+36-20-333-6475 info@omniverzum.hu
Oldal kiválasztása

Amikor kívülről rátekintünk egy házra, akkor a háznak csak azokat a külső jegyeit látjuk, ami kívülállóként számunkra láthatóvá válik.

Ugyanúgy, amikor egy jógát gyakorló emberre ránézünk, nem látjuk azokat a belső folyamatokat, amik benne zajlanak, csupán azokat a külső mozdulatokat, testtartást, ruházatot, ami csak a külső felszín.

A nyugati világban egyre divatosabbá vált “jógázást” sokan ugyanúgy egy sportágnak kekintik, mint például egy fitness terem kínálatában lévő sokféle mozgásformát. Sok mozgásstúdióban a különféle elnevezésű órák ugyanúgy vannak beillesztve a szűkreszabott órarendbe, mint bármelyik edzés. Egy nagyobb területű sport centrumban sajnos sok esetben nem kiszűrhetők azok a zajhatások, amik a szomszédos termekből átszűrődnek.

Ahhoz, hogy a jógagyakorlás valóban meghozza azt a kívánt eredményt, mint amit a jógairodalom könyvei leírnak, nekünk magunknak is felkészültnek, a környezetnek pedig támogató, békés, harmonikus érzést biztosítónak kell lennie.

A jóga sokkal több, mint hetente egyszer-kétszer megmozgatni, lefárasztani magunkat és rohanni tovább. A jóga egy olyan út, amelyen öntudatlanul, de mindannyian haladunk.

A JÓGA ÚTJA A TUDATOSSÁG ÚTJA, a tisztulás útja, önmagunkra találás útja. És még sokféleképpen lehetne definiálni.

A jógában alkalmazott ászanák azt a célt szolgálják, hogy testünkben felszabadítsuk azokat a letapadt izmokat és megrekedt energiákat, amelyek visszatartanak bennünket a fejlődésben vagy súlyosabb esetben betegséget okoznak.

A Jógaszútrák meghatározása szerint az “ÁSZANA STABIL ÉS KÉNYELMES ÜLŐHELYZET”-et jelent. Az ősi időkben valójában csak ülő ászanák voltak, amik azt segítették, hogy a gyakorló elég hosszú ideig tudjon egyenes gerinccel, stabilan és mozdulatlanul ülni.
A jóga útjának lényege a jóga benső útja, ami a külső szemlélő számára láthatatlan módon a jógát gyakorló tudatában, elméjében, aurájában és energetikai rendszerében zajlik.

Szeretném, hogy azok akik hozzám járnak jógát gyakorolni, ők tudják és értsék azt, hogy mit miért és hogyan csinálunk.
Az ALAPTANFOLYAMOT JÓ SZÍVVEL AJÁNLOM mindenkinek. Azoknak is, akik esetleg már korábban gyakoroltak jógát. Ezen a tanfolyamon szeretnék egy olyan biztos elméleti és gyakorlati tudást átadni, amire utána bátran lehet építkezni.

A ház példájához visszatérve, ha azt szeretnénk, hogy ne csak egy tetszetős, hanem egy jól funkcionáló házunk legyen, ott bizony nagyon fontos az alapokat nagyon jól letenni, valamint a ház egészét behálózó rendszereket is előrelátóan kell megtervezni és a használat során folyamatosan karban kell tartani.

Testünket sem lehet a végletekig kihasználni. Számára szükséges a pihenés, töltekezés és tisztítás.

Azt szokták mondani, hogy egy tanár valójában maga is csak annyit tud megtanítani, amit maga is megtapasztalt.

Gyermekkori traumáimat feldolgozva, az élet megannyi szenvedéssel teli tapasztalatán túljutva, nagyon sokszor a padlóról felállva és mindent újrakezdve, az élet megpróbáltatásain túljutva, tapasztalt emberré váltam és megértettem, hogyan tudok felülkerekedni azokon a helyzeteken, amik sok esetben a teljes kilátástalanságba taszítottak.

A jóga útján haladva rengeteg jógatábor, böjtölés, tisztítás, elvonulás, önismereti munka és 10 INDIAI ÚT EMLÉKÉVEL ÉS TAPASZTALATÁVAL
MEGÁLDOTTAN, szeretném mindazt a tudást továbbadni, amellyel az élet megajándékozott.
Az alaptanfolyamon és a többi óráimon is várlak sok szeretettel. Valamint egyéni órákra, egyéni konzultációkra és terápiára is van lehetőség.
És ahogy a mondás tartja: A leghosszabb út is egyetlen lépéssel kezdődik.

A jóga útja is egyetlen lépéssel kezdődik.

Ezt a lépést nem tudom helyetted megtenni, de támogatni tudlak abban, hogy képes legyél elindulni.

Várlak szeretettel,
Enikő 💙

Foglalkozás időpontok:

,
SZERDA
7:00 – 8:30 REGGELI ÉBRESZTŐ GYAKORLÁS
10:30 – 12:00 SENIOR JÓGA – GYAKORLÁS IDŐSEBB KOROSZTÁLY SZÁMÁRA
15:30 – 17:00 TINI JÓGA – DIÁKOK SZÁMÁRA
17:30 – 19:30 KÖZÉPHALADÓ GYAKORLÁS
,
PÉNTEK
10:00 – 12:00 KÖZÉPHALADÓ GYAKORLÁS
15:30 – 17:00 MINDENT AZ ALAPOKTÓL – MINITANFOLYAM KEZDŐK ÉS ÚJRA KEZDŐK SZÁMÁRA
17:30 – 19:30 NŐI JÓGA – KÖZÖS GYAKORLÁS, RELAXÁCIÓ, ELMÉLYÜLÉS, BESZÉLGETÉS
.
,
Várlak szeretettel óráimon – személyesen.
,
Enikő 💙

Helyszín:

Omniverzum Szabadegyetem

Budapest XIII. kerület, Váci út 4. 2. emelet 5.

82-es kapucsengő

kapukód: 80 kulcs 8080

A második emeleten a bal oldali folyosó végén van az 5. szám. Tibeti zászlók vannak kint az ajtó fölött a folyosón. Így könnyen meg fogjátok találni. 🙂

Ez a helyszín nagyon közel van a Nyugati pályudvarhoz, a West End-hez, 4-6-os villamoshoz, tehát könnyen megközelíthető.

Várlak szeretettel:
Áros Enikő

jógaoktató és jógaterapeuta

+36-30/266-72-66

jogagyakorlasenikovel@gmail.com

Árak

1 alkalom: 2.900.- Ft

3 alkalmas kezdő bérlet: 7.500.- Ft

10 alkalmas bérlet: 26.500.- Ft (a bérlet 3 hónapig érvényes)

Helyszín

Omniverzum Szabadegyetem Központ

1132 Budapest, Váci út 4. II. 5.

kapukód: 80 kulcs 8080

mini-spiri-trening

Köszönjük, hogy igényelted Spiri-mini-tréningünket