+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

Oktatóink

Minden tanárunk járja a Lélekfejlődés tudatos Útját, és képzéseinkben az Omniverzum Szellemiségéban tanítanak.

Az Omniverzum Szabadegyetem tanári kara tudatosan járja a fejlődés útját.
Mindannyian Tanárok és Tanulók is vagyunk.
Nem csak az Élet Iskoláját járjuk, hanem a tudatos Szellemi Utat is.
A Szellemi Törvény kimondja, hogy tudatosan tanulj, fejlődj, ismerd meg önmagad. Ismerd meg Lélek-esszenciádat, aki Vagy.
Tudatos lépések, törekvések és erőfeszítés nélkül NINCS haladás, nincs előrejutás az evolúció útján!
S amikor már látod, hogy miben vagy a legjobb azt kötelességed odaadni a világnak, s amiben fejlődésre szorulsz kötelességed azt fejleszteni.Ezt tesszük. Ezek vagyunk mi.
Steinmüller Csilla Magdolna

Steinmüller Csilla Magdolna

Szakmai vezető

Spirituális tanító, Szellemi Útonjáró, Omnipszichológus

 

Jelenlegi földi létem Steinmüller Csilla Magdolnaként élem.

Már körülbelül harminc éve járom és élem a spirituális utat.

Nővérként kezdtem pályafutásomat 15 évesen. Ezekre az évekre a mai napig nagy-nagy szeretettel emlékszem vissza.
A SOTE II. sz. Gyermekklinika kardiológiai osztályán dolgoztam először a szakközépiskola mellett, “kommunista vasárnapokat”, majd miután Csecsemő és gyermekápolónő diplomát szereztem, itt helyezkedtem el. Imádtam és a mai napig imádom ezt a munkát.

Közben férjhez mentem, és született négy gyermekem, akiket nagyon vártam.
Mindig szerettem volna nagy családot, a hozzá kapcsolódó sok mindennel együtt.
Közben a hivatásomat sem voltam képes feladni. Munkahelyet változtattam – körzeti nővér lettem -, de a segítő hivatást nem tudtam otthagyni.

Aztán – mint nagyon sok emberrel – velem is megfordult a világ. Csalódás, válás, elkeseredés …
Kérdések, kétségek, csalódások, fájdalmak, és újabb kérdések és kétségek indítottak el azon az úton, melyen ma is járok.
Tanfolyamok, tanítók, iskolák és újabb tanulmányok, kérdések és kétségek …

Majd India, Satya Sai Baba, a Vízöntő-kor, az indigó és kristály gyermekek hoztak újabb és újabb üzenteket számomra. Találkozások Emberekkel – többek között: Dr. Szerján Erika és Z. Gánti Péter -, akik tovább lendítettek Utamon.

Mindeközben a belső, sejtszintű meggyőződés, és az állandó spirituális nyugtalanság az, ami állandóan bennem motoszkált, igazgatott és tartott azon az úton mely az enyém, és melyet ma már TUDATOSAN JÁROK.

Ez pedig a Vízöntő-kor Szellemi Útja, az Egyetemes Bölcsességé. Azé az új minőségé, mely felé mindannyian haladunk, mint emberiség.

Újabb elméleti és gyakorlati utak következtek: a Teozófia, a Hylozoika, a Gnózis, a Negyedik Út, az Egyetemes Bölcsesség Útja, …

És 2020 augusztusában kinyílt számomra a fejlődés és tudás következő ajtója az Aranykor Tudása. Megismerkedtem Szeklitova Larisza és Sztrelnikova Ludmila munkásságával. Végtelenül Hálás Vagyok, hogy elérhetővé vált számomra ez a Tudás!

Hála, Tisztelet és Köszönet minden Mesternek, akik átadták a tudás és a beavatás útját, hogy ha készek vagyunk rá, mi is elindulhassunk ezen az Úton!

Hála-Tisztelet-Köszönet

Három évtizede foglalkozom mélyebben a spiritualitással, ezotériával, természetgyógyászattal és a pszichológiával. 7 évig vezettem rendszeresen családállítást.

Több helyen tanítottam felnőttképzés keretében:
» OMsuli Felnőttképzési Intézet
» Mantra Parapszichológia Főiskola
» Körösi Csoma Sándor Buddhista Egyetem
» Natura Holisztikum Magánegyetem
» Éden Felnőttképzési Intézet

Az idők folyamán igen sokat változtam.

Ma a Vízöntő-kori Új Emberiség, az Aranykor Tudása és a Tudatos fejlődés elkötelezettje vagyok.

Hat alkalommal voltam Indiában Sai Babánál. Ezek az utak számomra mély belső utazások is voltak, melynek célja a magasabb és tágabb tudatszint elérése volt.

Nagyon-nagy öröm számomra együtt dolgozni a Tudatos Utat járó emberekkel, a nyitott és kíváncsi Lelkekkel, az indigó- és kristály-gyermekekkel, szüleikkel és a fiatal felnőttekkel is. Ezen emberkék az Új Emberiség alapjai.
Mi, emberek is ez irányban fejlődünk, ha ezt választjuk.
Én nagyon sokat tanulok tőlük, és képesek vagyunk egymást is segíteni ezen az új úton.

Rendszeresen Vipassana meditációt vezettem, mert igen fontosnak tartom a meditációt és a csendet,  hogy közelebb kerüljünk Önmagunkhoz. Jelenleg Gnosztikus elvonulásokat is vezetek.

Mottóm:

„Életem az üzenetem” * Sai Baba

Én akkor tudok segíteni ha a Tudatos Indulás és Útonjárás mellett döntesz.
Ha kéred, „fogom a kezed”, s mehetünk együtt is.

zaszloGyere és vágjunk bele együtt!

Steinmüller Csilla Magdolna
spirituális tanító, Útonjáró Tanítvány

Marelin-Domokos Erzsébet

Marelin-Domokos Erzsébet

Oktatási vezető

Művészeti terapeuta, Maja Asztrológus, Spirituális Lélekgyógyász

Domokos Erzsébet vagyok, az Omniverzum Szabadegyetem tanára és oktatási vezetője.

A Lélek központú világnézet mindig szerves része volt életemnek. Mondhatni az anyatejjel szívtam magamba, hiszen édesanyám révén már egészen fiatal tinikoromban közel kerültem a spiritualitás témáihoz. Emlékszem, a középiskolás éveim alatt volt valamilyen problémám, és édesanyám a Symbolon kártyák segítségével mutatott rá a probléma gyökerére. Már akkor kiderült számomra, hogy sok nehézség mögött a születési dinamikák adta tulajdonságok állnak. 16 évesen voltam először családállításon, ami nagyon meghatározó élményeket adott számomra. A főiskolai évek alatt végeztem el az első tanfolyamom, mit azóta számtalan követett.

Rengeteg témával, módszerrel ismerkedtem, ismerkedek meg. 2011 óta az egyik fő nézőpontot számomra a Maja Asztrológia adja meg. A Spirituális Lélekgyógyász képzésben is ezt a módszert választottam szakdolgozatom témájának. Számomra ez az a megközelítés, ami egységbe rendezi mindazt a tudást, amire szeret tettem az évek során. Ez a módszer komplex, mindennel összefűzhető, ezért az egyén igényeire szabható. Olyan térképed ad önmagunkhoz, amelyet eddig más rendszer nem tudott számomra megadni.

Emellett a másik kedvencem a művészetterápia. Ennek a megközelítése, hatásmechanizmusa és módszertana olyan lehetőségeket rejt magában, amelyekkel közelebb kerülhetünk tudattalanunkhoz, számunkra ismeretlen, rejtett működésünkhöz, motivációinkhoz. Finoman, szinte észrevétlenül segít fejleszteni magunkat, miközben sokkal harmonikusabbá, boldogabbá, kreatívabbá válunk általa. Majdnem minden téma feldolgozása lehetséges a Katarzisz Komplex Művészetterápia módszere révén, mely megmozgatja mindkét agyféltekénket, miközben összekapcsolja tudatos és tudattalan részeinket.

Jelenleg ez a két fő módszer, amivel dolgozom. Számomra talán a legfontosabb, hogy munkámmal az emberekben rejlő potenciálok felszabadítását segítsem. Ez pedig nem lehetséges a fixációk, megakadások, negatív élmények és emlékek elengedése nélkül. Módszereimet aszerint fűzöm össze, hogy a legjobban tudjam segíteni az önmagunkkal végzett munkát, saját erőforrásaink és energiánk felszabadítását.

Az Omniverzum Szabadegyetem életébe 2008-ban léptem be, amikor is elkezdtem a Spirituális Lélekgyógyász képzést. Ezalatt iskolatitkárként is tevékenykedtem az iskolában, miközben igyekeztem a legtöbb programon részt venni. Majd 2010-ben kezdtem tanítani is a képzésben. Azóta is életem egyik fontos helyszíne ez az iskola, ahol rengeteg időt töltök. Jelenleg oktatási vezetőként igyekszem a színvonalas és diákközpontú iskolát irányítani.

A képzés keretein belül jelenleg a következő tárgyakat oktatatom:

  • Művészetterápia főleg gyakorlati órákon keresztül igyekszem megvilágítani a non-direktív módszer előnyeit, lehetőségeit.
  • Maja Asztrológia
  • Önismeret
  • Sorsfordulók, Életút, Válságok
  • Sugarak
  • Tanácsadás elmélet és gyakorlat

Domokos Erzsébet
Katarzisz Komplex Művészeti Terapeuta, Spirituális Lélekgyógyász, Bach-virág Tanácsadó, oktatási vezető
erzsebet.domokos@gmail.com
06-20/333-6475
alkotoonismeret.com
idozito.com

Szántó Adrienn

Szántó Adrienn

Bach-virágterápis és Illóolaj oktatás

Bach-virág tanácsadó, Spirituális Lélekgyógyász, Illóolaj tanácsadás

Nagyon hálás vagyok és megtiszteltető számomra, hogy az Omniverzum Szellemiségét képviselhetem tanítóként.

Ezt szeretném én is továbbadni azoknak a diákoknak, akik úgy döntenek, hogy elindulnak ezen a korántsem könnyű, ámde annál csodásabb úton.

Régóta kerestem a választ arra, hogy mi célból is vagyunk itt a Földön.
Abban biztos voltam, hogy többről szól, minthogy az anyagi megélhetés mókuskerekén keresztül rohanjunk át az
életen. A belső lényem nem hagyott nyugodni, így találtam rá az Omniverzumra, a Spirituális Lélekgyógyász képzésre, ahol az első nap után tudtam, hogy jó helyen vagyok.

Nem igazán lehet szavakkal elmondani, hogy milyen változást hozott az iskola az életemben. Megtaláltam a
válaszokat a kérdéseimre. Közelebb kerültem Igaz Önvalómhoz. Egy olyan hitrendszert tudtam felépíteni, ami a vezérfonala lett a mindennapjaimnak.
Az Omniverzum az életem részévé vált, mely a képzés befejezése után sem változott. Folyamatos tanulással és fejlődéssel igyekszem haladni az úton, a tudásom és tapasztalataim által szeretnék másokat is támogatni abban, hogy közelebb kerüljenek Önmagukhoz.

A Bach-virágok rendszere csodálatos. Nagyon hamar közel került hozzám, egyszerűségének és szelídségének köszönhetően elég gyorsan integrálni tudtam használatát. Kisgyermekes anyaként is megtapasztaltam hatékonyságát, olyan támogatást jelent a nehéz időszakokban, amit mással nem lehet pótolni. Az önismereti munka alapját képezi, mely a különböző viselkedésmintákon keresztül rávilágít arra, hogyan tudjuk a negatívan működő részeinket egy magasabb szellemi szinten működtetni.

A világ egyre gyorsabban, napról napra folyamatosan változik. Látjuk, érezzük azt ami kint történik. Azt gondolom, most van itt az idő igazán, hogy felébresszük szunnyadó tudatosságunkat, és felelősséget vállaljunk önmagunkért, az életünkért, a Lényünkért. A változás bennünk kell, hogy megszülessen. Bár az út akadályokkal teli, tudom, hogy együtt, csoportban haladva, bizalommal, nyitottsággal, szeretettel és elfogadással tudunk előre haladni.

Szántó Adrienn
Spirituális Lélekgyógyász
adrienn.szanto@gmail.com

2021. január 4.

H. Nagy Krisztina

H. Nagy Krisztina

Mozgásterápia-Művészetterápia, Pszichológia

Család- és Mozgásterapeuta
Cserta Zsófia

Cserta Zsófia

Kronobiológia, Teozófia, Személyiséglélektan

Spirituális Lélekgyógyász, Mentál Higiéniás szakember

Mind a pszichológia, mind az ezotéria vagy spiritualitás nagyon régóta érdekelt. Nehéz gyerekkorom volt, és emiatt már egyetemista éveim alatt elkezdtem foglalkozni pszichológiával, majd grafológiával. Szerettem volna megérteni saját és környezetem viselkedését. Három természettudományos egyetemi diplomát szereztem, de nem találtam meg a válaszaimat. Folyamatosan kutattam és vártam, hogy majd egyszer csak megértem, miért vagyok itt, mi értelme van az életemnek, és hogy mit jelent az, hogy boldogság. 40 felé közeledve teljes boldogtalanság és kétségbeesés vett rajtam erőt. A gyerekek nagyobbak lettek, a munkahelyemen nem éreztem, hogy elismernek, a férjem mellett nem éreztem már magam nőnek, a barátok már nem tudtak segíteni, csak panaszkodtam minden miatt, és kritizáltam magam körül mindenkit, saját elégedetlenségemet a családomon vezettem le. Eljutottam oda, hogy úgy éreztem az életem minden területén kudarcot vallottam, és így már nincs értelme az életemnek. Egy pszichológus megkérdezte tőlem, hogy szerintem miért érdemes élni, és én nem tudtam rá őszintén válaszolni, tudtam milyen választ vár el tőlem, hogy pl. felnevelhetem a gyerekeimet és majd az unokáimat, stb., de én ezeket csak kötelességnek éreztem, feladatoknak, amik leszívják az energiáimat. Nem tudtam mitől lennék boldogabb, örültem némi Én-időnek, de soha nem volt elég jó semmi. Borzasztó érzés volt belegondolni, hogy valószínűleg még hosszú, elvárásokkal teli éveket kell leélnem tele kötelességekkel, feladatokkal, és közben én teljesen elveszek, megszűnök létezni. A depressziós korszakom után következett az önismereti és a lélekgyógyász képzés, ami hitet, önbizalmat, önszeretetet és célokat adott, és mostanra már elmondhatom, hogy az ÉLETET választom.

A lélekközpontú filozófia, vagy szellemi filozófia, amivel az Omniverzum Szabadegyetemen találkoztam, nagy segítséget nyújtott a továbblépéshez. A pszichológiai tantárgyak segítségével sikerült feldolgoznom a gyerekkori problémáimat, illetve megismerkedhettem többféle módszerrel, amelyek mindegyike adott egyfajta rálátást az életemre, arra, hogy miért működök úgy ahogy. Tetszett, hogy ebben az iskolában mindenkinek más-más hite van, és vannak olyanok is, akiknek egyáltalán nincs, köztük voltam én is, mert abszolút materialista neveltetést kaptam és életem során minden kérdésemre a természettudományos iskolákban szerzett tudással akartam válaszolni. Amikor az Állatorvosi Egyetem experimentális toxikológus képzésére jártam, nagyon sokat tanultunk a betegségek kialakulásáról. Ott szembesültem azzal, hogy nincs egyértelmű magyarazát az okokra, sem genetikailag, sem környezeti hatásokkal nem indokolható, hogy az egyik ember miért betegszik meg, és a másik pedig miért nem. Persze vannak hajlamaink, de mégis leélhetünk úgy egy egész életet, hogy azok nem aktiválódnak be. Mindenki ki van téve valamilyen környezeti terhelésnek és mégsem egyértelmű, hogy ki lesz beteg és ki nem. Mindent összevetve a betegségek genetikai és környezeti okán felül kell lennie egy harmadik szempontnak, ami mondhatjuk úgy is, hogy „meghúzza a ravaszt”, és ez a pszichés állapot.

A Szellemi filozófia mellett a Személyiséglélektan és a Kronobiológia rendszerén keresztül sikerült leginkább megértenem Önmagam, nevelésből hozott és nem-nevelésből származó tulajdonságaimat, képességeimet, hajlamaimat. A Kronobiológia segítségével ráláttam gyermekim, férjem, szüleim, testvérem, barátaim alapvető jellemvonásaira és a karmikus kapcsolataimra. Észrevétlenül tettem le régi terheimet, és lettem elfogadóbb magammal és másokkal szemben. Különböző további tanfolyamokon vettem részt, majd munka mellett elkezdtem tanítani, mert úgy gondoltam, hogy sok olyan ember van, aki hasonló gondokkal küzd, és akinek lehet segíteni a fenti módszerekkel, csak időt és energiát kell szánnunk a fejlődésre, miközben fokozatosan elkezd kitisztulni a kép, hogy kik vagyunk, mit akarunk, és hogy merre tartunk. Mind ezek után már akaratlanul is segítünk a környezetünkben élőkön és terheket vehetünk le a gyermekeinkről, hogy ne vigyék tovább a mieinket.

Cserta Zsófia * 2017. 12. 27.

Pataki Martina

Pataki Martina

Színterápia oktatás

Színterápiás tanácsadó, Spirituális Lélekgyógyász

Mindig vonzott valami megmagyarázhatatlan.
Kerestem a helyem a hivatásom és magam a világban.

Az elején azt hittem, ha majd elvégzem a főiskolát (és még más képzéseket) akkor a helyemen leszek, de a nyugtalanság csak egyre nagyobb lett.
Elkezdtem máshol keresni a válaszokat a kérdéseimre.
Divatos „spiri” tanfolyamok után azonban még mindig úgy éreztem, nem elég az, amit tanultam és többet szeretnék tudni.
Rátaláltam az Omniverzum Szabadegyetemre, ahol a komplex képzés keretein belül ismerkedtem meg a színekkel is.

Nagyon sokat tanultam az itteni tanáromtól és Békefi Máriától.
Mostanra az a megtiszteltetés ért, hogy én taníthatom és adhatom át a tudásom és tapasztalatom.

Pár évvel ezelőtt nem hittem volna, hogy ilyen nagy hatással lesznek rám és ennyi minden van a színekben.
A színekre én élő entitásként, finom energetikai létezőkként tekintek.
Átjárnak mindent és mindenkit.

A színek fény formájában a teremtő világunk részei, annak megnyilvánulásai.
Természetesen fizikai szinten is mindenhol körül vesznek minket.
Minden színnek külön jelentése van és minden szín, minden embernek az adott életszakaszában mást üzen.
Ezért önismereti rendszerként is nagyon jól alkalmazhatóak.
A színek ezen rendszerébe vezetem be a hallgatókat az Omniverzum Szabadegyetem színterápia képzésén belül.

Pataki Martina
martina.pataki@gmail.com

2021. január 4.

Cerny Ildikó

Cerny Ildikó

Családállítás; Spirituális Lélek - és Energiagyógyászat

A munkám lényege az emberközpontúság, ahol az EMBER-t, nem véletlenül írtam csupa nagybetűvel. A testi, lelki problémák megoldását sokféleképpen meg lehet találni. Úgy gondolom azonban, nem mindegy a „hogyan”.

A figyelem iránya, a feltétel nélküliség, az empatikus hozzáállás és a ráfordított idő sokat jelent azoknak, akiknek segítségre van szükségük. 

A lélek megmutatja a test szükségleteit, míg a betegségek elvezetnek a lélekből induló okokhoz.

– Családállítás segítségével lélek szinten állítható helyre a családi rend és az egyensúly azon belül. 
– Számok segítségével Életút és Sorselemzés, esetleg Segítő beszélgetés vezethet el a megoldásokhoz életünkben.  
– Prana Energiakezelés pedig a csakráinkon keresztül segíthet abban, hogy testünk harmonikusan működjön.
– Spirituális Önismereti Kurzusokon pedig a saját ütemükben fejlődhetnek, akik saját magukban keresik a megoldást.

Számomra a hivatásom a szeretet hivatása. 
Megmutatom, hogyan lehet elérni a 

                                        tesi-lelki-szellemi egészséget, 
                               talpra állni, mosolyogni, élvezni az életet.

 

“Ahogy egyre idősebb leszel, megtanulod, hogy két kezed van: az egyik azért, hogy magadon segíts; a másik pedig azért, hogy másokon.” 
                                                                        Audrey Hepburn

Tabáni Erzsébet

Tabáni Erzsébet

Meseterápia

spirituális lélekgyógyász, alkotó-fejlesztő meseterapeuta, okleveles rajzvizsgálati szakértő

Már gyermekként korán megvilágosodott előttem, hogy azért születtem erre a világra, hogy másoknak segítsek. Ez a segítőszándék végig kísért az eddigi életemen, aztán a harmincas éveim elején motoszkálni kezdett bennem valami, hogy valami többnek is lennie kell ebben a világban, mint amit az anyagi, fizikai minőségében láthatunk és nekem is több rendeltetett, mint a napi szintű mókuskerék.

A spiritualitás felé fordultam, kerestem az utam, a lehetőségeket, hogyan szerezzek tudást, hogyan fejlesszem magam és hogyan segíthetnék ezáltal másoknak is. Az Omniverzum Szabadegyetem Spirituális Lélekgyógyász képzése hozta meg az áttörést, ahol rengeteg módszerrel megismerkedhettem, azonban ami a legfontosabb, hogy önmagamról is rengeteget tanultam.

Az iskolában megtanult módszerek segítségével egyre szélesebb spektrumban láttam rá elakadásaimra.
Amikor beléptem az iskolai falai közé egy komoly életkrízis közepén voltam, de ez kellett ahhoz, hogy eljussak az iskolához, mely utat mutatott a további fejlődésemhez is.

A meseterápiával még az Omniverzium diákévek előtt találkoztam. Korábban átestem egy súlyos betegségen, amellyel kapcsolatos gondolataimat, érzéseimet egy mesében örökítettem meg és ami lélekben gyógyítólag hatott rám. Aztán azon kezdtem töprengeni, ha ez nálam működik, nem lehet, hogy másoknak is segíthetne? Ekkor kezdtem el kutatni, hogy létezik-e mesék általi gyógyítás és rátaláltam a meseterápia módszerére. Szerencsésnek érzem magam, mert Boldizsár Ildikótól tanulhattam meg a Metamorphoses Meseterápia módszerét és így váltam alkotó-fejlesztő meseterapeutává.

A mesék rengeteget segítettek az önismereti utamon is, mai napig rácsodálkozok egy-egy mese mélyebb rétegeire, amiről jó lenne, ha mások is tudnának és nem csak úgy tekintenének a mesékre, mint a gyereknek íródott fantáziaszülemények. Aki kapcsolatba kerül a mesékkel, elkerülhetetlen, hogy az rálátást kapjon az élethelyzetére és a megfelelő mese segíthet az elakadások, lelki válságok kezelésében. Nekem meseterapeutaként pedig az a feladatom, hogy megtaláljam azt a mesét, ami nem csupán az  aktuális problémát, vagy krízishelyzetet mutatja meg, hanem az azokból kivezető utakat, fejlődési lehetőségeket is.

2022. augusztus 22.

Tabáni Erzsébet
Metamophoses meseterapeuta, Spirituális lélekgyógyász

Magera Klári

Magera Klári

NLP, ÚSZ, Energetika

Prana Nadi Nagymester, Spirituális Lélekgyógyász

Magera KláriAmiben hiszek…

Azért születtünk, hogy teljesítsük élettervünket, azért hogy beteljesítsük azt a feladatot, amiért a Föld nevű bolygóra születtünk. Ez a vágy egész életünkben elkísér, ez tart minket életben és ez húz be helyzeteinkbe, kapcsolatainkba, tapasztalásainkba; az ÉLETBE. Ez a vágy tartja lelkünket a fizikai testünkben. Azért születtünk a földre, hogy fejlődjünk, hogy lelki lényekként ebben a duális világban a kiteljesedés által beteljesítsük „teljességünket”. Azok legyünk, AKIK VAGYUNK, valódi önmagunk.

Életünk válságai a Sors szükségszerű lépései. A válságot semmi sem jelzi erőteljesebben, mint betegségeink és félelmeink. A betegség vészcsengő; rossz úton jársz! A félelem az irány; amerre beszűkültünk, arra kell mennünk. A félelem ellentéte a szeretet. A SZERETET pedig az UNIVERZUM arca és teste, nélküle nem létezik valódi élet.

Minden ember fejlődésének kulcsa, hogy eljusson a saját „Árnyékához”, lelkünk azon területéhez, amelyet elfojtunk, amivel nem akarunk szembesülni, ezért inkább játszmázunk. Ezek okozhatják a továbblépésünk, fejlődésünk hiányát, teljes megrekedésünket. Mindenkinek egyedi az „Árnyéka”, mert mindannyian más én-részünket folytjuk el, majd feldolgozás hiányában hasítjuk le tudattalanul valódi önmagunkról. Lelkünk „fél-tett” részét C. G. Jung óta nevezzük az „árnyékok” tudatosan, vagy tudattalanul épített, gyakran megörökölt birodalmának. A magyar nyelv magától értetődően kifejezi, hogy a „fél – tett” nem más, mint az általunk megvalósított, azaz létrehozott cselekvés, történés – általunk „tett” –, melyet a félelem teljes mértékben átitat, megbénít. Amit mi hozunk létre, azt viszont meg is tudjuk szüntetni.

A „fél- elem” egyenlő az „egész-ség” hiányával, tehát úgy érhetjük el a teljességet, ha meglátjuk a másik felet, a „fényt”, ami nélkül nem létezik „árnyék”, és nem létezik sötétség. A harmónia a kettő egyensúlya által nyer életteret.
A fény és az árnyék együtt jár, ahogyan a nappal és az éjszaka, a nap és a hold, a kint és a bent, a lent és a fent, és a férfi és a nő is. Ez így kerek, így teljes, így egész. „Egész-ségünk” lényege a dualitás megtapasztalása, elfogadása, integrálása, és általa egy új minőség létrehozása, amely már túlmutat a részek összességén, mert meghaladja azt. Egy más valóság megtapasztalásába enged betekintést, amely másfajta, egyben kifinomultabb érzékeléssel jár.

Bármelyik részünk megtagadása diszharmóniához vagy álharmóniához vezet!
Találjuk meg saját középpontunkat, ahol nyugalmat, békét, szeretet, valódi önmagunkat, létünk magvát, a bennünk élő „isteni szikrát” találjuk. Ettől a középponttól való eltérés bármelyik irányba, az elkülönülést, az elszakadás érzését hozza, az ellentétek megtapasztalását, poláris megtapasztalást, amely „küszöb”, éljük meg és menjünk tovább! Mindannyian nőként vagy férfiként éljük az életünket, de csak kevesekben tudatosul az, hogy önmagunk női és férfi oldalának harmóniába hozásával, a sötét, tudattalan részeinknek tudatba emelésével, a belső gyermekünk felnőtt énünk által való megvigasztalásával… kitörhetünk illuzórikus álvalóságunkból egy valódibb életbe, végre a dolgok mögé nézhetünk, mert ott van a valóságra nyíló ajtó. Így annyi plusz energia szabadulhat majd fel bennünk, melyből töltekezve lesz erőnk „megfordulni” az árnyéktól a FÉNY felé.
A fény mindig is ott volt, csak az energiánk nagy részét arra fordítottuk, hogy lenyomjuk pozitív, vagy negatív félelmeinket, képességeinket, gyengeségeinket, emberi gyarlóságainkat, nem kedvelt tulajdonságainkat, hajlamainkat, fájdalmainkat, vélt bűneinket, bánatunkat. Helyzetünket tovább bonyolítjuk azzal is, hogy olyan elterelő hadműveleteket találunk ki, hogy mindezt játszmákkal és projekciókkal elfedjük, nem figyelve arra, hogy ettől még nagyobb lesz az árnyékbirodalmunk. A játszmázás menekülés a valóság elől. A projekció a torzulásmentes személyes valóságunk kivetülése, a világban felbukkanó „beszélő tükrök” álruhájába rejtve. Ha van fülünk a hallásra, akkor halljuk, és ha van szemünk a látásra, akkor látjuk. Minden történés, amellyel kapcsolatba kerülünk, és minden mondatunk, amelyet kimondunk elárulhatnak valamit hiányzó /tudattalan/ részünkről. Kapcsolatainkban lényünk elrejtett részét elkezdjük rávetíteni a másikra, pedig a kulcs; valami fel nem ismertnek, illetve be nem ismertnek a meglátása abban a tükörben, amit ő mutat nekünk.

Hiszem, hogy az árnyékkal való munka nélkül nem lehet, vagy nagyon nehéz tovább lépni, mind az egyénnek, mind a csoportnak / család, munkaközösség, nemzet, lélekcsoportok stb./, és a Földnek is.

„ Isten a szívben lakik, a tudattalanban.
Ott van a kimondhatatlanul rettenetestől való félelem forrása, és az erőé is, hogy a rémületnek ellenálljon.”

Legyünk önmagunk „fénye”, idegen önvalónk nélkül. Ismerjük meg önmagunkat és ébredjünk rá, micsoda öröm többet megtudni magunkról.
„ Minél inkább sínen vagyunk, annál kisebb az esélye, hogy valakit véletlenül lelökjünk a maga útjáról.
Mindinkább ráhangolódunk a sajátunkra, képesek leszünk ellenállni az egyre jobban kibontakozó, lelkünket érő tudatos vagy tudatalatti befolyásolási kísérleteknek.”

Magera Klári * Nyíregyháza
20/489-7417

Útonjárás

Németh Katalin

Németh Katalin

Szimbológia oktatás

Bach-virág tanácsadó, Szimbólumtan, Spirituális Lélekgyógyász

Ingyenes Spirituális Mini Tréning

Ha érdeklődsz a spirituális fejlődés iránt, ismerd meg az Omniverzum Szabadegyetem tanításait.

Le kell lépnünk a több tízezer éve taposott, jól bejáratott utunkról, és egy totálisan Új Úton kell elindulni.

Kérd INGYENES email programunkat és bemutatjuk az ÚT első néhány lépését >>>

KÉPZÉSEK

Szolgáltatásaink

Ha kedvet kaptál a spirituális fejlődéshez, válassz képzéseink közül és fejleszd tudásodat, fejleszd Önmagad.

Személyes képzéseink mellett távoktatás formában és online tanfolyamainkon is tanulhatsz.

Személyes képzéseink

Ismerd meg az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit, válassz különböző személyes képzéseink közül.

Távoktatás képzéseink

Otthonodból, saját időbeosztásod szerint is elvégezheted az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit.

Online tanfolyamok

Rövidebb, online kurzusainkon egy-egy spirituális részterületet sajátíthatsz el, kényelmesen, otthonodból.

Lépj velünk kapcsolatba

5 + 7 =

Telefon

+36-20/333-6475

Domokos Erzsébet

Cím

Omniverzum Szabadegyetem
Budapest XIII. kerület, Váci út 4.
2 emelet 5.
82-es kapucsengő

mini-spiri-trening

Köszönjük, hogy igényelted Spiri-mini-tréningünket