+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

Az elme csendje, a befelé figyelés, az idegrendszer lenyugtatása, a test öngyógyító folyamatainak támogatása lehet cél a mindennapokban.

Ehhez nyújtok támogatást és vezetést.

Várlak jógafoglalkozásaimon: Áros Enikó

Mostani, technika által uralt világunkban a legtöbben eljutottunk oda, hogy a felénk áramló információknak valójában csak egy TÖREDÉKÉT vagyunk képesek befogadni, megérteni és esetleg érdemben foglalkozni is vele.

Mérhetetlen mennyiségű e-mail, messenger üzenet, facebook poszt, Instagram, whatsapp, tik-tok és ki tudja még, hogy milyen csatornákon beáramló információ tengerben élünk. Valójában ez a tenger egy feneketlen MOCSÁR, amire ha nem vagyunk tudatosak, akkor egyszerűen elsüllyedünk.
Az online jelenlét és a nap 24 órájában való elérhetőség egyszerűen olyan mértékben meríti le az ember szellemi, mentális és fizikai energiáit, hogy a nap végére lezsibbadt aggyal, kimerült idegrendszerrel, tompult reflexekkel és teljesen felborult légzési mintázattal dőlünk be az ágyba.

Ez alól a jelenség alól valójában nincs kivétel, minden korosztályt érint.

Bárki, aki kapcsolatba kerül olyan okos eszközzel, ami lehetővé teszi az egyidejű kapcsolódást akár több tíz vagy több száz emberhez egy időben, annak IDEGRENDSZER ROMBOLÓ HATÁSA előbb-utóbb meg fog mutatkozni.

Az elme csendje, a befelé figyelés, az idegrendszer lenyugtatása, a test öngyógyító folyamatainak támogatása mind olyan kifejezések, hírdetések hangzatos ígéretei, amelyek megtapasztalását sokan szeretnénk elérni.

Pont az említett csatornákon keresztül ömlenek be azok a REKLÁMOK, melyek online módon kapcsolódva ígérnek csendet, békét és nyugalmat egy-egy workshop vagy kurzus során.
De bármilyen hangzatos is egy ilyen hírdetés és bárhogy is apellál az emberi lustaságra és használja a mostanra megnyugtatón hangzó hamis szlogent, az “otthonod kényelméből érheted el….” – a távolról valamilyen technikai eszközön keresztüli kapcsolódás soha nem képes azt az élményt adni, mint a személyes, élő jelenlét.

A tapasztalatom az, hogy az “otthon kényelme” és a “ki sem kell tenned a lábad otthonról” nem hozza meg azt a valódi elcsendesedést, nem segíti a résztvevőket abban, hogy valóban ki tudjanak kapcsolni.
Információt át lehet adni online. Egy munkahelyi meetinget, egy szülői értekezletet meg lehet tartani online, de valódi elcsendesedést, gondolatok nélküliséget és a meditációhoz legalább közelítő állapotot nem vagy nagyon nehezen lehet így elérni.

Azon kívül, hogy a tanfolyam vezetője, az előadó NEM LÁTJA ÉS NEM ÉRZÉKELI a többi résztvevőben végbemenő változást, így segíteni, korrigálni sem tud például egy rosszul kivitelezett ászana közben, azon kívül a résztvevők egymással sem tudnak kapcsolódni, hiszen mindenki a maga lakásából jelentkezik be.

A saját környezetében lévő zajokat, a saját családtagjainak a beszédét, a kutya ugatását vagy a szomszéd zörgését hallja. A mobil eszközök pedig ott vannak mindenhol és ha valaki nem képes teljes figyelmét az online programra koncentrálni, akkor figyelme tovább aprózódik és valójában nincs jelen 100%-ban se itt, se ott.
A technika által az információ most már házhoz jön, tényleg ki sem kell tennünk a lábunkat az utcára, ám ezzel elveszítjük a kapcsolódások lehetőségét és szép lassan kiveszik belőlünk az a fajta tűz, hogy fizikai erőfeszítést tegyünk saját magunkért.

A fejlődésért tenni akarás azt is jelenti, hogy időt és figyelemet áldozunk arra, hogy KIVONJUK MAGUNKAT AZ ONLINE TÉRBŐL és belépünk egy olyan terembe, ahol valódi emberekkel, szeretetteljes, fizikai érintéssel, egymás szemébe nézve egy őszinte mosollyal ajándékozzuk meg egymást és önmagunkat.

Talán régimódinak tűnhet ez a felfogás, de tudom, hogy miről beszélek.

A jógagyakorlás egyik célja megváltoztatni beidegződéseinket, szokásainkat, testünk fizikai állapotát és legvégső sorban megváltoztatni a személyiségünket.
Ennek pedig egyik alapvető eleme az, hogy az elmét leválasszuk a ragaszkodásának tárgyaitól.

Jógaoktatóként és terapeutaként célom az, hogy ne csak információkat adjak tovább, hanem azt a tudást és tapasztalást, melyet elértem, a legtisztább módon tudjam továbbadni.

Várlak szeretettel óráimon – személyesen.

Enikő 💙

 

Foglalkozás időpontok:

,
SZERDA
7:00 – 8:30 REGGELI ÉBRESZTŐ GYAKORLÁS
10:30 – 12:00 SENIOR JÓGA – GYAKORLÁS IDŐSEBB KOROSZTÁLY SZÁMÁRA
15:30 – 17:00 TINI JÓGA – DIÁKOK SZÁMÁRA
17:30 – 19:30 KÖZÉPHALADÓ GYAKORLÁS
,
PÉNTEK
10:00 – 12:00 KÖZÉPHALADÓ GYAKORLÁS
15:30 – 17:00 MINDENT AZ ALAPOKTÓL – MINITANFOLYAM KEZDŐK ÉS ÚJRA KEZDŐK SZÁMÁRA
17:30 – 19:30 NŐI JÓGA – KÖZÖS GYAKORLÁS, RELAXÁCIÓ, ELMÉLYÜLÉS, BESZÉLGETÉS
,
Várlak szeretettel óráimon – személyesen.
,
Enikő 💙

+36-30/266-72-66

Áros Enikő

jogagyakorlasenikovel@gmail.com

Várlak szeretettel:
Áros Enikő

jógaoktató és jógaterapeuta

+36-30/266-72-66

Árak

1 alkalom: 2.900.- Ft

3 alkalmas kezdő bérlet: 7.500.- Ft

10 alkalmas bérlet: 26.500.- Ft (a bérlet 3 hónapig érvényes)

Helyszín

Omniverzum Szabadegyetem Központ

1132 Budapest, Váci út 4. II. 5.

kapukód: 80 kulcs 8080

mini-spiri-trening

Köszönjük, hogy igényelted Spiri-mini-tréningünket