+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

Jóga az Önismeret Útja

 

„A jóga útja önmagunk legyőzése, melynek jutalma az Önvaló elérése.”

,

 Alaptanfolyam * Előadássorozat * Jógaórák * Egyéni órák

,

Szeretettel várlak: Kováts Enikő

A jóga  ………..

Jógaórák a Nyugati pályaudvarnál

LEHETŐSÉGEK

Alábbi lehetőségek közül választhatsz:

Egyéni terápiás órák

az óra hossza egyéni igénytől függően

A gyakorlóval való személyes együttlét során van lehetőség arra, hogy a figyelmet teljesen az adott egyénre tudjam fordítani és a fizikai gyakorlatokon túlmenően teljes és személyre szabott gyakorlatokat végezzünk együtt.

Az egyéni alkalmakkor van lehetőség olyan életvitellel, lelki dolgokkal kapcsolatos tapasztalatokat megbeszélni, amire a csoportos órák keretében kevésbé van lehetőség.

Időpont egyeztetés szerint. 

Középhaladó csoportos jógaóra

Ez az óra azoknak ajánlott, akik már jógáztak korábban és nincs különösebb egészségügyi problémájuk.

Ezek az órák közel két óra hosszúak. Tapasztalatom szerint ennyi idő szükséges egy jól felépített gyakorláshoz, ahol az óra végére a gyakorlóban egy kiteljesedett, feltöltődött állapot jön létre.

Időpont:
» KEDD 17:30 – 19:15
» PÉNTEK 17:30 – 19:15

Alaptanfolyam

5 alkalmas alaptanfolyam, melyben az alapvető fogalmaktól, a helyes ülés, állás, járás szabályain át, megtanuljuk a legalapvetőbb elveket, ajánlásokat és az ötödik alkalom végére a gyakorló eljut odáig, hogy egy általános elméleti és gyakorlati ismerete lesz arról, hogy innentől kezdve kellő tudással és biztonsággal tudjon gyakorolni csoportban és otthon is.

Új időpont: hamarosan

Előadássorozat

6 alkalmas előadássorozat

Témák: 

  1. Tisztító eljárások
  2. Légzés, elme és idegrendszer kapcsolata
  3. Böjt fajtái és hatásai
  4. Tudatos jelenlét, test érzékelése, a test üzeneteinek értelmezése
  5. Stresszkezelés, a relaxáció alapjai és ennek hatása az immunrendszerre
  6. Szokásaink (alvási, étkezési, kommunikációs, életvezetési) hatása az életünkre

Új időpontok hamarosan!

Várlak jógaóráimon!

Igyekszem a jógaórákat az igényekhez igazítani. Ezért kérlek, hogy ha szeretnél jönni, de nem találod az időpontot, vagy éppen Neked a kiírt időpont nem megfelelő, vedd fel velem a kapcsolatot és egyeztessünk.

Kováts Enikő
jógaoktató és jógaterapeuta

tisztaszivjoga.com
jogagyakorlasenikovel@gmail.com
+36-30/266-72-66

Mi a jóga és mi nem?

Ahhoz, hogy válaszolni tudjunk arra a kérdésre, hogy mi a jóga, először azt kell tisztáznunk, hogy mi nem.

A JÓGA NEM SPORT, nem egy modern kori, divatos mozgásforma és nem valami ködös és megfoghatatlan szellemi irányzat.

A jóga útja maga az életünk útja. Az önmegismerésnek az a folyamata, ahol először felfedezzük azt, hogy kik nem vagyunk, kivel és mivel nem tudunk azonosulni és mik azok a téveszmék, amelyek alapján igyekszünk kormányozni életünk hajóját.

A JÓGA EGYSZEMÉLYES ÖNMEGTAPASZTALÁS, ahol önmagunktól eljutunk igazi Önvalónkig.

A jóga ősi bölcsessége segít szellemünket nemesíteni, elménket élesíteni, testünket pedig megtisztítani. A jóga eszköztára sokkal több kincset rejt, mint amit a legtöbb nyugati ember ma ismer.

Ennek megismerésében tudok utat mutatni számodra.

A munkát nem tudom helyetted elvégezni, de abban tudok segíteni, hogy képes legyél tenni Önmagadért.

Világosság Omniverzum irás
Világosság Omniverzum irás

MAGAMRÓL

Kováts Enikő 

Kováts  Enikő vagyok. Több, mint 20 éve vagyok jóga gyakorló és 25 éve vegetáriánus.

2018-ban végeztem Veszprémben a MAGYAR JÓGA AKADÉMIA első évfolyamán, ahol jógaoktatói végzettséget szereztem, 2020-ban pedig a jógaterápiás szakot is elvégeztem
ugyanott.
2019. szeptemberében a tizedik indiai utam a Bombay melletti Lonavlába, a KAIVALYADHAMA JÓGAKUTATÓ INTÉZET, FŐISKOLA ÉS KÓRHÁZ-ba vezetett, ahol egy kéthetes intenzív jógaterapeuta képzésen vettem részt.
2021-ben egy 100 órás, női jóga oktatóképzést is elvégeztem, hogy a női test speciális igényeit, változásait szem előtt tartva tudjak hölgyek számára órákat tartani.
Célom a jóga valódi, ősi tudásának, hagyományainak és szellemi örökségének tiszta formában való továbbadása az érdeklődő tanítványok számára.

Várlak sok szeretettel óráimon,

Enikő

Kováts Enikő
jógaoktató és jógaterapeuta

EGYÉNI vagy CSOPORTOS

Jelentkezés Jógafoglalkozásra

Érdeklődés, jelentkezés:

Kováts Enikő

jógaoktató és jógaterapeuta

+36-30/266-72-66

Helyszín

Omniverzum Szabadegyetem

1132 Budapest, Váci út 4. 2/5.

Jógaóra árak:

1 alkalom: 2.900.- Ft ~ 1,5 és 2 órás órákra is

10 alkalmas bérlet: 26.500.- Ft ~ 1,5 és 2 órás órákra is

3 alkalmas kezdő bérlet: 7.500.- Ft ~  1,5 és 2 órás órákra is

4 alkalmas alaptanfolyam: 11.000 4 x 1,5 óra

Egyéni óra: 8.000.- Ft/1 óra, 10.000.- Ft/1,5 óra. (Egyéni igény szerint az ár változhat.)

Egy Új Élet Kapujában

Életünk során nagyon sokszor kényszerülünk arra, hogy mindent újrakezdjünk, de hiszem azt, hogy minden ember életében van egy olyan pont, amikor nem csak újrakezdeni kell az életet, hanem ÚJJÁ IS KELL SZÜLETNI.

Eljön az a pont, amikor valóban mindent és mindenkit el kell engedni, aki már nem tartozik hozzánk.

RENDEZŐ ELV annyira erőteljes, hogy nincs értelme küzdeni ellene. Ami nem való egymáshoz, azt nem fogjuk tudni egyben tartani semmilyen módon. Ahol pedig valódi szeretet és Isten általi elrendelés van, azt semmilyen erő nem lesz képes szétválasztani.

Sokunk életében eljött az a pont, amikor nem lehet tovább halogatni annak a feladatnak a felvállalását, amire születtünk.

Ez a feladat nem egy ködös reggelen köszönt ránk, hanem egy olyan mélyben meghúzódó erő, ami egész életünkben ott rezeg bennünk, körbe vesz bennünket és csendesebb pillanatainkban megmutatja magát, akár évtizedekkel korábban is, mint ahogyan az adott pillanat bekövetkezne életünk egy későbbi pontján.

A mostanában kibontakozó átalakulásokat nagyon hosszú felkészítési időszak előzte meg, melyet nem lehet években mérni. Inkább életek láncolatán, tapasztalások során szerzett fájdalmak és bölcsességek által formálódott tudatunk átalakulásán mérhetünk le.

Életünk eseményeit olyan véletlennek tűnő találkozások, váratlan események is formálják, amiknek jelentőségét akkor értjük meg, amikor életünk egy jelentős elágazáshoz érkezik és megértjük azt, hogy azok nélkül a véletlennek feltételezett történések nélkül egyszerűen nem juthattunk volna el erre a pontra.

A tudtos teremtés létezésének tényét nem lehet se letagadni, se jelentőségét vitatni, hiszen életünk eseményeinek alakulásában óriási szerepük van azoknak a gondolatoknak és érzelmeknek, amiket mi generálunk magunkban.

Akik azon elmélkednek, hogy létezik-e szabadakarat vagy eleve elrendeltetés van, mostranra valószínűleg meg tudják adni maguknak az őszinte választ.

Azt gondolom, hogy ha kizárólag eleve elrendeltetés létezne, akkor értelmét veszítené a lelki fejlődés, a tudatosodás útja, a felelősségvállalás fogalma vagy maga a jóga útjának célja. Mely egyik fajta megközelítésben önmagunk korlátainak meghaladását és egy kiteljesedett állapot elérését jelenti.

Ha pedig a szabadakaratot nem korlátozná az Isteni gondviselés, akkor az emberiség jelenlegi tudatszintjét elnézve valószínűleg egy hét alatt elpusztítanánk saját magunkat.

Tapasztalatom szerint a két rendszer, felvállalt sors és szabadakarat, EGYSZERRE ÉS EGYIDEJŰLEG LÉTEZIK.

A lelkileg még éretlen, tudatlan ember sokszor esik bele abba a verembe, hogy az élet által felkínált és kialakított lehetőséggel képtelen élni. Ilyenkor mondjuk azt, hogy valaki elszalaszt egy lehetőséget. Melynek fájdalmas következményeit azután fogja megtapasztalni, miután a körülmények átrendeződnek körülötte és a lehetőség ajtaja bezárul előtte.

Sokan ilyen helyzetben kezdik keresni azt az utat, hogy hogyan lehetne megteremteni újra a lehetőséget, hogyan lehetne visszaszerezni azt, ami elveszett vagy elveszni látszik.

Kemény kérdések ezek, melyekre akkor tudunk választ adni és a hozzánk fordulóknak bölcs útmutatást nyújtani, ha magunk is keresztülmentünk ilyen megtapasztalásokon.

Nem hiszek a mostanában oly divatossá vált gyorstalpaló tréner és coach képzések sikerében, mert azon kívül, hogy egy hangzatos hivatást sejtetnek, amivel telve van az internet, valójában egy jól menő üzlezi modell, ami a könnyű pénz szerzésének lehetőségével kecsegtet.

Tisztelet a kivételnek, mert biztos van olyan tréner, aki a maga tudását nem csupán könyvekből olvasta, hanem saját tapasztalások által vált éretté, de azt kell mondjam, hogy ahogy az oktatási rendszerünk sem több, mint információk átadása, a gyorstalpaló képzések által képződött tanárok sem fogják tudni átadni azt a bölcsességet, mint amit az élet viharain túljutott ember tapasztalt meg.

A technikai fejlettség hiányában a régi időkben a tanítványok nem facebookon keresgélték majdani tanítójukat, hanem az ISTENI ELV VEZÉRLÉSE által találtak egymásra.

Mostanra eljutottunk oda, hogy nem a szinkronicitás csodálatos egymásra hangoltsága mutatkozik meg életünkben, hanem a mesterséges intelligencia éjjel-nappal jelenlévő, a bőrünk alá és a legtitkosabb gondolatainkba is beférkőző kémprogramjai által leszűrt információk elemzése után, egy szoftver teszi elénk azokat az információkat, amiket mi Isteni jelnek veszünk.

Egy végtelenül zavarodott és hamis információkkal szennyezett világunkban elengedhetetlenül fontos lenne elmerülni önmagunk benső csendjében és megérteni végre éltünk valódi célját.

Ennek csodálatos eszköze a böjt és a mauna.

Mai világunkban gyakorlatilag kikerülhetetlen folyamat az, hogy valamilyen közösségi felületen kapcsolódjunk.

Ezt amennyire lehet, szeretném bölcsen és mértékkel használni.

Ezért szeretnék lehetőséget ajánlani azoknak, akik kapcsolódni szeretnének velem nemcsak itt a facebookon, hanem személyesen is, hogy küldjenek nekem e-mailt, ami által felvehetjük a kapcsolatot.

Akik érdeklődnek tevékenységeim iránt, nekik fogok küldeni információt, hogy hol és mikor tartok jógaórákat, képzéseket.

jogagyakorlasenikovel@gmail.com

Mindenkinek csodás tavaszi napokat kívánok, sok szeretettel.

– Enikő –

2023. 02. 22.

SZOLGÁLTATÁSAINK

További szolgáltatásaink

Személyes képzéseink

Minőségi elméleti és gyakorlati tudás.

Távoktatás képzéseink

Otthonról is elvégezhető képzések

Online tanfolyamok

Ha egy-egy speciális téma érdekel

Tanácsadás, segítség

Fordulj szakértő tanácsadóinkhoz 

RÓLUNK

Rólunk mondták tanítványaink

"Sok új dolgot tanultam már eddig is, elég összetett, de egymásra épülő a tananyag.

Ha valami egyből nem is egyértelmű, idővel az is szépen letisztul. Van 1-2 gyakorlati rész, amit nem mindig tudok a gyakorlatba beépíteni, de próbálkozok vele. Viszont észrevettem, hogy sokszor a tanultak szemszögéből figyelem az embereket, és észreveszek olyan dolgokat, amiket eddig nem. A számmisztikával akadnak problémáim, a kiszámolás az megy, viszont az elemzésnél mindig elakadok, arra valahogy nem akarok ráérezni.

Láttam, hogy a mai lecke az utolsó, így elkezdem újra átvenni az egészet, hogy még jobban letisztuljanak a dolgok. Most, a Maya Asztrológia lett az új tantárgy, az még elég ködös, de türelmes vagyok, mert az is biztos szépen a helyére kerül majd.

Mindenesetre nagyon örülök, hogy belekezdtem ebbe az iskolába, érzem magamon a változást.

Üdv.: Timi"

2020. június

Kiss Tímea

"Sziasztok leendő Jelentkezők!"
Szeretnék megosztani Veletek egy érzést és gondolatot!
Idén kezdtem el az Omniverzum Spirituális Lélekgyógyász képzést,és lassan vége az első szemeszternek. Sokáig halogattam a döntést,hogy belevágjak-e a képzésbe..merthogy 3 év,és a manapság egyébként sem egyszerű mindennapok anomáliai,es persze az életkor..:
De kijelenthetem hogy az egyik legjobb döntést hoztam az életemben hogy megembereltem magam,és jelentkeztem,majd elkezdhettem a tanulmányokat!
Már most nagyon sok mindent gyakorlatban használhatok a tanultakból a munkám során! Fantasztikus a tanári kar,és a szivből átadott tananyag!
Az egész szervezés és rendszer profi! Az összes segitség a tanulok felé,az iskola részéről maximális!
A csoporttársaim fantasztikusak,és már most összekovácsolodott a csapat! Csak ajánlani tudom az iskola bármely képzését!
Ne halogassátok az időt a tanulásra! Köszönök szépen ezúton is minden segitségeteket Omniverzum!!
Szeretettel!"

2023. május

Lapos Enikő

"Az első félévemen vagyok túl az Omniverzum Szabadegyetemen, és nem lehetek elég Hálás az Égieknek, hogy ide vezettek engem. 1 éves képzésre jelentkeztem, de már az első hétvége után tudtam, hogy 3 évre itt ragadok, és remélem, ennek a 3 évnek sosem lesz vége!!!
Amióta itt tanulhatok, az életem nem csak múlik, hanem telik!!!!
Rengeteget tanultam magamról, és változtam már 5 hónap alatt, máshogy szemlélem a világot és a körülöttem élő embereket. Szeretem az iskola sokszínűségét, a végtelenül lelkes és segítőkész tanárainkat, az online órákat, a könyvtárat, ahol választani sem tudok a rengeteg könyv közül!
És nem utolsó sorban csodás, önzetlen, támaszt adó Barátokra leltem a csoportunkban!!!!
Alig várom a szeptembert, hogy folytassuk.

Szívből ajánlom mindenkinek, hogy kezdje el az Omniverzum csodás útját járni!!!!"

2023. június

Vereczkey Dorottya

Lépj velünk kapcsolatba

6 + 12 =

Telefon

+36-20/333-6475

Marelin-Domokos Erzsébet

Cím

Omniverzum Szabadegyetem
Budapest XIII. kerület, Váci út 4.
2 emelet 5.
82-es kapucsengő

Köszönjük, hogy igényelted Önismereti program tájékoztatónkat