+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

21 lépéses Önismereti Tréning * 9. lépés

Üdvözöllek a 9. lépésnél!

 

Előző gyakorlatunkkal megtapasztalhattad, milyen az, amikor a külső, természetben megtalálható rend, harmónia és béke segít, hogy ezek az érzések önmagadon belül is megszülessenek.

Mai gyakorlatunkkal újra a tudatos jelenlétre helyezzük a fókuszt azzal, hogy csak a valódi világban leszünk jelen.

9. lépés – A valódi világban lenni az itt és mostban

Már 8 lépést tettél meg önmagad felé, és a tudatos aktivitás építésére. Ma időt teremtünk arra, hogy fizikálisan kapcsolódj másokkal és önmagaddal.

Általánosságban elmondható, hogy a mindennapjaink túlzsúfoltak, esetleg még túl sok programmal is telítettek, és mindehhez hozzáadódik még az az idő, amit az online térben, a közösségi oldalakon töltünk el.

A mai feladat célja, hogy segítsen újra megtapasztalni, milyen az, amikor hátrahagyjuk a programokat, az online és közösségi tereket, és a valódi térben kapcsolódunk önmagunkhoz és másokhoz. 

 

A nap feladata: Valódi jelenlét és kapcsolódás

A mai feladat egészen egyszerű: legalább 24 órán keresztül nem használhatsz semmilyen online és közösségi oldalt, nem nézhetsz televíziót. Nem kommunikálhatsz ezeken keresztül másokkal, nincs SMS, semmilyen e-mail vagy szöveges üzenet. A kommunikációdat szorítsd vissza a szóbeli formára, tehát ha valakivel beszélned kell, hívd fel vagy személyesen beszélj vele.

(Természetesen egy munkanap megkívánhatja, hogy írásban is kommunikálj, de törekedj ezt leegyszerűsíteni és lecsökkenteni. Ha van rá lehetőséged, olyan napon végezd a gyakorlatot, amikor nincsenek ilyen kötelező feladataid.)

Tehát a gyakorlat lényege, hogy a kommunikációd valóban a jelenben történjen, használnod kelljen a hangszálaidat hozzá. Ehhez ugyebár a tényleges telefonálás lehetőséget ad.

Emellett figyelj arra a mai napon, hogy ne legyen online programod, vagy ne használd a televíziót. Ha programod van, az legyen valódi, fizikális cselekvést, aktivitást és jelenlétet igénylő.

Ha úgy érzed, hogy csinálnod „kell” valamit, akkor vegyél elő egy könyvet, nyisd ki valahol, olvasd el azt a fejezetet, ahol kinyílt. Majd figyeld meg, ez most hol kapcsolódik életedhez és a benned lévő állapotokhoz.

 Kellemes online tér-mentes napot kívánok!

Mindennapos esti gyakorlatok:

1. Foglald össze magadnak néhány mondatban, hogy mit kaptál az adott naptól.

2. Írj le 5 dolgot, amiért hálás vagy.

Jó munkát kívánunk, és lefekvés előtt még végezd el az esti gyakorlatokat!

 

Tartsd észben: már csak 12 lépésen keresztül kisérünk a tudatos fejlődésben!

Domokos Erzsébet

KÉPZÉSEK

Szolgáltatásaink

Személyes képzéseink

Ismerd meg az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit, válassz személyes képzéseink közül.

Távoktatás képzéseink

Otthonodból, saját időbeosztásod szerint is elvégezheted az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit.

Online tanfolyamok

Rövidebb, online kurzusainkon egy-egy spirituális részterületet sajátíthatsz el, kényelmesen, otthonodból.

Köszönjük, hogy igényelted Önismereti program tájékoztatónkat