+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

Eszközös jógaórák ~ közel 2 óra

Kérlek írj/érdeklődj az időpont miatt.

Időpont:

Kérlek írj/érdeklődj az időpont miatt.

Eszközös órák  ~ közel 2 óra

A jógaterápiában használatos eszközökkel segíteni tudjuk a gyakorlatok helyes kivitelezését, ami azért nagyon fontos, mert az ászanák akkor tudják kifejteni hatásukat minden szinten, ha azt megfelelően végezzük el.

A régi időkben a jóga gyakorlók a hegytetőn, egy laposabb, egyenesebb felületre terítették kis gyékényüket, melyen önállóan gyakoroltak. Nem voltak csili-vili jógastúdiók és mindenféle segédeszközök. A jógik saját testi erejüket használták az ászanák helyes kivitelezésekor. Önmaguk voltak a legyőzendő fél, nem pedig a mellettük gyakorló teljesítményét figyelték. A test saját súlya volt az ellensúly, melynek megemelését, megtartását használták ahhoz, hogy különböző izomfeszítéseket hajtsanak végre.

Kb. 100 évvel ezelőtt kezdődött a jóga terápiás jellegű alkalmazása, ahol Iyengar mester volt az, aki széles körben terjesztette el a segédeszközök alkalmazását annak érdekében, hogy a testileg gyengébb vagy sérült gyakorlók is elvégezhessék a gyakorlatokat, így megérezhették azok jótékony hatásait.

A terápiában használt eszközök egyfajta meghosszabbításai a testünknek. Kitartó gyakorlással el tudjuk érni azt, hogy egy idő után meg tud erősödni annyira a test, hogy már nem kell használni segédeszközt.

A terápás eszközök használata színesebbé teszi a jógagyakorlást mindenki számára.

Várlak sok szeretettel.

+36-30/266-72-66

Áros Enikő

jogagyakorlasenikovel@gmail.com

Várlak szeretettel:
Áros Enikő

jógaoktató és jógaterapeuta

+36-30/266-72-66

Árak

1 alkalom: 2.900.- Ft

3 alkalmas kezdő bérlet: 7.500.- Ft

10 alkalmas bérlet: 26.500.- Ft (a bérlet 3 hónapig érvényes)

Helyszín

Omniverzum Szabadegyetem Központ

1132 Budapest, Váci út 4. II. 5.

kapukód: 80 kulcs 8080

Köszönjük, hogy igényelted Önismereti program tájékoztatónkat