+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

21 lépéses Önismereti Tréning * 14. lépés

Üdvözöllek a 14. lépésnél!

Remélem, hogy az előző lépéssel sikeresen elindítottad egy rossz szokásod átalakítását. Amikor úgy érzed, hogy a lelkesedésed csökken, gondolj arra, mennyit nyersz azzal, hogy váltasz! És tudd, hogy mindig van erő benned, ami segít, hogy ma is meg tedd a szükséges lépéseket!

A következő feladatunk abban segít majd, hogy megtanuljuk az egyensúlyt kiépíteni életünkben.

 

14. lépés – A Mértékletesség erénye

Ha már az előző napon felhasználtuk a 13-as szám jelentését, akkor ma dolgozzunk a 14-es Tarot lappal. Ez a Mértékletesség lapja, melyet a nemes emberi erények egyike. Mondhatnánk ezt egyensúlynak is. Mert nem csak arról szól, hogy tudatosan lemondok dolgokról, nem habzsolok, nem viszem túlzásba az élvezeteket. Ez az egyik aspektusa, ami egy hedonista életet kedvelő személynek fájdalmas lehet. Ez a minőség a tudatosan kiegyensúlyozott ellenpólusokról szól. Hogy nem táplálom túl magamban a tüzet, de a vizet sem. Ugyanannyi figyelmet fordítok a környezetemre mint önmagamra. A fizikai szinten való cselekvést egyensúlyban tartom a belső, Szellemi munkámmal. A világunk duális, és a 14-es arra tanít, hogy tartsuk meg benne az egyensúlyt, ne tolódjunk el egyik oldalra sem. A Tarot pedig egy olyan módszer, ami ősi minőségeket tanít nekünk. Egy beavatási, fejlödési utat tár elénk, ahol a Szellemi világgal való kapcsolat kiépítése előtti utolsó lépés a 14-es lap, a Mértékletesség erényének kifejlesztése. Ma ezt a minőséget, ősi erényt építjük ki magunkban fizikai szinten.

A nap feladata: Színezd ki saját Mértékletesség Tarot lapodat!

A mai feladathoz kérem, hogy nyomtasd ki az alábbi képet: 14. Mértékletesség BOTA Tarot lapjaMajd készítsd elő a színes ceruzáidat.

A gyakorlat lényege az lesz, hogy elkészítsd saját Mértékletesség képedet. Természetesen megadjuk, hogy milyen színeket és hol kell használni, de ez csak egy ajánlás. Használhatsz bármilyen színt, ha úgy érzed, neked más illik az adott területre. Itt és most lehetőséged van arra, hogy megalkosd saját Tarot lapodat, ezzel kidolgozva önmagadban a Mértékletesség erényét.

Mielőtt nekilátsz a színezésnek, helyezd figyelmed fókuszát befelé, önmagadra. Vegyél néhány mély lélegzetet, engedd el a gondolatokat, érzéseket, és engedd meg magadnak a nyugodt, ellazult állapotot. Majd nyisd ki a szemed, és pár percig csak nézegesd a képet. Fogadd be minden részletét, ismerkedj meg vele. Ha szeretnéd, akár azt is elképzelheted, hogy milyen színeket adnál az egyes részeinek.

Ha elmeditáltál kicsit a képen, színezd ki. Ehhez itt találod a színeket, de nyugodtan improvizálhatsz, és használhatsz saját színeket.

A színezés során legyen a tudatodban, hogy most saját Mértékletességedet aktiválod és hozod be a fizikai szintre. Az alkotás után is legyen a következő napokban a tudatodban ez a minőség, és törekedj a gyakorlatban is alkalmazni.

Színajánlás:
Citromsárga: Korona a hegyorom fölött, fáklya és a lángja a sas feje felett (keverve vörössel, hogy tűznek látszódjon), az oroszlán szeme, a hegyre vezető ösvény,
Barna: Oroszlán, sas (kivéve a csőre és a lábai), fáklya botja
Kék: Tó és a vázából folyó víz
Zöld:
Narancssárga: Dísz az angyal fején, váza
Halvány lila: A háttérben lévő hegyek
Arany: Háttér, csillag az Angyal mellén
Fehér: Angyal ruhája
Szőke: Angyal haja, sas csőre, Angyal lábai és kezei, és a sas lába
Vörös: Angyal szárnyai (kékkel kiemelve)
Szivárvány: Az Angyal felett a szivárvány, mely a színsáv egymást követő sorozata: a felső ív lila, majd lefelé haladva: kék, zöld, sárga, narancs, piros

Az elkészült művet tedd ki valahova, hogy lásd, és rögzülhessenek benned a kép által hordozott minták.

Jó munkát kívánok!

Mindennapos esti gyakorlatok:

1. Foglald össze magadnak néhány mondatban, hogy mit kaptál az adott naptól.

2. Írj le 5 dolgot, amiért hálás vagy.

Tartsd észben: már csak 7 lépésen keresztül kisérünk a tudatos fejlődésben!

Domokos Erzsébet

KÉPZÉSEK

Szolgáltatásaink

Személyes képzéseink

Ismerd meg az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit, válassz személyes képzéseink közül.

Távoktatás képzéseink

Otthonodból, saját időbeosztásod szerint is elvégezheted az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit.

Online tanfolyamok

Rövidebb, online kurzusainkon egy-egy spirituális részterületet sajátíthatsz el, kényelmesen, otthonodból.

Köszönjük, hogy igényelted Önismereti program tájékoztatónkat