+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

Ha rászántuk azt a 2-3 hetet a „Meditáció 1. * Kezdjük …” anyagban leírtakra, és napi szinten gyakoroltunk, akkor a következő lépcsőfokra léphetünk.

A meditáció egy életstílus. Nem azt jelenti, hogy leülünk naponta és meditálva töltünk bizonyos időt (habár ez is egy lépcsőfok), hanem azt, hogy a napunkat tesszük meditációvá.
Ezt azonban csak lépésenként lehet megtennünk. Erre készülni kell, ezt meg kell tanulni, tudatossá kell válni a folyamatra. Hiszen rohanó napjainkban az, hogy most gyorsan leülünk és meditálunk 20-30 percet bizony önbecsapás, sőt még a spirituális egónkat is jól megnöveli.

Fontos, hogy időt teremtsünk önmagunk számára. A napi Tudatos légzésfigyeléssel és rácsodálkozással már tettünk egy kis lépést, tehát jöhet a következő.

Amikor reggel felébredünk, jó lenne, ha nem ugranánk ki azonnal az ágyból rohanva a dolgunkra, hanem egy kicsit befelé figyelnénk.
Üljünk fel és pár pillanatig csak lazítsunk. Amikor felülünk, egy nagy sóhajtással fújjuk ki a tüdőnkből az összes levegőt.
Majd üljünk kényelmesen. Ne gondoljunk az előttünk álló napra, a feladatokra, hanem szánjunk egy kis időt a befelé figyelésre.

És mit is figyeljünk?

Ez attól függ, hogy kinek mi a célja.

Lehet, hogy csak a belső békénket szeretnénk megtalálni. Ekkor keressük ezt meg önmagunkban, és mélyedjünk el egy kicsit abba. Ha nem találjuk, akkor idézzünk fel egy olyan pillanatot az életünkből, amikor megvolt a belső béke érzése. Ragadjuk meg az érzést és abban mélyedjünk el. Ne játsszuk újra az élményt, nem ez a cél. Nem a gondolatok halmazát kívánjuk növelni, hanem épp azok kikapcsolása a cél.

Aztán lehet az a következő fokozat, hogy önmagunk Szellemi/Lelki Esszenciájához akarunk közelebb kerülni. Akkor ezt az érzést kell önmagunkban megtalálni. És hol is kell keresni? A szívközpontunkba. Érezhetjük egy csodás virágnak, egy kristálynak, a kis lángnak, vagy bárminek, ami nekünk a Szellemi Esszenciánk érzetét adja. Szellemi Esszenciánk halhatatlan Énünkhöz tartozik. Kísér minket az életutunkon, és vár. Vár, hogy mikor, melyik életben lépünk közelebb hozzá.
Nem kell ezt a folyamatot „túlagyalni”. Adjunk reggelente ennek öt percet, merüljünk önmagunkba és a belső békébe. Aztán vidáman, élettel teli keljünk fel és kezdjük a napot.

Aki elkezdi ezt végezni, meglátja, hogy a napjait elkezdi egyfajta béke és fény kitölteni. S ezek fontos lépések a meditációval teli élethez.

Steinmüller Csilla
spirituális tanító
2015. 07. 09.

Ha tetszett fenti összefoglalónk, itt kérheted 3 részes ingyenes „Spiri-mini-tréningünket” amiben bemutatjuk az Omniverzum Szabadegyetem módszereit, majd rendszeresen küldünk léleképítő, önismeret fejlesztő tartalmakat.

ITT Kérheted INGYENES mini tréningünket >>>

KÉPZÉSEK

Szolgáltatásaink

Személyes képzéseink

Ismerd meg az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit, válassz személyes képzéseink közül.

Távoktatás képzéseink

Otthonodból, saját időbeosztásod szerint is elvégezheted az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit.

Online tanfolyamok

Rövidebb, online kurzusainkon egy-egy spirituális részterületet sajátíthatsz el, akár otthonodból.

Köszönjük, hogy igényelted Önismereti program tájékoztatónkat