra vesd. Nincs esztétikai minősítés, mert a tartalom a cél, nem pedig a kinézet.

Nem szoktam meséket olvasni. Problémát jelent, hogy nem ismerek egyet sem?

A leckék tartalmazzák a szükséges meséket, így nem kell, hogy könyveket vagy az internetet böngészd miattuk. Nem szükséges előzetes meseismeret a programhoz.

RÓLUNK

A programokról mondták

Korábbi tanítványaink visszajelzései

„A Művészetterápia nagyon sokat segített önmagam feltérképezésében. A Női szerepek megvizsgálása egy hosszú, nagyon bensőséges, intim folyamat volt. Nagyon jó csoporttal volt szerencsém együtt dolgozni. Ahogy írom ezeket a sorokat az alkotások képkockái fel-felvillannak bennem, pedig nagyon régen nem néztem már meg őket. S nem csak ilyenkor jönnek elő, amikor a témáról beszélek, hanem segítőim is az élet azon pillanataiban, amikor éppen a női mivoltom van porondon… Így van amit utólag értek meg üzeneteikből magamról, évekkel később… Az alkotások élnek bennem, de már nem úgy, ahogy az előtt bennem voltak, mielőtt egy papírlapon megszülettek. Megmutattak egy belső működést adott szerepben, jót-rosszat… és a csoportmunkában kaptam ehhez megértést, támpontokat, címeket, asszociációkat. Mindaz, ami addig árnyékként dolgozott odabent, az megkapta a tudat fényét és figyelmét és sokat gyógyult. Aztán visszakerülnek ők a tudattalan mélységeibe, mert bármennyire szeretnénk nem tudunk minden pillanatban tudatosan élni, de másképp működnek odabent, és már tudom, hogy ott vannak, észreveszem őket, amikor kell. És az az egy-egy kép, ami készült a mi közös képünk, a női részeimmel, ami egy nagyon bizalmi kapcsolat köztünk, vagy mondhatnám úgy is, a bizalom kulcsa. Egy kulcs, ami nyitja az ajtót a még mélyebb megértés felé. Maga a folyamat elindul a tanfolyam elején, de annak végével nem ér véget, sokkal tovább tart. Ajánlom minden nőnek :)”

 

Évi

„Szívből ajánlom a programot minden Nőnek! Egy varázslatos utazás volt a mesék gyógyító, finom és lágy erejével, támogató és megértő útitársakkal, biztonságos légkört teremtő kísérővel. Minden alkalommal ráláttam nőiségem kialakulását meghatározó korszakokra, azok elakadásaira, elfojtásaira, felszínre kerültek emlékek, vágyak és megértettem a mesék számomra küldött üzeneteit. Az alkotások megmutatták a valódi belső világomat és ezzel szembesülve szabadabbá és teljesebbé váltam. Nőnek lenni csodálatos, de ehhez előbb értenünk kell önmagunkat, és begyógyítani a sebeinket. A csoport lehetőséget és kulcsokat adott ehhez! Köszönöm, hogy a részese lehettem!”

Andi

Sajnos már régen voltam tagja ennek a csoportnak, de emlékszem hogy milyen jók és bosszantóak (és ettől voltak igazán jók) a feladatok. Bosszantóak, mert amikor érzékeny témához értek, és azt hiszed, hogy majd jól „agyból letudod” a feladatod, kapsz egy vízfestékes gyakorlatot, ami csak még jobban belevisz a felismerésekbe..  Fantasztikus és nyílt csapattal volt szerencsém együtt dolgozni magamon. Egymást segítve és támogatva együtt sírtunk, együtt nevettünk.

Hamar meg is látszott az eredménye, hisz (ha jól emlékszem) „csoport-babánk” fogant akkor, és rám is akkor talált rám a szerelem.
Sok felismerést és gyerekkori sérülés oldását hozta meg számomra.
Csak ajánlani tudom mindenkinek aki készen áll megnyílni a fejlődése érdekében.
Móni

Lépj velünk kapcsolatba

Telefon

+36-20/333-6475

Marelin-Domokos Erzsébet

Cím

Omniverzum Szabadegyetem
Budapest XIII. kerület, Váci út 4.
2 emelet 5.
82-es kapucsengő

Köszönjük, hogy igényelted Önismereti program tájékoztatónkat