+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

A meditáció egy módosult tudatállapotban való időzés.

A meditáció kulcs, mely megnyitja belső világunk kapuját. Mindannyiunkban benne él Belső Lényünk, Szellemi Esszenciánk Magja, mely eléréséhez a meditáció is szükséges.

A meditáció lépései

Koncentráció → Meditáció → Kontempláció

A meditáció olyan lelkiállapotra utal, amikor a testet tudatosan ellazítjuk, és az elménket átengedjük a nyugalomnak és a belsőnkre való koncentrálásnak. A cél a belső béke és megnyugvás elérése.

A meditáció nem kötődik valláshoz, felekezethez,világnézethez. Ma már a betegség megelőzésben ugyan úgy használják, mint a gyógyulásban. Használják különböző lelki eredetű betegségekben, de a szellemi, lelki fejlődésben és a kiteljesedésben is.

A meditáció hozzá kell tartozzon az ember mindennapjához. Időt kell szánnunk arra, hogy ellazuljunk, lecsendesedjünk és befelé figyeljünk.

 

“Az ima során az ember szól Istenhez, a meditációban Isten szól az emberhez.”

Fontos, hogy ne csak önmagunkért kérjünk, hanem adjunk is. Imáinkkal, áldásunkkal, jó kívánságainkkal a világnak, az emberiségnek. (Van mit tanulnunk a tibeti emberektől, akik mindig az egész emberiségért mondják a Mantrákat.)
Használjunk imákat, vokalizációt, mantrát és invokációkat, hogy szolgáljuk a világot.

Szeretet Invokáció

Találja meg minden szenvedő ember a világon a tudás útját, mely a béke útja!
Szabaduljanak meg mindannyian a szenvedéstől, a bilincsektől és a korlátoktól!

Szabadítsa meg minden ember tudatát a szennyeződésektől és a tisztátalanságoktól!
Legyen az univerzum minden lénye boldog!
Legyen minden lény békés!
Legyen minden lény szabad!
AUM. AUM. AUM.

Többféle meditációs technika létezik.

Azonban mindegyik célja az elme elcsendesítése, a test ellazítása és a tudat tágítása.

Meditációs technikák:

» Koncentráció * koncentrálni lehet egy tárgyra, a testünkre, a légzésünkre

» Mantrák ismétlése

» Vipassana meditáció

» Vizualizációs gyakorlatok

» Meditáció különböző tulajdonságokon

Minden meditációs ösvény célja, ideológiától, forrástól, módszertől függetlenül, a meditáló tudatának átalakítása. A meditáló régi énje meghal a folyamat során, hogy egy új tapasztalati szintre születhessen újra.

Ezt az állapotot mindegyik ösvény másként nevezi. De a nevek változatosságától függetlenül, minden ösvény az én alkímiájának ugyanazt az alapképletét javasolja: a meditáció hatásainak a beszivárogtatása az ébrenlét, álom és alvás állapotaiba.

Kezdetben a meditáló részéről a meditáció bizony erőfeszítését igényel, de a fejlődési folyamat során egyre könnyebbé válik számára a hosszú távú meditatív tudat megőrzése, egy idő után már  a napi tevékenységei közepette is.
Amint a meditáció által létrehozott állapot az ébrenlét tevékenységeivel keveredik, éber állapota is érettebbé válik. A teljes érettség elérésével tartósan megváltoztatja tudatát, önmagáról és a világról szerzett tapasztalatát.

A meditációt elméletben nem lehet csinálni. Le kell ülni és gyakorolni kell. S bizony ez türelmet, erőt, akaratot, kitartást és fegyelmet követel. Ma nagyon sokan járják a spirituális utat elméletben. Mert nagyon okosak vagyunk, tudjuk a tutit, ismerjük a karmát, pozitívan gondolkodunk, akarunk s teremtünk, de emberek észrevesszük hogy nem haladunk!

És miért nem? Mert ez mind-mind elmélet! Az igazi, fehér spirituális út pedig igen elmélet és rengeteg gyakorlat. Ezt a Vízöntő-kor is megköveteli, hiszen úgy tudjuk kezünkbe venni Sorsunkat ha CSELEKSZÜNK!

És a meditáció egy nagyon fontos lépés ezen az úton.

Steinmüller Csilla
spirituális tanító
2015. 08. 25.

Ha tetszett fenti összefoglalónk, itt kérheted 3 részes ingyenes „Spiri-mini-tréningünket” amiben bemutatjuk az Omniverzum Szabadegyetem módszereit, majd rendszeresen küldünk léleképítő, önismeret fejlesztő tartalmakat.

ITT Kérheted INGYENES mini tréningünket >>>

KÉPZÉSEK

Szolgáltatásaink

Személyes képzéseink

Ismerd meg az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit, válassz személyes képzéseink közül.

Távoktatás képzéseink

Otthonodból, saját időbeosztásod szerint is elvégezheted az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit.

Online tanfolyamok

Rövidebb, online kurzusainkon egy-egy spirituális részterületet sajátíthatsz el, akár otthonodból.

Köszönjük, hogy igényelted Önismereti program tájékoztatónkat