+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

Jóga az Önismeret Útja

 

“A jóga útja önmagunk legyőzése, melynek jutalma az Önvaló elérése.”

 

Szeretettel várlak csoportos és egyéni; kezdő és haladó óráimon: Áros Enikő

A jóga  ………..

Jógaórák a Nyugati pályaudvarnál

LEHETŐSÉGEK

Alábbi lehetőségek közül választhatsz:

Mindent az ALAPOKtól ~ mini tanfolyam kezdőknek

4 x 1,5 óra, melyben az alapvető fogalmaktól, a helyes ülés, állás, járás szabályain át, megtanuljuk a legalapvetőbb elveket, ajánlásokat és a negyedik alkalom végére a gyakorló eljut odáig, hogy egy általános elméleti és gyakorlati ismerete lesz arról, hogy innentől kezdve kellő tudással és biztonsággal tudjon gyakorolni csoportban és otthon is.

A keddi vagy a pénteki csoporthoz is tudsz csatalkozi!

Kedd 16:00 – 17:30 között vagy/és
Péntek 15:30 – 17:00 között

Középhaladó gyakorló jóraóra

Ez az óra azoknak ajánlott, akik már jógáztak korábban és nincs különösebb egészségügyi problémájuk.

Ezek az órák közel két óra hosszúak. Tapasztalatom szerint ennyi idő szükséges egy jól felépített gyakorláshoz, ahol az óra végére a gyakorlóban egy kiteljesedett, feltöltődött állapot jön létre.

Keddenként 18:00-19:30 között
Péntekenként 10:00 – 11:45
között

 

Senior órák az idősebb korosztály számára ~ kb. 1,5 óra hosszú órán

Ahogy a fiatalabb korosztály, úgy az idősebbek gyakorlásakor is megkülönböztetett figyelem szükséges, hogy fizikai és mentális állapotuknak megfelelően összeállított gyakorlatokat végezzenek a megfelelő sorrendben.

A jóga az egészséget, a rugalmasságot, a frissességet és az élettel telítettséget adhatja nekünk. Soha nem késő elkezdeni.

Várlak SZERETETTEL!

Keddenként 10:30 – 12:00 között.

Női jógaórák közel 2 órás gyakorlás

A jóga hagyománya és az évszázadok során feljegyzett klasszikus ászana leírások nem tesznek különbséget férfi és női gyakorlatok között. Azonban látnunk kell azt, hogy a női test sérülékenysége, életszakaszonkénti folyamatos változása, az anyaság és a fokozott igénybevétel egészen más fajta gyakorlatok összeállítását igényli, mint a férfiak esetében.

A kifejezetten női órák gyakorlatai lágyabbak, áramlóbbak, mint a klasszikus gyakorlatok során.

Péntekenként 17:30 – 19:00 óra között.

Egyéni terápiás órák

az óra hossza egyéni igénytől függően

A gyakorlóval való személyes együttlét során van lehetőség arra, hogy a figyelmet teljesen az adott egyénre tudjam fordítani és a fizikai gyakorlatokon túlmenően teljes és személyre szabott gyakorlatokat végezzünk együtt.

Az egyéni alkalmakkor van lehetőség olyan életvitellel, lelki dolgokkal kapcsolatos tapasztalatokat megbeszélni, amire a csoportos órák keretében kevésbé van lehetőség.

Időpont egyeztetés szerint. Várlak!

Tini korosztály számára gyakorlás ~ kb. 1,5 óra hosszú órán

A gyerekek és tinédzserek olyan különleges csoportját képezik a jóga gyakorlók körében, ahol mindenképpen látnunk kell azt, hogy számukra nagyon fontos, hogy egymás társaságában legyenek ezeken a foglalkozásokon, valamint nagyon fontos az is, hogy életkori sajátosságaikat, figyelmi képességeiket és lelki világuk átalakulását szem előtt tartsuk. Ezeken az órákon több időt fordítunk a relaxációra és a figyelem összpontosítására.

Kérlek írj/érdeklődj az időpont miatt.

Haladó gyakorlás haladó gyakorlóknak ~ 2 órás

A nevében is benne van, hogy ezek az órák olyan gyakorlóknak szólnak, akik már régebb óta jógáznak, testük és idegrendszerük már hozzászokott az intenzívebb gyakorlatok hatásaihoz.

Kérlek írj/érdeklődj az időpont miatt.

Kora reggeli gyakorlás ~ 1,5 óra

A test kora reggel még merev, rugalmatlan. A gyakorlatok ennek megfelelően vannak összeállítva úgy, hogy egyfajta finom áramlás által a gyakorlás végére felélénküljön a test és az elme is.

Kérlek írj/érdeklődj az időpont miatt.

Eszközös jógaórák ~ közel 2 óra

A jógaterápiában használatos eszközökkel segíteni tudjuk a gyakorlatok helyes kivitelezését, ami azért nagyon fontos, mert az ászanák akkor tudják kifejteni hatásukat minden szinten, ha azt megfelelően végezzük el.

Kérlek írj/érdeklődj az időpont miatt.

Várlak jógaóráimon!

Igyekszem a jógaórákat az igényekhez igazítani. Ezért kérlek, hogy ha szeretnél jönni, de nem találod az időpontot, vagy éppen Neked a kiírt időpont nem megfelelő, vedd fel velem a kapcsolatot és egyeztessünk.

Áros Enikő
jógaoktató és jógaterapeuta
jogagyakorlasenikovel@gmail.com
+36-30/266-72-66

Mi a jóga és mi nem?

Ahhoz, hogy válaszolni tudjunk arra a kérdésre, hogy mi a jóga, először azt kell tisztáznunk, hogy mi nem.

A JÓGA NEM SPORT, nem egy modern kori, divatos mozgásforma és nem valami ködös és megfoghatatlan szellemi irányzat.

A jóga útja maga az életünk útja. Az önmegismerésnek az a folyamata, ahol először felfedezzük azt, hogy kik nem vagyunk, kivel és mivel nem tudunk azonosulni és mik azok a téveszmék, amelyek alapján igyekszünk kormányozni életünk hajóját.

A JÓGA EGYSZEMÉLYES ÖNMEGTAPASZTALÁS, ahol önmagunktól eljutunk igazi Önvalónkig.

A jóga ősi bölcsessége segít szellemünket nemesíteni, elménket élesíteni, testünket pedig megtisztítani. A jóga eszköztára sokkal több kincset rejt, mint amit a legtöbb nyugati ember ma ismer.

Ennek megismerésében tudok utat mutatni számodra.

A munkát nem tudom helyetted elvégezni, de abban tudok segíteni, hogy képes legyél tenni Önmagadért.

Világosság Omniverzum irás
Világosság Omniverzum irás

MAGAMRÓL

Áros Enikő 

Áros Enikő vagyok. Több, mint 20 éve vagyok jóga gyakorló és 25 éve vegetáriánus.

2018-ban végeztem Veszprémben a MAGYAR JÓGA AKADÉMIA első évfolyamán, ahol jógaoktatói végzettséget szereztem, 2020-ban pedig a jógaterápiás szakot is elvégeztem
ugyanott.
2019. szeptemberében a tizedik indiai utam a Bombay melletti Lonavlába, a KAIVALYADHAMA JÓGAKUTATÓ INTÉZET, FŐISKOLA ÉS KÓRHÁZ-ba vezetett, ahol egy kéthetes intenzív jógaterapeuta képzésen vettem részt.
2021-ben egy 100 órás, női jóga oktatóképzést is elvégeztem, hogy a női test speciális igényeit, változásait szem előtt tartva tudjak hölgyek számára órákat tartani.
Célom a jóga valódi, ősi tudásának, hagyományainak és szellemi örökségének tiszta formában való továbbadása az érdeklődő tanítványok számára.

Várlak sok szeretettel óráimon,

Enikő

Áros Enikő
jógaoktató és jógaterapeuta

EGYÉNI vagy CSOPORTOS

Jelentkezés Jógafoglalkozásra

Érdeklődés, jelentkezés:

Áros Enikő

jógaoktató és jógaterapeuta

+36-30/266-72-66

Helyszín

Omniverzum Szabadegyetem

1132 Budapest, Váci út 4. 2/5.

Jógaóra árak:

1 alkalom: 2.900.- Ft ~ 1,5 és 2 órás órákra is

10 alkalmas bérlet: 26.500.- Ft ~ 1,5 és 2 órás órákra is

3 alkalmas kezdő bérlet: 7.500.- Ft ~  1,5 és 2 órás órákra is

4 alkalmas alaptanfolyam: 11.000 4 x 1,5 óra

Egyéni óra: 8.000.- Ft/1 óra, 10.000.- Ft/1,5 óra. (Egyéni igény szerint az ár változhat.)

Egy Új Élet Kapujában

Életünk során nagyon sokszor kényszerülünk arra, hogy mindent újrakezdjünk, de hiszem azt, hogy minden ember életében van egy olyan pont, amikor nem csak újrakezdeni kell az életet, hanem ÚJJÁ IS KELL SZÜLETNI.

Eljön az a pont, amikor valóban mindent és mindenkit el kell engedni, aki már nem tartozik hozzánk.

RENDEZŐ ELV annyira erőteljes, hogy nincs értelme küzdeni ellene. Ami nem való egymáshoz, azt nem fogjuk tudni egyben tartani semmilyen módon. Ahol pedig valódi szeretet és Isten általi elrendelés van, azt semmilyen erő nem lesz képes szétválasztani.

Sokunk életében eljött az a pont, amikor nem lehet tovább halogatni annak a feladatnak a felvállalását, amire születtünk.

Ez a feladat nem egy ködös reggelen köszönt ránk, hanem egy olyan mélyben meghúzódó erő, ami egész életünkben ott rezeg bennünk, körbe vesz bennünket és csendesebb pillanatainkban megmutatja magát, akár évtizedekkel korábban is, mint ahogyan az adott pillanat bekövetkezne életünk egy későbbi pontján.

A mostanában kibontakozó átalakulásokat nagyon hosszú felkészítési időszak előzte meg, melyet nem lehet években mérni. Inkább életek láncolatán, tapasztalások során szerzett fájdalmak és bölcsességek által formálódott tudatunk átalakulásán mérhetünk le.

Életünk eseményeit olyan véletlennek tűnő találkozások, váratlan események is formálják, amiknek jelentőségét akkor értjük meg, amikor életünk egy jelentős elágazáshoz érkezik és megértjük azt, hogy azok nélkül a véletlennek feltételezett történések nélkül egyszerűen nem juthattunk volna el erre a pontra.

A tudtos teremtés létezésének tényét nem lehet se letagadni, se jelentőségét vitatni, hiszen életünk eseményeinek alakulásában óriási szerepük van azoknak a gondolatoknak és érzelmeknek, amiket mi generálunk magunkban.

Akik azon elmélkednek, hogy létezik-e szabadakarat vagy eleve elrendeltetés van, mostranra valószínűleg meg tudják adni maguknak az őszinte választ.

Azt gondolom, hogy ha kizárólag eleve elrendeltetés létezne, akkor értelmét veszítené a lelki fejlődés, a tudatosodás útja, a felelősségvállalás fogalma vagy maga a jóga útjának célja. Mely egyik fajta megközelítésben önmagunk korlátainak meghaladását és egy kiteljesedett állapot elérését jelenti.

Ha pedig a szabadakaratot nem korlátozná az Isteni gondviselés, akkor az emberiség jelenlegi tudatszintjét elnézve valószínűleg egy hét alatt elpusztítanánk saját magunkat.

Tapasztalatom szerint a két rendszer, felvállalt sors és szabadakarat, EGYSZERRE ÉS EGYIDEJŰLEG LÉTEZIK.

A lelkileg még éretlen, tudatlan ember sokszor esik bele abba a verembe, hogy az élet által felkínált és kialakított lehetőséggel képtelen élni. Ilyenkor mondjuk azt, hogy valaki elszalaszt egy lehetőséget. Melynek fájdalmas következményeit azután fogja megtapasztalni, miután a körülmények átrendeződnek körülötte és a lehetőség ajtaja bezárul előtte.

Sokan ilyen helyzetben kezdik keresni azt az utat, hogy hogyan lehetne megteremteni újra a lehetőséget, hogyan lehetne visszaszerezni azt, ami elveszett vagy elveszni látszik.

Kemény kérdések ezek, melyekre akkor tudunk választ adni és a hozzánk fordulóknak bölcs útmutatást nyújtani, ha magunk is keresztülmentünk ilyen megtapasztalásokon.

Nem hiszek a mostanában oly divatossá vált gyorstalpaló tréner és coach képzések sikerében, mert azon kívül, hogy egy hangzatos hivatást sejtetnek, amivel telve van az internet, valójában egy jól menő üzlezi modell, ami a könnyű pénz szerzésének lehetőségével kecsegtet.

Tisztelet a kivételnek, mert biztos van olyan tréner, aki a maga tudását nem csupán könyvekből olvasta, hanem saját tapasztalások által vált éretté, de azt kell mondjam, hogy ahogy az oktatási rendszerünk sem több, mint információk átadása, a gyorstalpaló képzések által képződött tanárok sem fogják tudni átadni azt a bölcsességet, mint amit az élet viharain túljutott ember tapasztalt meg.

A technikai fejlettség hiányában a régi időkben a tanítványok nem facebookon keresgélték majdani tanítójukat, hanem az ISTENI ELV VEZÉRLÉSE által találtak egymásra.

Mostanra eljutottunk oda, hogy nem a szinkronicitás csodálatos egymásra hangoltsága mutatkozik meg életünkben, hanem a mesterséges intelligencia éjjel-nappal jelenlévő, a bőrünk alá és a legtitkosabb gondolatainkba is beférkőző kémprogramjai által leszűrt információk elemzése után, egy szoftver teszi elénk azokat az információkat, amiket mi Isteni jelnek veszünk.

Egy végtelenül zavarodott és hamis információkkal szennyezett világunkban elengedhetetlenül fontos lenne elmerülni önmagunk benső csendjében és megérteni végre éltünk valódi célját.

Ennek csodálatos eszköze a böjt és a mauna.

Mai világunkban gyakorlatilag kikerülhetetlen folyamat az, hogy valamilyen közösségi felületen kapcsolódjunk.

Ezt amennyire lehet, szeretném bölcsen és mértékkel használni.

Ezért szeretnék lehetőséget ajánlani azoknak, akik kapcsolódni szeretnének velem nemcsak itt a facebookon, hanem személyesen is, hogy küldjenek nekem e-mailt, ami által felvehetjük a kapcsolatot.

Akik érdeklődnek tevékenységeim iránt, nekik fogok küldeni információt, hogy hol és mikor tartok jógaórákat, képzéseket.

jogagyakorlasenikovel@gmail.com

Mindenkinek csodás tavaszi napokat kívánok, sok szeretettel.

– Enikő –

2023. 02. 22.

SZOLGÁLTATÁSAINK

További szolgáltatásaink

Személyes képzéseink

Minőségi elméleti és gyakorlati tudás.

Távoktatás képzéseink

Otthonról is elvégezhető képzések

Online tanfolyamok

Ha egy-egy speciális téma érdekel

Tanácsadás, segítség

Fordulj szakértő tanácsadóinkhoz 

RÓLUNK

Rólunk mondták

Korábbi tanítványaink visszajelzései

"Sok új dolgot tanultam már eddig is, elég összetett de egymásra épülő a tananyag. Ha valami egyből nem is egyértelmű idővel az is szépen letisztul. Van 1-2 gyakorlati rész amit nem mindig tudok a gyakorlatba beépíteni, de próbálkozok vele. Viszont észre vettem, hogy sokszor a tanultak szemszögéből figyelem az embereket és észre veszek olyan dolgokat amiket eddig nem. A szammisztikával akadnak problémáim a kiszámolás az megy viszont az elemzésnél mindig elakadok arra valahogy nem akarok ráérezni. Láttam, hogy a mai lecke az utolsó így elkezdem újra átvenni az egészet, hogy még jobban letisztuljanak a dolgok. Most a Maya asztrológia lett az új tantárgy az még elég ködös, de türelmes vagyok mert az is biztos szépen a helyére kerül majd. Mindenesetre nagyon örülök, hogy belekezdtem ebbe az iskolába, érzem magamon a változást.

Üdv.: Timi"

Kiss Tímea

"Köszönet a tanáraimnak és annak a sok jó módszernek, amivel megismertetett, amit a kezembe adott. Köszönet a diáktársaimnak, az itt tanulóknak, mert a feladatokat csoportokban végeztük, ahol mindenki más, másképpen látja a dolgokat. Köszönet az őszinte szavaiknak, mert ezek mind segítettek az önismereti úton.

A szakdolgozatom megírása, a téma kitalálása, a megírása nagy kihívás volt az életemben, 65 éves koromban, de sikerült. Sokat tanultam belőle. Köszönöm!

Gabriella"

Gabriella

"Szeretném tiszta szívemből megköszönni ezt az értékes tudást, amit ennek a képzésnek a keretein belül kaptam.
Nem igazán tudom elég kifejezően szavakba önteni, mit is érzek minden egyes alkalommal, amikor az aktuális lecke sorait olvasom, de az biztos, hogy magányt egy percig sem. Sőt..!
Kérdezheted, hogy jön ide a magány.
Nos, amit a képzés során Csilla is sokszor kiemel, és utamon magam is folyamatosan ezzel szembesülök, hogy a tudatos úton járás, a Lélek, a Szellem útja bizony elszántságot és bátorságot, változtatni akarást kívánhat meg Tőlünk.
A hétről hétre érkező leckéket mindig nagy izgalommal várom, mert olyan Tudás van bennük, ami a legminőségibb táplálék a tudatosságra éhezőknek.
Egy szó, mint száz, ennél a képzésnél jobb dolog, aligha történhetett volna Velem. Köszönet!
Hoffmann Gabriella (24)"

Hoffmann Gabriella

Lépj velünk kapcsolatba

14 + 6 =

Telefon

+36-20/333-6475

Marelin-Domokos Erzsébet

Cím

Omniverzum Szabadegyetem
Budapest XIII. kerület, Váci út 4.
2 emelet 5.
82-es kapucsengő

mini-spiri-trening

Köszönjük, hogy igényelted Spiri-mini-tréningünket