+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

21 lépéses Önismereti Tréning * INGYENES!

Önismeret * Aktivitás * Cselekvés

Kerülj közelebb önmagadhoz és légy tudatosan jelen az életedben.

21 lépéses ingyenes Önismereti Tréning:

Önismeret 21 gyakorlaton keresztül, melynek célja, hogy
– tudatosan jelen legyünk a mindennapokban,
– felismerjük, hogyan hat egymásra a belső és a külső világunk,
– gyakorlati önismerettel töltsük meg napjainkat,
– töltsünk időt saját magunkkal,
– a legfontosabb: tudatosan legyünk aktívak és cselekvők.

Hogyan született meg a program?

A minap olvastam egy interjút arról, hogy milyen hatással van fejlődésünkre, működésünkre a kézírás. (a teljes cikk itt olvasható)

A leginkább megdöbbentő ebben az írásban az, hogy leírja, amikor kézzel írunk, aktiválódnak agyunk nyelvi mozgató részei, míg a gépírásnál semmi nem történik agyunkban. Ez aztán elgondolkodtatott.

Önismeret, az én-kiteljesítés kulcsa

A Vízöntő-korban az a feladatunk, hogy megtanuljunk Lélekkel Átitatott Személyiségként jelen lenni és cselekedni életünkben.

Fontos, hogy járjuk az önismeret útját, mely lehetővé teszi, hogy mindazt, ami szellemi szinten én vagyok, megjelenítsem a fizikai szinten: cselekedetként, aktívan, a világ javát szolgálva. És akkor itt van egy írás arról, hogy amikor online, a gépen írok, semmi nem történik az agyunkban. Vagyis olyan, mintha a fizikai szinten a kezeinken kívül semmit nem mozgatnánk. Az agyunk számára nem történik meg ez a fajta kommunikáció és cselekvés.

Ekkor megszületett bennem néhány kérdés:

– Vajon egy napunkat megfigyelve, mennyi időt vagyunk ténylegesen jelen a fizikalitásban?
– Mennyit cselekszünk?
– Tudjuk-e a jelent teljes fókuszban tölteni, amikor csak arra figyelek, amit csinálok, és hogy VALÓBAN mozgassak valamit fizikailag is, ne csak az ujjaimat?
– Amikor azt gondolom, hogy dolgozom a céljaimért, akkor ténylegesen teszek valamit, vagy csak online?

És a legfontosabb: Vajon tényleg éljük fizikálisan is az életünket, vagy csak az érzelmek, gondolatok szintjén és online?

Önismeret és Önmegfigyelés

Így figyeltem egy-két napig önmagam és a napi tevékenységeimet, és azt láttam, hogy a gyereknevelés, a munka és a házimunka mellett ténylegesen kevés, tudatos jelenlétben töltött cselekvés van a napjaimban. (Amikor még dolgoztam is minden nap 8 órát egy számítógépen, akkor még ennél is kevesebb tudatos aktivitás volt, hiszen kevesebb időm is volt rá). Sok az online kommunikáció, a munka is inkább számítógépen zajlik és ezzel egyre kevesebb a valódi fizikai aktivitás és cselekvés a napjaimban. És ez igazán szomorú.

Hiszen, ha az életem aktív teremtője és alakítója akarok lenni, ahhoz valódi aktivitás kell. Ahhoz, hogy a fizikai szinten megtapasztaljam önmagam kiteljesedését és a céljaim megvalósuljanak, valódi, fizikai szintű cselekvés kell.

Azonban, ha csak online vagy számítógépen végzek feladatokat, akkor ténylegesen semmi sem történik. Ha csak online vagyok jelen egy terápiában, mindenkivel online beszélgetek, akkor nem használom a testem, nem mozdulok a térben, és ha csak írásban kommunikálok, még a hangszálaimat sem mozgatom, tehát ténylegesen a fizikai szinten alig történik valami. Ezért is kellenek gyakorlatok, feladatok vagy akár torna, hogy megmozgassuk fizikai szinten is az energiákat és önmagunkat.

Napi gyakorlatok fontossága

Komplex Művészeti terapeutaként és a spirituális önismeret elkötelezett híveként nem áll tőlem távol a napi gyakorlatok végzése. Tudom, milyen sokat ad, amikor alkotunk, legyen az belső kép megjelenítése vagy akár egy fa lerajzolása. Hiszen akkor jelen vagyunk, valóban alkotunk, cselekszünk, mozgatjuk a fizikai szintet, és lehozzuk ide mindazt, ami szellemi szinteken ott van bennünk. Emellett kapcsolódunk a természethez, mely még több önismeret lehetőségét tartogatja számunkra.

Ebből kiindulva gondoltam egyet, és kollégáimmal összeállítottam egy ingyenes 21 lépéses programot, mely során kétnaponta küldünk neked gyakorlatokat. Ezek célja, hogy közelebb kerüljünk önmagunkhoz a fizikai, cselekvő részeinket mozgatva. Fejlesszük önmagunkat, emellett pedig erősítjük a tudatos jelenlétet, több önismeretre teszünk szert.

Az elmúlt év és a jelen eseményei sokunkat beszorít az otthona terébe, korlátozva a fizikai mozgást, cselekvést. Így még fontosabb, hogy olyan gyakorlatokat is végezzünk, amik építenek, fejlesztenek, nemesítenek minket.

Ez az ingyenes önismereti tréning – mely, bár online elérhető -, fizikai cselekvésről, önismeretről és gyakorlatokról szól.

És mindehhez nem kell más, csak:

– Regisztrálj a résztvevők közé, hogy megkapd majd a feladatokat,
– készíts elő egy üres füzetet, amibe jegyzetelhetsz és írhatsz,
– vegyél egy famentes vázlatfüzetet A3 vagy A4-es méretben, egy 12 darabos vízfestéket és egy 12 darabos színesceruza készletet. (Mert a felkészülés is nagyon fontos. A rákészülés és a várakozás már beindítja a belső folyamatokat.)

Ezután már csak pár nap, és kezdődik is a folyamat!

Várlak a 21 lépéses ingyenes Önismereti Tréningen, mely
– azért tudd -, kihívás lesz számodra.

Azonban ezzel Önmagadba fektetsz időt és energiát, mely bőségesen meghozza gyümölcsét is.

Kalandra fel!

Domokos Erzsébet

Komplex Művészeti terapeuta, Maja Asztrológus, oktatási vezető

Itt tudsz jelentkezni a 21 lépéses ingyenes önismereti tréning programra >>

RÓLUNK

A 21 lépéses programról mondták

Korábbi résztvevők visszajelzései

“Minden kezdetben varázslat lakozik. (H. Hesse)

Egy majdnem két hónapig tartó intenzív önismereti folyamaton vagyok túl, miután az Omniverzum 21 lépéses önismereti tréningje egyszer csak szembejött velem, majd megismerkedtünk és egy fél-tavasznyi időre napi kapcsolatba kerültünk. A legjobbkor találkoztunk, és most már tudom, hogy nem véletlenül.

A belső kíváncsiság, az önmagammal szembeni tudásvágy és fejlődési igény voltak az úton a legfőbb inspiráló faktoraim, hogy még több darab kerülhessen a helyére a „Ki vagyok én?” puzzle játékban. Fontosnak tartottam, hogy a saját „bőrömön” tapasztaljam meg a tréning hatásait, eredményeit, hisz csak így tudom azt hitelesen közvetíteni. Szóval belevágtam.

Két naponta kaptam a feladatokat, amelyek hol teljes csendre, hol szellemi aktivitásra, vagy épp a legmélyebb énemből fakadó kreativitásra hívtak.

Megdolgoztam közben az önmagam jobb változatát, újra átélhettem a belső gyermeki énemet, számot vetettem az életterületeim jelenlegi helyzetével és céljaimmal. Nagy élményt jelentett a természettel való összekapcsolódás és a tudatos jelenlét erősítése, friss erőt adott a külső és belső tereim megtisztítása, valamint a halogatás-elodázás legyőzése.

A legnagyszerűbb felismeréseket számomra a művészetterápiás feladatok adták, amikor alkottam. Egy képet, egy rajzot, egy montázst vagy épp egy mandalát. A zömével a tudattalan világomból érkező színek, formák realizálódása, az alkotás élménye, a jobb agyfélteke diadala a kreativitás előtörésében új dimenziót mutatott meg saját magamról. És bár óckodtam eleinte ezektől a feladatoktól („én meg a rajzolás, pláne a festés!), de nagyon hatásos és izgalmas technikát, módszert kaptam.

Rengeteget jegyzeteltem, leírtam mindent, ami kikívánkozott egy-egy feladat kapcsán ott és akkor belőlem. És mindeközben, folyamatosan gyűjtöttem, gyűjtöttem azokat a dolgokat, amiért hálás lehetek.

A napok előrehaladtával mind jobban és jobban átjárt a teljesség érzése, hogy mennyi mindenem van, aminek meglétéért csak hálát tudok adni:

– van egy jól működő és engem tápláló fizikai testem, amelynek működésére vigyáznom kell

– vannak nagyszerű belső értékeim, érzéseim, amiktől gazdagnak érzem magam

– van egy bennem lévő és állandóan fejlődni vágyó tudás,

– van lelkem, amihez egyre jobban tudok már kapcsolódni,

– és vannak körülöttem támogató emberek és egy inspiráló környezet.

Nem volt könnyű ezt a kb. 50 napos felfedező utat bejárni. Nem volt könnyű ilyen mélységekben foglalkozni saját magammal, őszintén szembenézni a mélyen bennem rejlő tulajdonságokkal, és megerősíteni vagy épp megdolgozni azokat. De a kitartás mint mindig, most is meghozta az eredményét, hisz a megélt tapasztalatok, az új felismerések már mind az enyémek, és általuk (ha csak pillanatokra is) elnyerhettem a föcimben ígért varázslatot.”

Zita visszajelzése

Köszönöm szépen a 21 lépéses önismereti tréninget.
Sok felismeréssel lettem gazdagabb.
Megtanultam áthangolódni, a világhoz a hozzáállásomat megváltoztatni.
A szeretetet jobban kifejezni.
A pozitív  tulajdonságok számbavételével jobbá válni.
Köszönöm a mese tanulságait.
Köszönöm, hogy magamra ismertem a KI VAGYOK ÉN? feladattal.
Köszönöm, hogy lehetőséget kaptam a változtatásra, erőt az újrakezdéshez.
A feladatokban el tudtam mélyülni, átszellemülni, minden rossz gondolatot kikapcsolni, és általa újjászületni.”

Magdolna visszajelzése

Azt érzem,hogy letetettem a múlt terheit,sikerült feldolgoznom az elmúlt pàr hónapom legkeményebb időszakát,a bennem lévő érzéseket kicseréltem,-elfogadàsra, alàzatra, végtelen hàlàra. Jobb értékrendü embernek tartom magam. Önbizalommal erősödtem, kapcsolataim javultak, környezetem, baràtaim észrevették a vàltozàst. Nagyon jól érzem magam, boldog és szabad ember vagyok. Köszönöm!!!!??”

Gabriella visszajelzése

“Tisztelt Domokos Erzsébet!

Köszönöm a lehetőséget, elsősorban Önnek, valamint kollegáinak, hogy megismerhettem a 21 lépés önismereti tréninget.
Nagy izgalommal töltött el, a várakozó időszakban, amikor vártam az újabb levelüket, mi is lesz a következő (feladat).
Magam is meglepődtem hogy kezembe vettem az ecsetet, a színeseket, a zsírkrétát.
Nem lettek remekművek, de alkottam 🙂
Biztos vagyok benne, beépített sok mindent a sorozat, aminek teljes, (további) eredménye bizonyára idővel jön elő.”

László visszajelzése

“Köszönök szépen, mindent nagyon sok dolgot tanultam meg magamról. Mi az ami fontos, és mi az mikor magam vagyok az első helyen. Köszönöm szépen.”

Márta visszajelzése

“Megpróbálom pár mondatban összegezni, a tréning tapasztalatait.
A tréning, elsősorban számomra megmutatta, hogy az, apró – jelentéktelennek- tűnő dolgokra, eseményekre a mindennapokban is mennyire fontos az odafigyelés – az észrevenni !!
Figyelni a másikra, a környezetemre -a tudatos jelenlét- az én idő fontosságára világított rá!
A napi feladat során a hálát adni volt számomra új, érdekes, először nem gondoltam volna,igenis lesz minden nap új és újabb dolog amiért hálás lehetek, de sikerült.
Elhatároztam, hogy türelmesebb leszek a környezetemben élőkhöz is, nem csak a szeretteimhez,
Ami még számomra nehezebben megy az alázatosság,– ezt fogom gyakorolni.
Örömmel vettem részt a kurzuson, köszönöm!!”

Gizella visszajelzése

Szolgáltatásaink

Személyes képzéseink

Minőségi elméleti és gyakorlati tudás.

Távoktatás képzéseink

Otthonról is elvégezhető képzések

Online tanfolyamok

Saját időbeosztásod alapján haladhatsz…

Ingyenes programok

Számos ingyenes programunk közül válogathatsz…

Lépj velünk kapcsolatba

6 + 4 =

Telefon

+36-20/333-6475

Domokos Erzsébet

Cím

Omniverzum Szabadegyetem
Budapest XIII. kerület, Váci út 4.
2 emelet 5.
82-es kapucsengő

mini-spiri-trening

Köszönjük, hogy igényelted Spiri-mini-tréningünket