+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

Erényeket csiszolni magunkban bármikor lehet, sőt meg is kell tennünk, ha a fejlődés útját akarjuk járni.

Ez a Bika hónapjában sincs másképp.

Rohanó, impulzusokkal teli világunkban, ahol ki sem látszunk a kötelezettségek és feladatok tömkelegéből, jó lenne valami kapaszkodó, ami megtart és stabillá tesz. Ami hozzásegít, hogy legyen valódi Erőnk megküzdeni és lépéseket tenni a céljaink eléréséért. Egy olyan belső Erő, amely ki tud mozdítani az apátiából és belekényelmesedésből, egy olyan Erő, amely megtart a mentális, érzelmi terhelések közepette. 

Ennek az Erőnek a forrása a belső Egyensúlyunk.

Ha az egyensúly szóra gondolok, az első, ami az eszembe jut egy mérleg.
A klasszikus fajta, ami olyan mintha egy kereszt lenne, vízszintes tartóján két serpenyővel.

Köré képzelek egy emberi alakot, ahogy áll egyenesen, karjait kitárva, melyeket ide-oda cibál az ellentétek világából beáramló helyzetek, döntések sorozata.

Helyes-helytelen, fekete-fehér, jó-rossz és lehetne még sorolni, de ami fontos, hogy az ezek közötti választási kényszer állandó belső feszültséget generál, nagy amplitúdójú kibillenéseket okoz, melyek igazi gátjai a fejlődésnek.

Ne adjuk át magunkat nekik!

Nem szükséges ítélnünk, megosztanunk, belefeszülnünk a dolgainkba.
A nagy öröm, boldogság is éppúgy káros tud lenni, mint a búskomorság. Minden szélsőség kimozdít és kérdés, hogy mekkora az ereje, nem repülünk-e el valami olyan vidékre, ahonnan lehet, hogy nincs is visszaút. Gyakoroljuk helyette az elfogadást, érezzük meg a buddhista egykedvűség áldásos állapotát.

Vegyük górcső alá saját belső mérlegünket.

Kezdjük el elemezni a napjainkat.

Megtehetjük ezt bármikor, de kivehetünk a nap végén egy kis „szabadságot” magunknak, ahol nyugodt környezetben helyezkedjünk bele a belső mérlegünkbe és vegyük számba, hogy mennyire valósult meg az egyensúly testi, lelki és szellemi szinten az adott napon.

Bármit tehetünk a mérleg serpenyőibe:

  • tudatosság – mechanikus működés (jelenlétünk a napunkban)
  • aktivitásunk és passzivitásunk az eseményekben
  • az adott napra eltervezett cselekvésekből mi valósult meg és mi került eltolásra
  • adok-kapok egyensúlya (Mennyit tudtam adni másoknak és mennyit tudtam befogadni másoktól?)
  • megfigyelhetünk egy-egy tulajdonságot is
    (Például a türelmet. Pozitív szélsőségben eljuthat valaki oda, hogy feláldozza magát másokért, eltűr mindent. Negatív szélsőségben pedig önzőség, másokat figyelmen kívül hagyó érdekérvényesítés is lehet. Egyik sem segíti elő a fejlődést.)

Tekintsünk vissza az adott helyzetekre és figyeljük meg a pár órával azelőtti önmagunkat.

Mit látunk? Milyen érzések, gondolatok, testi érzetek jelennek meg?

Törekedjünk a következő nap többet tenni a belső harmóniánkért és egyensúlyunkért, mert olyan erő tud így felszabadulni, ami bármilyen célunk eléréséhez könnyedén elmozdít.

Belső mérlegünk talapzata legyen a szeretet.

A Newton-bölcső játéknál a szélső kilendített golyó nekiütközik a golyósornak, ami átvezeti magán ugyan a rezgést, de megőrzi nyugalmi állapotát. Csak a másik oldalon lévő utolsó fog reagálni rá.
Ez így megy oda-vissza, ameddig teljesen vissza nem térnek a nyugalmi állapotba.
A mi életünkben is állandóan ütközésre fognak késztetni a külső és belső impulzusok, természetes, hogy kibillenünk, de ha a szélsőségek között ott van a belső Erő és Egyensúly központunk, mely a szeretetből merítkezik, akkor a rendszerünk már könnyedebben fog reagálni.

Mozgósítsuk akaratunkat, hívjuk segítségül bölcsességünket és értelmünket.

Akkor leszünk egyensúlyban igazán, ha itt a Földön a vízszintes síkban, magunkban meg tudjuk teremteni a függőleges síkot, tudunk kapcsolódni a Szellemhez. És a két sík találkozása lesz a belső forrás, ahonnan a kiapadhatatlan Erőnk fakad, ami áthatja majd életünk minden mozzanatát.

De ezt az Egyensúlyt és Erőt is érezhetjük olyankor kevésnek, az igazán embert próbáló nehéz, sötét helyzetekben. A kétségbeesés óráiban csak egyet tudunk tenni, befelé figyelünk és azt mondjuk:

”Legyen meg a Te akaratod!”.

Ha ezt őszintén, tiszta szívvel ki tudjuk mondani, az Egyensúly és Erő is vissza fog térni hozzánk. Akkor a „vihar”, amilyen sebesen jött, úgy el is fog tűnni. A hajónk kikötött Isten országában.

Írta:
Péter Andrea Mária
2024.04.30

Ha megérintett ez a kis történet olvass tovább. Itt kérheted 3 részes ingyenes „Spiri-mini-tréningünket” amiben bemutatjuk az Omniverzum Szabadegyetem módszereit, majd rendszeresen küldünk léleképítő, önismeret fejlesztő tartalmakat.

ITT Kérheted INGYENES mini tréningünket >>>

KÉPZÉSEK

Szolgáltatásaink

Személyes képzéseink

Ismerd meg az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit, válassz személyes képzéseink közül.

Távoktatás képzéseink

Otthonodból, saját időbeosztásod szerint is elvégezheted az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit.

Online tanfolyamok

Rövidebb, online kurzusainkon egy-egy spirituális részterületet sajátíthatsz el, akár otthonodból.

Köszönjük, hogy igényelted Önismereti program tájékoztatónkat