+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

Filmajánló

Filmek, melyek elgondolkodtatnak, továbblendítenek, megerősítenek,  …

Steinmüller Csilla Magdolna válogatása.

Filmek, melyek megnézésre érdemesek

Manika, aki túl későn született

Manika, aki túl későn született

Reinkarnációról szóló film. Egy katolikus pap és egy indiai kislány találkozása.

Találkozások rendkívüli emberekkel

Találkozások rendkívüli emberekkel

G.I. Gurdjief csodálatos élete

Nagy hatással volt rám ez a film. Spiritualitás, szellemi fejlődés, a szisztéma lényege, mely lehetőséget ad tudásunk és létezésünk fejlesztésére.

Itt tudod megnézni: https://onlinefilmek.es/

A nevem Khan

A nevem Khan

Őszinteség, hit, tisztelet, igazság, szeretet, másság .... Gyönyörű és sokatmondó film

Rizvan Khan, a fiatal muszlim férfi Indiából költözött San Franciscóba, ahol a fivérével és a sógornőjével él. Rizvan, aki az autizmus enyhébb formájában, Asperger-szindrómában szenved, beleszeret Mandirába, egy hindu bevándorlóba. Családja ellenkezése dacára feleségül veszi, és egy kis vállalkozásba kezdenek. Boldogságban élnek a 2001. szeptember 11-i terrortámadásig, melynek következtében egy csapásra megváltozik a muszlimok megítélése Amerikában. Mandira elhagyja Rizvant, aki képtelen felfogni a történteket. Hogy visszakapja élete szerelmét, átutazza egész Amerikát

Lelki ismeretek

Lelki ismeretek

Mesefilm felnőtteknek

A film témája az élet nagy kérdései köré összpontosul: miért vagyunk itt a Földön? Honnan erednek a vágyaink és a szenvedélyeink? Mitől vagyunk önmagunk? A történet főszereplője egy középiskolai zenetanár, aki egész életében arra vágyott, hogy nagy dzsessz-zenész lehessen, ám mikor végre megkapja a nagy esélyt, hogy élő közönség előtt játszhasson, egy szerencsétlen baleset következtében a lelke elhagyja a testét, és egy olyan helyre kerül, ahol több száz hasonló lélek szemináriumi képzéseken vesz részt, mielőtt egy újszülött gyermek testébe kerülne. Annak érdekében, hogy visszajusson a saját testébe, Joe-nak szüksége van egy másik lélek segítségére, akit rá kell ébresztenie arra, hogy saját magának felfedezze, mi a földi élet igazi értelme… * wikipedia

teljesítse.

A feltaláló

A feltaláló

Dr. Béres József életéről készült a film. Nekem sokat adott, példaként állhat előttünk.

Dr. Béres József a hatvanas évek végén laboratóriumi kutatóként fedezte fel a nyomelemek kedvező hatását a növényekre, és ezt továbbgondolva fejlesztette ki legendás készítményét, a Béres-cseppet. A világ sok országában azonnal ünnepelt tudós vált volna belőle, ám a korabeli Magyarország nem tartozott ezek közé. Nehéz évek vártak a tudósra. Bár a cseppek hatékonyan segítettek sok betegség gyógyulásában és a hír szájról-szájra terjedt, a hatalom nem nézte jó szemmel Béres József tevékenységét. Minden eszközzel próbálták megakadályozni a készítmény terjedését, börtönnel fenyegették és bírósági eljárást indítottak ellene. Ám a kutató nem hátrált meg… A film Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét mutatja be. Miközben érzelmekben gazdag jelentekben követi a Béres Csepp megszületésének érdekfeszítő, pergő eseményeit, a kutató hatalommal vívott, megalkuvást nem tűrő harcát, objektív látleletet is nyújt a hatvanas-hetvenes évek Magyarországáról, a (nem)működő szocializmusról, az akkori társadalom egészét átható hazugságokról és intrikákról. Napjainkban különösen fontos és aktuális, hogy felelevenítsük Béres József elkötelezettségét, és azt a morális értékrendet, melyet ránk hagyott.

Dr. Béres József a hatvanas évek végén laboratóriumi kutatóként fedezte fel a nyomelemek kedvező hatását a növényekre, és ezt továbbgondolva fejlesztette ki legendás készítményét, a Béres-cseppet. A világ sok országában azonnal ünnepelt tudós vált volna belőle, ám a korabeli Magyarország nem tartozott ezek közé. Nehéz évek vártak a tudósra. Bár a cseppek hatékonyan segítettek sok betegség gyógyulásában és a hír szájról-szájra terjedt, a hatalom nem nézte jó szemmel Béres József tevékenységét. Minden eszközzel próbálták megakadályozni a készítmény terjedését, börtönnel fenyegették és bírósági eljárást indítottak ellene. Ám a kutató nem hátrált meg…
A film Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét mutatja be. Miközben érzelmekben gazdag jelentekben követi a Béres Csepp megszületésének érdekfeszítő, pergő eseményeit, a kutató hatalommal vívott, megalkuvást nem tűrő harcát, objektív látleletet is nyújt a hatvanas-hetvenes évek Magyarországáról, a (nem)működő szocializmusról, az akkori társadalom egészét átható hazugságokról és intrikákról. Napjainkban különösen fontos és aktuális, hogy felelevenítsük Béres József elkötelezettségét, és azt a morális értékrendet, melyet ránk hagyott.

A tegnap gyermekei

A tegnap gyermekei

Érdekes film. Megnéztem és aztán csak úgy időnként eszembe jut a történet. Ezért került ide a listára.

Az Amerikában, jó házasságban és rendezett körülmények között élő Jennyt, aki hosszú évek után újra állapotos, hónapok óta nem hagyja nyugodni egy álom, amiben mindig ugyanaz a szegény ír család jelenik meg. Amikor nappal is rátörnek az emlékszerű képek, s emiatt a munkáját sem tudja folytatni, egy híres hipnoterapeutához fordul segítségért a jelenség okának kiderítésére. Úgy tűnik, Jenny egy korábbi életének drámai emlékeit éli újra, ahol nemcsak a szegénységgel és férje durvaságával kellett együtt élnie, hanem azzal a fájdalommal is, hogy egyik gyermekét elveszítette. Jenny tehát elindul Írországba, hogy egyelőre a maga számára sem tisztázott küldetését teljesítse.

Agymanók

Agymanók

A bennünk működő pszichikai én-ek vagy személyiség-ének létezésére és működési dinamikájára hívja fel a figyelmünket ez a film.

Mindannyian összetett személyiségek vagyunk. Már szültésünkkel hozunk magunkkal én-részeket, melyek az élet folyamán tovább erősödnek és újak is jelennek meg.

Feladatunk lenne a mély önismeret, mely során felfedezzük a bennünk működő éneket. És önismeretetünkkel és önfejlődésünkkel finomítunk azok működésén.

Izgalamas kaland ez a fejlődésünk szempontjából.

Az aranykezű sebész

Az aranykezű sebész

Az édesanya támogatása, bátorítása, szigora és következetessége segítette Dr. Ben Carsont, hogy az legyen Aki.
A világhírű amerikai idegsebész, Dr. Ben Carson Németországba utazik 1987-ben.
Egy, a fejüknél összenőtt ikerpárt kellene megoperálnia, ám a műtét eredményessége bizonytalan. Végül mégis elvállalja a beavatkozást, ám időt kér, hogy tanulmányozza az esetet. Negyedszázaddal korábban az afroamerikai kisfiú, Ben arról álmodozott, hogy orvos lesz, ám ahhoz, hogy ezt valóra váltsa, hihetetlen nehézségeket kellett legyőznie.
Igazából semmi esélye sem volt, hiszen csonka családban, szegényes környezetben, egy előítéletekkel teli világban nőtt fel. Sokat köszönhet az édesanyjának, aki a nehézségek közepette is mindenben támogatta, mindenekelőtt a hitében, hogy beváltja az ígéretét.
Az eset 1987 szeptember 5-én meg is történt.
Kundun

Kundun

Tibet végnapjai

Scorsese filmje Tibet vallási vezetője, a Dalai Láma előtti tiszteletadás és a nyugati civilizáció elragadtatásának gyümölcse a keleti kultúra iránt, továbbá kitűnő példa a buddhizmus bemutatására egy katolikus gyökerekkel rendelkező rendező szemszögéből. A film bemutatja a 14. Dalai Láma életét 1937 és 1959 között. A történet elején egy kétéves gyermeket, Tenzin Gyatsot, elismerik Buddha reinkarnációjának. Figyelemmel kísérhetjük a gyermek felnövését, oktatását, fiatal éveit, majd fokozatos felnőtté válását. A film második felében hősünknek el kell hagynia Tibetet. A kínai megszállás drámai időszaka és az ezt követő felkelés alatt a Lámát igazi lelki vezetőként ábrázolják, aki az erőszak hatására is képes megőrizni vallási tisztaságát és lelki nyugalmát.

Kundun – ez a legnagyobb tibeti méltóság, a Dalai Láma (vagyis “a Bölcsesség Óceánja”) tibeti neve. A ma is élő Tenzin Gyatso önéletrajzi írásai alapján készült film az eseményeket a főhős gyerekkorától, a magas tisztségre való kiválasztásától követi végig egészen addig a napig, amíg a maoista Kínából kénytelen volt máig tartó száműzetésbe vonulni. Martin Scorsese pompázatos kiállítású, lenyűgözően látványos filmeposza a közelmúlt (és a jelen) történelmének egyik legnagyobb személyiségét hozza közel hozzánk. 

A filmet itt meg tudod nézni: https://port.hu/adatlap/film/tv/tibet-vegnapjai-kundun/movie-1432

A kis buddha

A kis buddha

Ezzel a filmmel közelebb kerülünk a Transzcendenshez.

Norbu láma kilenc éve keresi mestere reinkarnációját az egész világon.

A bölcs tanár Seattle-ben halt meg, ezért fogadja el Norbu a feltételezést, hogy volt mestere reinkarnációja egy amerikai kisfiú: Jesse Conrad. A láma Amerikába utazik, és megismerteti Jesse-vel Sziddhartha(Keanu Reeves) herceg életét, a buddhizmus kialakulását.

 

Itt tudod megnézni: https://youtu.be/61A_oypmioM

Avilai Szent Teréz élete - A Kármel csodája

Avilai Szent Teréz élete - A Kármel csodája

Megtalálni az Istenhez vezető utat mindannyiunk feladata. Igaz, ma már más az út számunkra, de tanulhatunk Avilai Szent Teréz életéből ..

kitartást, kiállást a bennünk működő Erőért, akaratot és erőt meríthetünk. Fontos minőségek ezek a mai nem egyszerű világban is. 

Összesen 7 és fél órás film, felér egy lelkigyakorlattal. Számomra nagyon nagy élmény volt, és a mai napig beszélgetésekben idézet a filmből.

 

itt tudod megnézni: https://gloria.tv/post/uzGCKUuKb8pu6tiSNbwAsD1n1

Kozák életiskola * Anasztázia

Kozák életiskola * Anasztázia

Az Igazi Életiskola működéséről szól ez a dokumentumfilm. Talán a jövő iskoláinak mintája lehetne, de ahhoz mernünk kéne az Új felé lépni.

Az írást a facebookról vettem:

“Egy iskola emlékére…”
Egyrészt a példa, másrészt a tanulság miatt osztom meg ezt az írást és a filmet, amit Kátai Piroska Sella tett közzé Anasztázia magyar olvasótábora c. csoportban. Az iskolát “több, mint harminc év működés után 2019 szeptemberében bezárták /…/, majd két hónapra rá az igazgató eltávozott az élők sorából.”
“Évek óta nyomon követtem egy iskolát a Fekete-tenger közelében, Tyekoszban, amelyet Mihail Petrovics Scsetyinyin vezetett és az Anasztázia sorozat harmadik könyvében, a Szeretet Terében Megre meg is említ /…/. Azzal, hogy ott a jövőt építik… 2008-ban nagyon rákattantam a témára. /…/
Még abban az évben konzultáltam Szőke Lajossal, /…/ akitől kézzel írt levélben kaptam “barackot” a fejemre, ami engem nagyjából helyrerakott. Lajos azt írta, hogy Megre nem tette jól, hogy írt az iskoláról, mert ezzel kiszolgáltatta a szép jövőt /…/ annak a “maszatos” energiájú kíváncsi tudatlan embertömegnek, akik odamennek látogatóba, bámulják őket, utánozni, simogatni akarják azokat a gyerekeket, akiknek nem az lenne a dolguk, hogy illendően válaszolgassanak a bámészkodók kérdéseire, hanem az, hogy önmagukat minél magasabb szellemi fejlettségi szintre vigyék.
Az Anasztázia könyvek említenek különleges képességű gyermekeket, /…/. Azonban az oktatásnak, a szervezett, iskolai keretek közt folyó oktatásnak, nem célja az Emberré nevelés, csak papíron… /…/
Akkoriban elkezdtem szervezni mindenféle alternatív lehetőségeket, vannak példák, amelyek még most is működnek, de a tendencia az, hogy ha ez nyilvános szervezésű, hivatalos formába öntésre kerül, azonnal beállítják őket a sorba, ellehetetlenítik, megfojtják. /…/ Aki járt iskolába, az mind megtapasztalhatta a társai vagy tanárai kegyetlenkedéseit. /…/ Az alternatív iskolák sem jobbak semmivel ebben a tekintetben. /…/
Sajnos a rendszer még mindig nem alkalmas az új típusú “iskolák” működésének támogatására… arra a fajta tanulásra, amely már tényleg a gyermek érdekét nézi /…/. Ugyanis az intézményes, ma iskolának hívott valami nem a megfelelő forma. A mester-tanítvány már inkább. /…/ Ebben a kapcsolatban viszont nagyon fontos, hogy a tudó is tanul, nem csak a tanuló. Mert a tudó a tanulótól tanul, azért is kapcsolódnak össze. /…/ A folyamat sosem egyirányú. Az a tudó, tanár, mester, aki azt hiszi, hogy csak ő ad, csak ő tanít, az még nem tud semmit. Csak nagyra fújta az egóját és azzal ékeskedik… Sok ilyen van, ez is egy jelenség. /…/ A jó tanárok magukhoz is jók. Tudják, hogy hol a határ, tudják, hogy mikor kell saját maguknak is töltekezni ahhoz, hogy továbbra is adhassanak. Hogy legyen miből adniuk. S akkor tud adni valaki, ha ugyanakkor kap is, így van egyensúly… Ez mindenkire egyformán érvényes, nem csak a tanárokra… Időnként vissza kell töltekeznünk nekünk magunknak is, mert ha nem, akkor jön a kimerülés, a mentális kiborulás, a gyenge és labilis idegrendszer, a pajzsmirigy problémák, az emésztési problémák, a szívritmuszavar, szív- és érrendszeri panaszok, stb.
Visszatérve Mihail Petrovics Scsetyinyin iskolájára… Szomorú véget ért, de talán nem is szomorú, inkább csak törvényszerű a jelenlegi berendezkedés szerint. Több, mint harminc év működés után 2019 szeptemberében bezárták, valamilyen mondvacsinált indokkal, majd két hónapra rá az igazgató eltávozott az élők sorából.
Csatolok ide egy kisfilmet, amit még 2008-ban feliratoztunk magyarra.”
Részletek Kátai Piroska Sella írásából.
És a fél órás film (érdemes megnézni!):
És amit én írtam hozzá:
Sziasztok!
Van akikkel már megnéztük ezt a filmet. Emlegetem és többször hivatkozom is a témára. Most ti is meg tudjátok nézni. Elgondolkodtató, hogy milyen nehezen változtatunk és fordulunk az új gondolkodás és tudás felé. Ragaszkodunk a régihez, az elavulthoz és abból szeretnénk egy új világot építeni.
Bizony nem lehet!
Üdv
Csilla
Mars küldetés

Mars küldetés

Találékonyság, kitartás, akaraterő, és India. Imádtam minden percét.

Igaz történet arról, hogyan indította el az Indiai Űrkutatási Központ Mars-expedícióját, ami azóta is a legköltséghatékonyabb utazás a vörös bolygó felé.

“Ha ma nem ragadjuk meg az álmainkat … holnap egyetlen gyerek sem fog arról álmodni, hogy tudós lesz.”

itt tudod megnézni: http://hundia.hu/2019/11/06/mission-mangal-2019/

A számolás joga

A számolás joga

Nagy élmény volt számomra ez a film. Az akkori időkról szól, amikor születtem. Nézd meg és nem fogsz csaldóni.

Az ötvenes évek vége: az Egyesült Államok elképesztő hajszával igyekszik legyőzni az űrversenyben Oroszországot. De már úgy tűnik, pénz, ész és elszántság mind kevés lehet… amikor találnak néhány kiaknázatlan, kihasználatlan lángeszet, akiket addig senkinek nem jutott eszébe használni. Hiszen többszörösen gyanúsak: nők és feketék.A három nő igazi emberi kompjúter: senki nem érti, hogyan képesek megcsinálni azokat a számításokat, amiket végeznek, de rakétasebességgel emelkednek a NASA ranglétráján, ott, ahol a kor legnagyobb tudósai dolgoznak. A cél: John Glennt feljuttatni az űrbe… és azután haza is hozni. * port.hu

A vörös sátor

A vörös sátor

A női lét gyönyörűsége, fájdalma és kiteljesedése. Erő, hit, kitartás és ha kell lázadás. Minden nőnek látni kell.

Szerelem, árulás, szégyen. A legősibb szerelmi történet a Bibliából. A vörös sátor bibliai asszonyokról szól: Jákób feleségeinek és egyetlen életben maradt lányának, Dínának a történetét ismerhetjük meg. A vörös sátorban mesélték el egymásnak titkaikat a régi idők asszonyai. A holdtöltekor, a szülés és a gyermekágy idején együtt töltött napok során tárgyalták meg az élet nagy kérdéseit, osztották meg egymással az asszonyi tudást születés és halál, szerelem és szex, öröm és fájdalom dolgairól. * port.hu

lelőhely:
első rész: https://videa.hu/videok/film-animacio/a-voros-sator-i-1.-romantikus-3VryJFYXhfFKIdsQ

második rész: https://videa.hu/videok/film-animacio/a-voros-sator-2-zRasM9mXci7kGyV9

Milarepa

Milarepa

Számomra az okozott döbbenetet, hogy mi mindent megtett Milarepa a Tudás megszerzéséért. Mi képesek lennénk erre?

Különleges kínai/tibeti filmalkotást láthatunk a Milarépa, a nagy tibeti jógi élete című műben.

Nem csak a játékfilm hossza meglepő, – több mint hét órás -, hanem a rendezés és a színészi játék is különleges, különösen a nyugati ember számára. A film hosszúsága ellenére egyáltalán nem unalmas, egyrészt azért, mert Milarépa izgalmas életének apróbb részleteibe is belepillathatunk, másrészt azért sem, mert az ősi Tibet vallásgyakorlását és az ország népének szokásait is megismerhetjük a jelenetekből. A rendezés a hagyományos kínai  elbeszélés, történetírás és manapság filmgyártás módszerét követi, vagyis egy-egy fontos jelenetnél visszatér a korábbi eseményekhez, megismételve a párbeszédeket és képsorokat, mintegy emlékeztetve és kiemelve azok fontosságát. A  karakterek nagy többsége nem színész, hanem valódi láma és falusi ember.

A film szinte folymatosan a kínai színház és a tibeti opera stílusára emlékezteti a nézőt, amelyeknek fő erénye a különböző archetipusok bemutatása, és a néző tudtában való rögzítése. Külön kiemelendő a magyar fordítás illetve képaláírás, amely teljesen hitelesen és kiválóan követi Milarépa életrajzának fontos epizódjait, akár még azon az áron is, hogy nem mindig felel meg pontosan a filmben elhangzottaknak. Annál több. Így nemcsak izgalmas párbeszédeket láthatunk és hallhatunk, hanem  gyakran a történet elbeszélésének mesemondó stílusát is élvezhetjük, alaposan megismerve a nagy tibeti jógi csodálatos életét, cselkedeit és halálát, valamint paranirvánába való távozását is.

Nem csak buddhista szemléletű embereknek ajánlott a film, hanem minden útját kereső, a mai korban szenvedő érzőlénynek is. * Sambhala 

Nostradamus

Nostradamus

"Még maradt idő megérteni a szavait." Michael de Nostredáme (1503-1566)

magyarul beszélő, angol-francia-német filmdráma, 115 perc, 1994

16. században élt az a látnoki szellemű titokzatos személy, Nostradamus, akit egyaránt ért áldásként és átokként a jövendölés képessége. A rendkívüli férfi igyekezett hétköznapi ember maradni, ám a jóslás pillanatai, a jövő képei hihetetlen mértékű szenvedést okoztak neki, melyeket az elképesztő történelmi távolságok miatt gyakran képtelen volt felfogni: “Minden éjjel a legszörnyűbb dolgokat látom. Gyilkosságot, erőszakot, népirtást, ..

lelőhely: videa.hu/videok/film-animacio/nostradamus-1994

Ádám almái

Ádám almái

Bizony az első tíz perc után azt gondoltam nem názem tovább. Megrémített a kegyetlenség. Aztán erőt vettem magamon és nem bántam meg.

Az újnáci Ádámot 12 hét közmunkára ítélik. A büntetést a jólelkű pap, Iván közösségében kell letöltenie.

A csupa furcsa alakból álló társaság (a papot is beleértve) kíváncsian tekint a jövevényre. A pap kérésére Ádám felvállalt célja az, hogy almás lepényt fog készíteni. Látszólag könnyű dolga van, mert a paplak kertjében egy jól termő almafa található.
Ám hiába Ádám eltökéltsége, az almafa termése ki van téve a varjak és a kukacok támadásainak, majd villám is sújtja. Időközben a sütő is tönkremegy.

Az almafa maradék termését (egy híján) véletlenül elfogyasztják. Iván úgy véli, minden baj az ördög műve, Ádám szerint viszont Istené, hiszen a gonosz talán nem is létezik.

Ádámot felkeresik a társai, egy hasonlóan tar fejű társaság, akik nem értik mi a helyzet, mivel Ádám mellett egy „színes bőrű” alakot látnak, akit el akarnak intézni. A „színes bőrű” azonban egyiküket lábon lövi, a másikat a mellkasán és a hátán találja el.
Ádám emberei nem sokkal később visszatérnek, ezúttal többen jönnek. Iván – akiről időközben kiderül, hogy gyógyíthatatlan agydaganata van, és emiatt nemsokára meghal -, megpróbálja összeszedni a botokat, de az alvezér fegyvere véletlenül elsül, és Iván elterül a földön.
Azonban a lövés éppen az agydaganatot roncsolta szét, és Iván már másnap a kórház kertjében üldögél, és teljesen felépül.

Mindenki változáson megy át. Ádám ott marad Ivánnal, és együtt fogadják az újonnan érkezett két elítéltet. Időközben Ádám haja is kin.

Kicsit brutális, de igazán elgondolkodtató és megindító film.

A békés harcos útja

A békés harcos útja

Önmagunk legyőzése, átalakulás, új szemléletmód, az élet új minőségű célja.
Dan Millman önéletrajzi könyve alapján!
A történet egy fiatalemberről, Dan Millman tornászról szól, aki végre el akarja érni, hogy értelme legyen a sikeres, ámde még mindig betöltetlen életének.
Véletlenül találkozik a benzinkutas Socrates-szel, aki segít neki abban, hogy megtalálja önmagát. Ám sokszor nem lehet eldönteni, hogy mi játszódik a fiatal fiú fejében, és mi a valóságban. Dan rövidesen súlyos motorbalesetet szenved, ami miatt az orvosok szerint már soha nem versenyezhet.
Felkeresi hát Socrates-t és segítséget kér tőle, hogy készítse fel őt, mert Dan még legbelül érzi, hogy nem szabad feladnia. Szellemi és fizikai korlátait legyőzve Dan-nek sikerül újra formába lendülnie, és még az eddig elhanyagolt barátaival is jobb lesz a viszonya.
Azonban arra nem gondol, hogy az edzője már lemondott róla és nem engedi, hogy részt vegyen a következő versenyen…
(a leírás a port.hu oldalról)
A kismadár

A kismadár

Elhatározás, kitartás, szigor, következetesség, kedvesség. A szeretet és a keménység célt ér.

Helen Keller (Hallie Kate Eisenberg) halmozottan hátrányos lány, akit kezelhetetlen állapota miatt szülei teljesen elzárnak a külvilágtól.

Helen csupán dührohamaival képes kommunikálni és ezért szülei már az intézeti elhelyezésén gondolkoznak. Ekkor lép be az életükbe Anne Sullivan (Alison Elliott), a gyengén látó tanárnő, akiben megvan a beleérző képesség és a türelem kellő elegye, hogy Helent visszahozza ebbe a világba.

A szülők eleinte ellenzik a tanárnő módszereit, ám hamarosan meglepve tapasztalják a bámulatos eredményt.

(a leírás a port.hu oldalról)

Nagyon megindító élet és film.

Keleti nyugalom - Marigold Hotel

Keleti nyugalom - Marigold Hotel

Igazi, valós Indiát ismerhetünk meg a filmen keresztül. Színek, zajok, illatok, fűszerek, spiritualitás, ...

Egy biztos: Sonny Kapoor (Dev Patel) nem szállodaigazgatónak született, de a Marigold Hotel valahogy mégis működik: idősödő angol lakói megszerették az örök rendetlenséget és felfordulást; élvezik mindazt, ami Dzsaipurban annyira más, mint otthon Angliában volt. De most Sonny házasodni készül: hamarosan elveszi élete nagy szerelmét, Sunainát.

A kis herceg (2015)

A kis herceg (2015)

Felnövünk és elfelejtünk játszani, könnyedebbek lenni, messze kerülünk a kalandoktól és az álmoktól. Lehet ezen változtatni?

A felnőtté válás nem egyszerű, ezért a főszereplő kislány anyukája, egy rangos iskolába íratja be őt.
Bejutni azonban egyáltalán nem olyan egyszerű, így a lánynak egész nyáron keményen kell tanulnia, hogy bejusson, ami miatt alig marad szabadideje szórakozni.

Egy váratlan pillanatban azonban egy idős bácsika zavarja meg, aki belekezd egy különös mesébe, ami vele esett meg. Még ifjú pilóta korában a Szahara kellős közepén találkozott a Kis Herceggel, és a vele folytatott kalandjairól számol be neki.
Az öreg pilóta bevezeti a kislányt egy olyan mesebeli birodalomba, ahol bármi megtörténhet, ez a Kis Herceg varázslatos világa.
írás helye: http://meselandia.tv/a-kis-herceg-teljes-mese/

Temple Grandin

Temple Grandin

Hogy vagyunk képessek elfogadni a másságot? Meglátjuk e a másság mögött a lehetőséget, az új gondolkodást, és merünk-e ajtót nyitni ennek az újnak?

Dr. Temple Grandin professzor az állattartást segítő eszközök kifejlesztésével szerezte hírnevét. Kevesen tudják, hogy Grandin az autizmus egyik formájában, Asperger-szindrómában szenved.

Hároméves volt, amikor az autizmust diagnosztizálták nála. Az orvosok azt javasolták az anyjának, hogy adja intézetbe. Ám ő inkább nevelőt fogadott, aki fáradságos munkával elérte, hogy Temple beszélni és írni kezdjen.

Miközben a középiskolában a diákok gúnyolódásának céltáblája lett, néhány tanára rájött, hogy a lányt érdeklik az állatok.

Az egyetemen pszichológiát és zoológiát tanult, majd ledoktorált, és a nagyüzemi állattartás szakértője lett.

(a leírás a port.hu oldalról)

A tibeti halottaskönyv, I. A halál, mint életmód, II. Végtelen szabadság

A tibeti halottaskönyv, I. A halál, mint életmód, II. Végtelen szabadság

Élet, halál, halál utáni lét, majd ismét élet. Aki ismeri és életébe beépíti ezen körforgás más minőségű életet élhet.

A Tibeti Halottaskönyv a tibeti irodalom legismertebb alkotása.  Aki a Bardo Tödolt nem ismeri, nem ismeri a helyes meghalás tudományát.

Részletek a filmszövegből:

A Tibeti Halottaskönyv leírása szerint a haldoklás és a halál utáni állapot állandóan választási lehetőségeket kínál. Vagy belekövesedünk kötődéseinkbe és félelmeinkbe, vagy felismerjük valódi természetünk szabadságát. A Tibeti Halottaskönyv arra tanít minket, hogy ez a lehetőség életünk minden percében nyitva áll.

A Lét tündöklő folyamának se kezdete, se vége nincs; csak mi, emberek vetítjük (ki) rá az élet és a halál, az öröm és a rémület, az istenek és a démonok képeit.

A haldoklás bardója a testi hanyatlással kezdődik, és addig tart, amíg a tudat el nem válik tőle. Amig élünk, négy elem: a föld, a víz, a tűz és a szél támasztja alá a tudatunkat, és ezek szabják meg észlelésünket. Haldoklás közben ezek az elemek sorra egymásba olvadnak, és végül, amikor a hétköznapok minden leple szertefoszlik, láthatóvá válik a tudat közvetlen valósága.

“Cering Szönam! Azért jöttünk, hogy segítsünk. Cering Szönam! Figyelj most jól! Cering Szönam, ütött a halálod órája! Ne félj! Most, hogy haldokolsz, tested alkotóelemei egymásba enyésznek. Úgy érzed, mintha hegyek közt préselődnél, mintha hullámokon hánykolódnál, mintha tűz emésztene, mintha erős szél sodorna el. Ez a haldoklás bardója. Itt az idő, hogy felismerd a saját természeted! Ne rémülj meg!”

“Ez a világ szilárdnak, tartósnak tűnik, pedig valójában nincs benne semmi maradandó. Az élet, akárcsak a víz, a hó és a jég, állandóan változik, alakot vált.” – tanítja Pema Csödren.

(a leírás a port.hu oldalról)

A pityergő teve

A pityergő teve

Hogyan gyógyíjta meg a zene a lelkileg sérült tevét?

Egy nyár a Góbi sivatagban, Mongólia déli részén. Egy nomád család segédkezik a tevék születésénél. Az egyiknél komoly nehézségekbe ütközik a kicsi világrahozása. Miután mégis megszületik a kis tevebébi, anyja nem akar tudomást venni róla, nem eteti, és nem gondozza. A hagyomány szerint, a mongolok ilyenkor hívnak egy hegedűst, hogy játékával elbűvölje a nőstényt, akiben a zene hatására talán újra feltámadnak az anyai ösztönök. Meseszerű, félig dokumentarista, félig megrendezett film, elbűvölő képekkel a sivatagról, lassú tempóval, kevés dialógussal. Megkapó történet távoli vidéken élő emberekről, akik a hagyomány és a modernitás között keresik a helyüket.

A film elsősorban a mongóliai nomádok életét mutatja be, bizonyos részekben azonban fény derül az ulánbátori városlakók életének körülményeire is, ami a rendszerváltás utáni változásokat láttatja. Mongóliában a népesség fele ma már városokban él, ahol a globalizáció hatásai – előnyök és hátrányok – egyre nyilvánvalóbbak.

(a leírás a port.hu oldalról)

Veszélyes vágy

Veszélyes vágy

Carl Gustav Jung élete, munkássága, kapcsolata Sigmund Freuddal. Ez a film a diákoknak kötelező.

Carl Gustav Jung feltörekvő pszichiáter, a mentora Sigmund Freud. Jung beszédkúrával, azaz pszichoanalízissel kísérletezik az egyik betegén.

A tizennyolc éves, gyönyörű orosz lány, Sabrina felkavarja a mester és tanítványa kapcsolatát. A lány hisztéria jegyeit mutatja, ami a gyermekkorára vezethető vissza, amikor az apja bántalmazta és megalázta.

Mindez alátámasztja Freud elméletét a szexualitás és az érzelmi zavarok összefüggéséről. Jung azonban másként látja a kérdést.

A helyzetet bonyolítja egy züllött kliens, Otto Gross felbukkanása.

(a leírás a port.hu oldalról)

Éli Könyve

Éli Könyve

Mit kaphat az ember a Bibliától? Mit kaphat az ember a Hittől?

Milyen messze kerültünk a hittől? Milyen messze kerültünk Istentől? 

Mi vezetei a ma életét? Milyen szabályok szerint él?

És hova vezet mindez?

A Star Wars IV. - Csillagok háborúja

A Star Wars IV. - Csillagok háborúja

18 éves voltam amikor ezt a filmet először vetítették a magyar mozikban. Azóta is egyik nagy kedvencem.

Rengeteg Szellem Igazság fogalmazódik meg a Star Wars IV. részében (ami akkor az első volt), a Csillagok háborújában. S ha ma – 2021-ben – körülnézünk bizony nagyon sok hasonlóságra láthatunk rá. 

Szükséges a “gonosz birodalmi erők” ellen egy tudatos “lázadás”, mely kivezetheti az emberiséget a jelenleg rohomaosan száguldó “rabszolgasorsból”. 

Ingyenes Spirituális Mini Tréning

Ha érdeklődsz a spirituális fejlődés iránt, ismerd meg az Omniverzum Szabadegyetem tanításait.

Le kell lépnünk a több tízezer éve taposott, jól bejáratott utunkról, és egy totálisan Új Úton kell elindulni.

Kérd INGYENES email programunkat és bemutatjuk az ÚT első néhány lépését >>>

KÉPZÉSEK

Szolgáltatásaink

Ha kedvet kaptál a spirituális fejlődéshez, válassz képzéseink közül és fejleszd tudásodat, fejleszd Önmagad.

Személyes képzéseink mellett távoktatás formában és online tanfolyamainkon is tanulhatsz.

Személyes képzéseink

Ismerd meg az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit, válassz különböző személyes képzéseink közül.

Távoktatás képzéseink

Otthonodból, saját időbeosztásod szerint is elvégezheted az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit.

Online tanfolyamok

Rövidebb, online kurzusainkon egy-egy spirituális részterületet sajátíthatsz el, kényelmesen, otthonodból.

Lépj velünk kapcsolatba

2 + 10 =

Telefon

+36-20/333-6475

Domokos Erzsébet

Cím

Omniverzum Szabadegyetem
Budapest XIII. kerület, Váci út 4.
2 emelet 5.
82-es kapucsengő

mini-spiri-trening

Köszönjük, hogy igényelted Spiri-mini-tréningünket